Rozne typy BC ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

mam takie pytanie , czy sa rozne wersje BC w omkach B ??

wczoraj robilem testy , wycigalem wtyczke z zarowki z przodu i zapalilem auto i komp nic nie zglosil 0 komunikatu ?? moje pytanie czy sa rozne wersje czy ja mam cos zepsute?? Zapala mi sie zawsze na poczatku tylko lampka CHECK i jak wcisne hamulec to gasnie i tyle komunikatow.

Raz jak mi wylecial plyn z chlodnicy to pisalo KUHL FEHLER ale poza tym robilem zabawy z migaczami i zarowkami czy jest czy niema w aucie i tak nic komp nie melduje

Moze ktos zna co powinen komp meldowac , jaki usterki itp

dziekuje za ew. odp. a jezeli temat istnieje to prosze i usuniecie
co by nierobic smietnika

ja osobiscie wszystkiego nie spamietam, wiec nie chce nawymyslac ale polecam zajrzec do instrukcji obslugi, jak juz pisalem wczesniej w innym watku jest do sciagniecia ze striny LOB.Pisze to bo sam sciagnelem, przeczytalem i na prawde dowiedzialem sie (czytaj rozwialo moje watpliwosci) wielu nowych rzeczy. Jest tam szczegolowo co i jak z kompem, tylko nie pamietam wlasnie czy mowia kolejno o komunikatach, ale wydaje mi sie ze tak

Pozdrawiam

zrób to po pewnym czasie od wlaczenia żarówek, test żarówek nie sprawdza ich na początku tylko po pewnym czasie jak upraszczając sie nagrzeją, wtedy pewnie zadziała, a co do BC to są identyczne tylko oprogramowanie inne ale akurat na wskazania Check nie maja wpływu, a przy okazji to jak ktoś ma problemy z wyświetlaczem zapraszam 0602268217

Cytat:
a przy okazji to jak ktoś ma problemy z wyświetlaczem zapraszam 0602268217

Gallus ustaw sobie to w sygnaturce bo sie strasznie meczysz dopisujac reklamy co post

Fakt

dzis co prawda na mrozie ale robilem testy

najpierw poszly hamulce po chwili zapalilo sie "BRAKE LIGHT"
pozniej postojowe i "TAIL LIGHTS ..... "

czyli komp melduje komunikaty ok , tylko fakt faktem tak jak napisal @GALUS , trzeba odczekac az sie nagrzeje i system dokona kontroli . Bo juz myslalem ze moj BC to jakas wersja uboga

Dzieki za pomoc temet wydaje sie byc zamkniety !