| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mireq20 opel astra lublin | 2004-11-17 18:27:56 Odkręciłem dziś te plastiki nad przepustnicą! i zaglądam do odmy(czy jak tam się to nazywa- gumowa rurka od silnika do przepustnicy wychodzi z lewgo górnego rogu silnika) a tam full słynnego masełka - płynu chłodniczego nie ubyło zbyt wiele |
Gajowy Forumowicz OPEL ASTRA II Warszawa | 2004-11-17 21:52:28 A czy pod korkiem wlewu oleju też masz takie masełko Jeśli tak to pewnie jeździsz dużo na krótkich odcinkach i silnik nie ma odpowiedniej temperatury(właśnie wtedy tak się dzieje).Zdejmij i przemyj dokładnie przepustnicę i tą rurkę. Pozdrawiam. |
mireq20 opel astra lublin | 2004-11-17 22:06:54 No racja jeżdże przeważnie krótkie odcinki 4-10km.Tyle że na korku od oleju nie zauważyłem "masełka".Przeraziła mnie natomiast jego ilość w tej rurce i to że płynu chłodniczego troche ubyło!!A może i rozwiązanie mojego drugiego problemu znasz(znacie) raz na jakiś czas auto traci totalnie swoją moc na 3-5 sekund 0 reakcji na jakiekolwiek próby dodania czy ujęcia gazu po prostu zwalnia jakby miała holować tira(obroty mocno spadają i za nic nie chcą się podnieść).Po czym odzyskuje moc i jest wszystko w porzo do następnego razu, a no i często wolne obroty są delikatnie mówiąc nierówne wkurza mnie to bo silnik przygasa i mam nerwa czy nie zgaśnie? Dodam jeszcze że wymienione: świece, przewody ,kopułka ,palec,filtry,czujniki temperatury,termostat (przed wymianami po krótszej lub dłuższej chwili gasła).Czy tu może pomóc czyszczenie przepustnicy bo krokowca już czyściłem i smarowałem. |
czeci 200sx s13 Gdańsk | 2004-11-18 19:45:54 A moze to uszczelka pod glowica przepuszcza ? |
mireq20 opel astra lublin | 2004-11-18 20:28:42 Byłem dziś u mojego mechanika i diagnoza niestety jednoznaczna uszczelka pod głowicą!! |
Slawekp Forumowicz Ascona C Wrocław | 2004-11-18 20:43:06
Dla mechanika diagnoza najlepsza. Zawsze to kasa dla Niego. Pamiętaj tylko że gdyby to była uszczelka to albo ubywało by Ci oleju albo płynu chłodniczego i to bardzo dużo, a sam pisałeś że ubytek płynu jest nieznaczny. To chyba jednak tylko skraplanie nierozgrzanego oleju, szczególnie przy jesiennej wilgoci. Może jednak najpierw wyczyść tak jak pisał Gajowy. I pamiętaj o częstej kontrroli poziomu oleju i płynu. |
mireq20 opel astra lublin | 2004-11-18 21:12:33 Po pierwsze zrobiłbym tak jak radzicie gdyby nie fakt że uszczelka poszła wczoraj max przedwczoraj i dziś płynu było już spoooro mniej (a przejechałem z 10kilosów) a tej "mazi" to było w cholere albo i jeszcze więcej (od wczoraj przybyło ze 3,4 razy tyle).
Po drugie akurat ten mechanik jest spox po pierwsze zna sie na rzeczy i (nie tak jak w ASO) nie wymienia czegoś jak nie trzeba tylko po to żeby zarobić i klient sie odczepił! A jak już coś robi to robi porządnie!W końcu gość troche myśli i wie że jak będe zadowolony z naprawy to następnym razem przyjade do niego!! A swoją drogą lubelakom polecam AUTO SPEC Lublin Grabskiego bodajże 13. [ wiadomość edytowana przez: mireq20 dnia 2004-11-18 21:16:07 ] |
Gajowy Forumowicz OPEL ASTRA II Warszawa | 2004-11-18 21:32:17 Wiesz, co MIREQ 20 ta wypowiedź („nie tak jak w ASO nie wymienia czegoś jak nie trzeba tylko po to żeby zarobić i klient się odczepił” ) nie pasuje do wszystkich serwisów.
|
mireq20 opel astra lublin | 2004-11-18 22:27:00 Sorry!! Przyznaje mój błąd po prostu umknęło mi słówko "niektórych" (i tak mniejszy błąd niż słynny brak "lub czasopisma" |
Kamill Ibiza TDI Wa-wa / Ryki woj Lubelskie | 2004-11-18 23:02:00 Troche sporo 500zł |
mireq20 opel astra lublin | 2004-11-18 23:20:33 też myśle że sporo więc pewnie wydre jakiś rabcik dla stałego klienta |
Tomek_gdy Opel Manta 3.0GT/E Gdynia-3city | 2004-11-20 22:14:36
bez mycia byloby 300 zapewne |