Filtr paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Krótkie pytanie bo szukałam i nie umiem znaleźć - co ile tysięcy km zmienia się filtr paliwa Chodzi o benzynę. Z góry dziękuję za pomoc.

Wydaje mi sie ,ze wymienia sie co 40 - 50 tys km.

Filtr paliwa w silniku benzynowym zmienia się co 80 tys km - dotyczy to starszych modeli Toyoty. W nowych modelach nie zmienia się.
Pozdrawiam

Filtr paliwa w silniku benzynowym zmienia się co 80 tys km - dotyczy to starszych modeli Toyoty. W nowych modelach nie zmienia się.
Pozdrawiam

Cytat:
2004-11-19 20:43:44, kajjo pisze:
Filtr paliwa w silniku benzynowym zmienia się co 80 tys km - dotyczy to starszych modeli Toyoty. W nowych modelach nie zmienia się. Pozdrawiam

A nie bardzo rozumiem,dlaczego?Co to teraz paliwo jest takie czyste czy filtry są samoczyszczące?

A więc moja Toyka to stara baba więc wymieniać co 80 tys? Bo już kiedyś zadałam podobne pytanie ale nikt się nie wypowiedział w tej kwestii tylko Carina powiedział, że aż się rozleci ale jak się rozleci to już klops.

Wymień profilaktycznie, to raptem 6zł (cena z JC), czas wymiany-niecałe 5 minut. Ja tak u siebie zrobiłem - przedtem miałem jeszcze oryginany.

Cytat:
2004-11-22 12:20:33, Golden_Flyer pisze:
Wymień profilaktycznie, to raptem 6zł (cena z JC), czas wymiany-niecałe 5 minut. Ja tak u siebie zrobiłem - przedtem miałem jeszcze oryginany.

Jeszcze jest czas - przejechałam na nim dopiero ok. 15 tys km.

Ja tam wymieniam co drugi rok najrzadziej.W carinie mam w komorze silnika,a pisanie,że w nowszych modelach się niezmienia jest raczej nie na miejscu,chyba,że kolega ma najnowszy model toyoty jakiś ,to wtedy to niewiem,bo wiedzy brak mam w tym momencie,ale w takiej avensis 98,albo carinie 96,97rok zmienia się bodajże co 60tyś.km filtr

[ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2004-11-26 00:05:23 ]

Cytat:
2004-11-20 21:44:26, madzia_83 pisze:
A więc moja Toyka to stara baba więc wymieniać co 80 tys? Bo już kiedyś zadałam podobne pytanie ale nikt się nie wypowiedział w tej kwestii tylko Carina powiedział, że aż się rozleci ale jak się rozleci to już klops.

eee tam silnik tak szybko się nie rozleci jedyne co mogłoby się stać to po prostu auto by nie pojechało
tym bardziej nie musisz zmieniać filtra zbyt często jak tankujesz sprawdzone paliwo

ja zmieniam przy okazji jakiśs prac w silniku. koszt nieduży a jednak paliwko niskiej jakości na naszych stacjach się trafia. warto częściej zmienić. ja robię to sam więc koszt usługi odpada

Jak tankujesz na ARGE to chyba czesciej powinno sie zmieniac filtr paliwa a poza tym tak jak pisze kolega KIJJu

pozdr.

Na ARGE w ogóle nie powinno się tankować !

Gdzie dokladnie znajde filtr paliwa w Cari 1.6 ?

Cytat:
2005-02-28 18:11:27, CzapCzap pisze:
Gdzie dokladnie znajde filtr paliwa w Cari 1.6 ?

Patrząc od przodu samochodu, po prawej stronie za silnikiem na przegrodzie dość nisko.
Pozdro.

Dzieki Perzan Pozdro