MotoNews.pl

Na ile starcza rezerwa????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
czy jes mi ktos w stanie powiedzec ile w astrze F 1.4 wynosi rezerwa ??? Pytam bo gdy wskaźnik paliwa gdyjest na czerwonym polu samochód, a właściwie jego silnik, zachowuje sie nieco irytująco zwłaszcza na podjazdach o wiekszym stopniu nachylenia lub przy ostrzejszym zakręcie zachowywac. Chodzi o to iz przerywa... mam wrazenie ze jeżdze jakąs cholerna żabą....W nioskuje z tego iz albo jest bardzo mała rezerwa (choc do tej pory udało sie raz przejechac koło 60 - 70 km zanim zajechałem na stacje) lub też (co jest chyba bardziej prawdopodobne) pobór paliwa jet tak nie fartownie usytułowany.
Z góry wiekie dzieki za kazde info.

normalnie na rezerwie mozesz chyba przejechac 50km!!!
ale nie jestem pewien!!!!!

Hmmm...no to wiesz, że udaje sie więcej przejechac

Rezerwa starcza w sam raz żeby dojechać do stacji....później to tylko po nową pompke można jechać komunikacją miejską
A poważniej to 50 km nie przekraczaj-o przytarcie pompki nie trudno

Luziiiik najpierw pompka zaczyna głośniej pracować, później zaczyna silnik się krztusić, pompka przerywać, a dopiero później się zaciera .... tak jak koledzy mówią lepiej nie jeździć na rezerwie przy elektrycznej pompce paliwa

w asconie na 50km starcza...ale przejechało sie juz nie raz z 70km i dlatego nowa pompka musiała zagościć na pokładzie

no właśnie dlatego nie ma co ryzykaować!!!!

Na moim przykładzie (co prawda Astra 1,6)

Rezerwa starcza na 100 km (ale również nie polecam jazdy na maxa)

Dziwne zachowanie samochodu może być spowodowane (tak myślę) np. zanieczyszczeniami w zbiorniku (im mniej zaufana stacja paliw, tym bardziej prawdopodobne, niestety...), ponieważ na normalnych pochyłach nie ma prawa się np. zapowietrzać. A sprawdzaleś filterek paliwa i wężyki, jja miałem to w poprzednim samochodzie...
Pozdrawiam

Witam
U mnie rezerwa zapala się gdy komputer pokładowy pokaże że w zbiorniku zostało paliwa na 200 km. Nie wierzyłem. Wydawało mi się to bardzo dużo, no ale rzeczywiscie tak jest
Pozdrawiam

moim zdaniem troche dziwne!!
cos jest nie tak!
moze jakis czujnik spierdzielony!!!

Z tego co się orientuję rezerwa paliwa w aftach jest obliczan na około 100km. W leniu to około 12 litrów. Zgadzam się że jazda do czysta jest delikatnie mówiąc nierozsądna. Niedość że pompa dostaje w dupe to jeszcze zaciągamy cały syf z baku zapychając filtr paliwa.

Pozdro

mi rezerwa wystarcza na 100 km

A takiego tematu już nie było?

Na upartego, to można jechać na samych oparach...

Albo żagiel na dach i ekologicznie przy tym

Mi tam zawsze starczy tak długo aż auto niema na czym zapalić i jakoś pompka sie nierozleciała jeszcze i nigdy dotąd takich problemow niemiałem beny ogulnie trace miesiecznie za jakies 30 zeta reszte truje LPG