Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() wiciu C+ 1,6GSI+lpg Gliwice | 2004-11-20 20:00:26 tak, tylko że jak wtedy zamkniesz ogrzewanie to zamkniesz jednocześnie przepływ płynu przez reduktor ... ![]() ![]() |
omegafan Omega włocławek | 2004-11-21 12:20:25
disle ty masz podobno szeregowo podłączone.......jakie długości węży są potrzebne tam?...........i czy ni ma żadnych problemów z podłączeniem??.........wydaje sie to proste....masz reduktor ustawiony na wysokości puszki filltra powietrza czy masz go jakoś niżej???............i jeszcze dużo szybciej si enagrzewa ![]() chwilisz se to???? ![]() ![]() pozdr |
jenes niedawno Espero CD 2 ... ~Rzeszów | 2004-11-22 09:29:10
U mnie jest stały przepływ płynu przez nagrzewnicę, a załączanie ciepłego nawiewu następuje przez przestawienie klapki przed nagrzewincą i skierowaniu na nią strumienia powietrza, czyli takie podłączenie w niczym nie powinno zaszkodzić parownikowi, z tego co słyszałem to podłaczają też go za nagrzewnicą w takich przypadkach, bo jak jest odłączana nagrzewnica to nie ma innego wyjścia jak trójnik. Ale jakby się jeszcze szybciej nagrzewał to jeszcze lepiej by było. A przy ostatniej pogodzie to już jest calkiem zimno ![]() ![]() |
![]() disel LPG User Gliwice | 2004-11-22 20:22:23 u mnie gassowinicy zamontowali rownolegle i bylo ok do pierwszego mrozu ![]() wtedy zmienilem na szereg no i znacznie obnizylem reduktor (mogl byc za wysoko w ukladzie chlodzenia)..no i bangla do dzis ![]() |