Sniezyca HURAAAAAAAAAAAA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
od rana w Jeleniej sypie sniezek..... oczywiscie nic nie jezdzi po drogach typu piaskarka Wiec zabawa przednia..... Szkoda tylko ze nie da sie wyjechac ani dojechac do Jeleniej bo TIR-y juz blokuja gorki ;(

Czy u Was tez dzis bialo jest?

witajcie.....apropos śnieżycy
W Lubinie nie sypie, a wali śniegiem-koszmar. Natomiast Głogów zasypany cały....nijak pogoda nie sprzyja efektywnej pracy w pracy

We Wrocku tylko deszcz ze śniegiem.
Niestety przewaga deszczu.
A piaskarki w Jeleniej Górze już zasypało

moje Kochanie spoznilo sie 3h do pracy w Polkowicach )) ) )

sie zaczela zima!!!!

nie nie...stoja w garazach.... no bo jak co roku.... "zima zaatakowala tak znienacka "

Cytat:
2004-11-19 10:54:48, powercafe pisze:
nie nie...stoja w garazach.... no bo jak co roku.... "zima zaatakowala tak znienacka "

Co w tym dziwnego że znienacka?
Przecież w lecie śnieg nie padał to skąd mogli być przygotowani?????????????????

u mnie narazie nie pada sniezek ..........tylko leje

a w gdańsku słoneczko świeci!!!!

a mój Ojciec pojechał w trase 650km :/, gdybym wiedzial (nie sluchalem wiadomosci) ze tak bedzie to bym z nim pojechal

szerokiej drogi Tato

ps. na szczescie ma zimowki

pzdr

No tak a godzinkę później już w Gdańsku jest biało, i nagle znów świeci słońce.

W lublinie tak z 10 cm u mnie na osiedlowej drodze pewnie jush jest!! Ale od rana sypie a ja byłem na drugim końcu miasta i spowrotem korki jak ... a na jakies 1,5 godziny jazdy po mieście widziałem zawalistą ilość piaskarek (aż jedną). Cóż co by nie było drogowcy i tak powiedzą że ich zima zaskoczyła , tak było , jest i niestety póki co będzie

[ wiadomość edytowana przez: mireq20 dnia 2004-11-19 14:46:26 ]

Na Slasku (tzn. okolice Katowic) czarne drogi i jak narazie sloneczko sie przeplata z deszczem . . . kapa nie nawidze takiejpogody . . . ale na wie=czor zapowiadaja opady sniegu z deszczem a ja na letnich oponkach . . . bedzie jazda z tylnym napedem . . . a co do piaskarek to oni maja jeszcze jedno wytlumaczenie . . . pierwsze odsniezamy autostrady . . . ale coz z tego ze one i tak sa biale

W Warszawie sypie od rana.

Na jezdniach piękne błoto pośniegowe. Oj będzie sie działo.

PS.
Gdzie są moje zimowki

heheh OGI u mnie w Jeleniej czeka sie na zmiane oponek do przyszlego tyg.... Kolejki sa.... ludziska sie rzucily dzis jakby co darmo dawali ...heheheh A i ceny drastycznie wzrosly za przekladke opon... tak z ciekawosci ASO krzyczy 70zl za przekladke i 60 zl za przechowywanie opon

Przepraszam na wprowadzenie w blad . . . wlasnie rozpeto sie pieklo . . . a ja musze do pracy 25 KM jechac . . . modlcie sie za mnie.

W stolicy ok 9 rano padał deszcz ze śniegiem. A od jakiejś 10:00 zaczęło sypać.... Od 12:20 do 14:00 (wtedy miałem wykład) napadało mi na autko ok 10cm śniegu. I cały czas sypie. Paranoja. Dobrze, że mam zimówki. Co prawda nie najnowsze, bo już ze 3 latka mają... Ale trzymają super, bo jest bardzo mało zużyty bieżnik. Więc błoto pośniegowe na ulicach nie jest mi straszne. Bardzo ładnie mi autko hamuje (mimo praktycznie braku tarcz i klocków - wymieniam w przyszłym tygodniu), nie blokuje mi kół, ABS mi nie odbija pedału hamulca. Generalnie autko zachowuje się jak na suchej jezdni. Pozdrawiam.

Wreście śnieg.
Dzisiaj jadąc odebrac deseczki ze smarowania miałem ciekawą przygodę.
Pomykam moją gsi oczywiscie na letnich oponach i to jeszcze szerokich 205 :> ślisko samochodem rzuca na boki kontrolka od trakcji nie gaśnie.Krótko mówiąc jest "przygodowo".
Dojeżdzam do samochodu który zatrzymał sie prze skrzyzowaniem i ...ABS wariuje.A samochód jedzie! Ale bez nerwówki zatrzymałem się z 2 m przed nim.Włączam awaryjne dla tego co pomyka za mną.Facet z potem na czole zatrzymuje się z metr za mną.Widze jego uradowaną minę i tą ulgę.Wszak nowy fiat panda.Może nawet ta 4x4!!
I w tym momencie BACH i fiat krótszy o parę cm.

Co dalej sie stało niewiem ...musiałem jechac dalej.Fakt ze Warszawa biała i miejscami pod sniegiem jest lód.Uważajcie!

Ja mam 60km do chaty - narazie nie pada snieg, ale kto wie - opony tez nieciekawe.

Cytat:
...Widze jego uradowaną minę i tą ulgę.Wszak nowy fiat panda.Może nawet ta 4x4!! I w tym momencie BACH i fiat krótszy o parę cm. Co dalej sie stało niewiem ...musiałem jechac dalej.Fakt ze Warszawa biała i miejscami pod sniegiem jest lód.Uważajcie!

hehehe no to facio ma zamiast Pandy..... Nowego F126p heheheh 4x4 oczywiscie

Ciekawe to co widze za oknem (całe szczęście że mieszkania, a nie samochodu - ale Wojcio i tata pomykają po mieście, pierwszy na niewiadomo jakich oponach, drugi na zimówkach całe szczęście - życzę powodzenia!!!)

TAM JEST PRAWDZIWA BURZA ŚNIEGOWA!!!!

Nie wychodziłam dziś z domu i już nie będę wychodziła
PROTESTUJĘ! (pewnie tak samo jak panowie odśnieżacze)

pozdrawiam!!!