| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
FanTM Omega A Sedan Bydgoszcz | 2004-11-19 14:14:44 Witam! Mam pytanko. Padł mi alternator nagle zapaliła się lampka i już nie gaśnie. Znalazłem na allegro inny tylko że różni się wyglądem od mojego jednak w opisie napisał gość że pasuje do wersji 2.0. I tu mam pytanko czy jest możliwa podmianka na w/w? Dzięki za podpowiedzi. Pozdrawiam!
alternator [ wiadomość edytowana przez: FanTM dnia 2004-11-19 14:16:24 ] |
syciu Opel Vectra B Kombi Poznań | 2004-11-20 00:08:26 Hej no wiec spotkalo mnie to dzis samo co ciebie FanTM. nagle jade a tu co zapala mi sie lampka ladowania i nie gasnie, podjechalem do znajomych biore miernik a tu jak dostaje wyzszych obrotow napiecie wzrasta n aakumulatorze do 18B wiec nic innego jak demontaz alternatora i badanie. zawiozlem go do warsztatu i okazalo sie ze jak pech to pech - padl regulator, potem diody a na koniec uzwojenie bo mialo przebicie i zaspiewali mi za czesci i naprawe 390 zl. na szczescie w nieszczesciu okazalo sie ze maja na polce regenerowany altrnator do mojej omesi za 370 zl po odliczeniu kwoty za zostawiony u nich moj stary. troche jestem lzejszy w kieszeni ale autko znow smiga dalej. Rozumiem ciebie FanTM |
ilku LOB MEMBER Omega B234 Koszalin | 2004-11-23 17:01:46 witam
jeśli chodzi o alternator, to został mi po mojej omedze C20NE alternator bosch po remoncie (wymieniony komutator, oba łożyska sprawdzone diody i uzwojenie, jedynie regulator używany) nie zdążyłem go włożyć bo sprzedałem bestie. Jeśli ktoś potrzebuje to za jakieś 60zł mogę oddać. Miałem go właśnie wystawić na allegro. Pozdrawiam ILKU |