Ciekawostka w E-34

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Otóż jak zamknę auto kluczykiem gaśnie światło w środku, ale jak chociaż lekko pociągnę klamkę to się zapala na jakiś czas pomimo tego, że auto jest zamknięte. ktoś wie dlaczego tak??

I jeszcze jedno nie działa mi podgrzewanie fotela kierowcy co to może być czy jest jakiś sposób aby sprawdzić przyczynę tej usterki???

zapala ci się swiatełko jak ktoś podniesie klamke? niezły straszak na złodzieja też bym tak chciał

z jednej strony to plus ale jesli taki zlodziej sobie przyswieci i zobaczy co jest w sordku to moze go jednak skusic (np radio)

nie zwrocilem uwagi jak jest u mnie ale po zamknieciu samochodu swiatlo na 100% gasnie a zapala sie chyba po otwarciu zamka a nie po podniesieniu klamki (musze sprawdzic )

No właśnie też mnie to trochę martwi bo potencjalny złodziej właściwie nie potrzebuje latarki bo jak chwyci klamke to mu się rozświetli pieknie całe wnętrze

mam taki sam patent u siebie i koles w 525i tey to ma.
Nie wiem po co, zapala sie jedynie 3 razy pod rzad max. potem juz nie.

Moze cos w rodzaju 'zanim wybijesz mi szybe zobacz ze tam nic nie ma ciekawego'

chyba tak trzeba do tego podchodzic

W E-36 jest blank tak samo, zaświeca się 3 razy.
A co do plusów, czy minusów tego patentu, ja głosuję in plus ze względu na automatyczne załączenie się alarmu, radiopowiadomienia, etc. (zależy od konfiguracji).
PzDr.

sprawdzilem w mojej e36, nie zapala sie lampka po podniesieniu klamki tylko po otwarciu zamka co wydaje sie bardziej logiczne !!!

Tolo, zamknij Beti, odczekaj z 5 minut (od razu po zamknięciu nie zapala się lampka), oczywiście przełącznik w środku musi być w położeniu zapalania się światła po otwarciu dzrzwi. Po rzeczonych 5 min. pociągnij za klamkę przy zamkniętych drzwiach . Poszło??

Cytat:
2004-11-19 11:06:11, andrzej2212 pisze:
Tolo, zamknij Beti, odczekaj z 5 minut (od razu po zamknięciu nie zapala się lampka), oczywiście przełącznik w środku musi być w położeniu zapalania się światła po otwarciu dzrzwi. Po rzeczonych 5 min. pociągnij za klamkę przy zamkniętych drzwiach . Poszło??

niestety u mnie też nie działa

U mnie działa odrazu po zgaśnięciu światła wewnątrz a dziś byłem założyć alarm no i teraz mogę spać spokojniej

Nie mam tego u siebie ale ZTCW to jest jedna z dostępnych opcji wyposażenia i zapalanie światła w środku powino być połączone z podgrzewaniem zamków w drzwiach.
Po 3 razach powinno odpuścić i już nie reagować by jakiś złośliwiec nie wyładował akumulatora.