Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2004-11-19 08:15:02 Hmmm, dziwne, czyżby coś z samoregulacją? Normalnie nie ma potrzeby podciągania linki (przynajmniej w corolli) ze względu na samoregulatory. Jeżeli już jednak jest ona bardzo wyciągnięta, to skraca ją się w kabinie. Trzeba chyba zdemontować plastik pod dźwignią hamulca ręcznego - tam powinna być regulacja (tak jest w corollce.
P.S. A szczęki sprawdzałeś? Od tego bym zaczął - to raptem pół godziny roboty. |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2004-11-19 14:28:39 No to jak z ta samoregulacja? ![]() ![]() |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2004-11-19 15:01:42 Oj, SerwisSJ, tutaj bym z Tobą polemizował w temacie samoregulatorów. Skoro ich nie ma, w takim razie jaką funkcję spełnia ten śrubowy mechanizm na rozpieraczu szczęk ? Tam jest duża zębatka z zapadką poruszana dźwignią od ręcznego. Z tego co ja zaobserwowałem to dźwignia ręcznego przekręca zębatkę, a jeśli jest na tyle luzu na szczękach to zapadka zaskakuje na następny ząbek uniemożliwiając cofnięcie się szczęk do pierwotnego położenia i w ten sposób kasuje samodzielnie luz na szczękach.
Oczywiście wiadoma sprawa, że na tym mechanizmie kasuje się wstępnie luz po wymianie szczęk, ale już później w trakcie eksploatacji właśnie ten mechanizm spełnia rolę samoregulatora w wyżej opisany sposób. Co Ty na to ? CzapCzap: w Carinie naciąganie linki ręcznego masz w kabinie koło dźwigni. Musisz zdemontować plastik przy rączce i tam znajdziesz nakrętkę regulacyjną z kontrą. Pozdro. |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2004-11-19 15:10:37 No , w koncu jakis fachowiec od Cariny sie znalazl ,wielkie dzieki Perzan ![]() Pozdro |
serwisSJ Zgłobice | 2004-11-19 15:54:26
Perzan wszystko co napisałes zgadza sie z małym błedem. Zapadka jest tylko po to aby zębatka nie przekreciła sie w drugą strone! Samoczynnie to sie nie reguluje! Nie kasuje luzu samodzielnie ![]() ![]() A co do samoregulatora pod samochodem... to juz wogole bez komentarza ![]() ![]() |
![]() MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2004-11-19 16:28:21 Witam.
To mam w takim razie pytanie: Jak powinna przebiegać wymiana okładzin w hamulcach bębnowych? Skoro ten mechanizm srubowy na rozpieraczu nie jest "samoczynnym regulatorem", to rozumiem ze po wymianie okładzin poluźniamy linkę w kabinie, a tymi "regulatorami" ustawiamy odpowiedni luz. Następnie w miarę zużywania się okładzin podciągamy linkę w kabinie i tak aż do następnej zmiany okładzin? Mam rację? ![]() Pozdrawiam |
serwisSJ Zgłobice | 2004-11-19 16:51:16 To powinno wygladac tak:
1. w normalnej eksploatacji linki obok dzwigni wogole nie powinno sie kręcic! 2. w trakcie zuzywania sie szczęk pojawia sie luz, który kasujemy na przeglądach kręcac regulatorem szczęk, tym w "bebnach" i nimi ustalamy luzik mozliwie najmniejszy. 3, wymieniając szczeki skrecamy reg. do zera po czym z nowymi okładzinami regulujemy... to wszystko ![]() |
![]() MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2004-11-19 16:56:18 Dziękuję za info.
Jakieś to dziwne. Wydawałoby się, że ta regulacja w kabinie jest po to, żeby nie trzeba było ściągać bębnów... ![]() Pozdrawiam |
serwisSJ Zgłobice | 2004-11-19 17:07:41
Ha... ![]() |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2004-11-19 18:23:23 Ten mechanik co mi to poradzil to stary majster od Fiaciorow i Warszaw ![]() ![]() |
![]() MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2004-11-19 18:25:02 No prosze ![]() ![]() Dziękuję. Gdy tylko coś zdziałam opisze swoje wrażenia... ![]() Pozostaje jednak pytanie: po co jest ta regulacja w kabinie? Wnioskuję, że służy ona do korekcji długości linki gdy ta sie wyciągnęła, a nie do regulacji luzu na okładzinach hamulcowych - zgadza się ![]() Pozdrawiam |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2004-11-19 18:30:07 Wedlug mnie zgadza sie w 100% ![]() |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2004-11-20 00:18:49
Dzięki za oświecenie mnie i wyprowadzenie z błędu ![]() W takim razie Toyota straciła co nieco w moich oczach ![]() ![]() Ciekawe dlaczego nie robią samoregulatorów ? ![]() Pozdro. |
serwisSJ Zgłobice | 2004-11-20 07:50:32 Regulacja linkiw kabinie jest potrzebna przy rozwiazywaniu jakiś klinicznych przypadków (np. wyciągnieta linka, jakies własne przeróbki itp), normalnie nie korzysta sie z niej bo wprowadza sie tylko "zamieszanie" w ukł. hamulca recznego. pozdrowienia |
![]() Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2004-11-22 12:27:29
Hmmm, wg mnie to jest jednak samoregulator - tak też jest to nazwane w książce Etzolda. Po zamontowaniu szczęk i przy podciąganiu dźwigni ręcznego do oporu wyraźnie słychać było stukot/terkot obracających się pod bębnami samoregulatorów. Właśnie w taki sposób skasowałem luz po wymianie szczęk hamulcowych w corolli E9 i E10. I wszystko działa jak należy :: [ wiadomość edytowana przez: Golden_Flyer dnia 2004-11-22 12:36:52 ] |
serwisSJ Zgłobice | 2004-11-22 13:34:28
To dlaczego np. w instrukcjach toyoty nie ma pojęcia samoregulator tylko regulator szczęk... A poza tym prosta budowa tego elementu całkowicie wyklucza to co napisałes wiec jest to niemozliwe. A z obracajacymi sie samoczynnie regulatorami to juz przegiąłes pałę ![]() |
![]() Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2004-11-22 15:40:50 W takim razie cud się stał. Nie neguję tego, co napisałes, ale tak właśnie było ![]() |