Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() tolo84 (S) BMW Master (Moderator) BMW E36 Bydgoszcz | 2004-11-20 16:35:28 taki temat to sie raczej nadaje na forum elektroniczne np elektroda.pl !!! a poza tym to nie latwiej bylo kupic kostke przejsciowke z orygianlnej bmw na kostke iso ??? ja taka kupilem w elektronicznym za 20 zl i nie musialem sie je..ac z podlaczaniem poszczegolnych kabelkow... |
![]() tolo84 (S) BMW Master (Moderator) BMW E36 Bydgoszcz | 2004-11-20 18:31:04 ja tez juz bylem bliski uciecia oryginalnej kostki bo myslalem ze przejsciowka bedzie droga ale jak sie dowiedizalem ze za podlaczenie pozniej kostki iso do ucietych kabli w serwisie car audio wezma 30 zl a przejsciowka kosztuje 20 to wybralem jednak przejsciowke ![]() a ty jak masz jeszcze oryginalna kostke to podlacz ja spowrotem po kolorach przewodow i kup przejsciowke !! [ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2004-11-20 18:33:51 ] |
![]() MARCIN_RADOM BMW Member BMW E-28 525i, E34 5 ... RADOM | 2004-11-20 20:19:26 sprawa jest prosta. każde radio musi być podłączone jednym przewodem do masy i DWOMA do plusa. zazwyczaj do plusa podłączamy czerwony i żółty. czerwony idzie do plusa który pojawia sie po przełączeniu kluczyka na zapłon, żółty bezposrednio z akumulatora. jeśłi chcesz by radio grało ci bez konieczności przekręcania kluczyka w stacyjce oba podłączasz do plusa z akumulatora, oczywiście przez bezpiecznik. jeśłi radio ci podświetla, płyta/kaseta kręci się a w głośnikach nic nie ma, to albo nie podłączyłeś głośników, albo ich nie masz wcale, albo masz spalona końcówkę mocy w radiu.jakiego koloru jest ten przewód terminal r?
pozdrawiam |
![]() MARCIN_RADOM BMW Member BMW E-28 525i, E34 5 ... RADOM | 2004-11-20 22:30:30 pociągnij więc sobie dodatkowy przewód bezposrednio z akumulatora. podłącz do niego dwa przewody (czerwony i żółty) czarny do masy. co do radia to wystarczy podać choc na chwilkę plus na któryś z przewodów od głośników i po końcówce. czasem nawet przypadkiem i nie zauważenie mozna to zrobić. co do foteli to zajrzyj pod nie i sprawdź co nie chodzi. |