126 jak podlaczyc voltomierz??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam stalem sie posiadaczem voltomierza,cisn. oleju i temp. oleju --3 w jednym opakowaniu od audi 80 quattro !i probowalem sobie pod alternator podlaczyc i dzialal ,ale jak wylaczylem malucha on dalej pokzaywla 12V !! a w sumie sie nieznma ,ale powinien niepokazywac ladowania?? pomozcie

Hmm u mnie pokazuje 13,5 jak jade.
Mam podpiety pod kable które idą do radia - prosto z aku.....

mlotku podlacz tak jak ja mialem normalnei pod aku + i - a mi zawsze pokazywal nawet jak mialem poznij pod bezpiecziki podpiety bo jakis tam ladunek zostawal
a mowielm daj mi te wskazniki dalme ci klape to ty mi daj od temperatury a jak nie to wiem gdzie stoi twoj czerwony zlom i se sam wezme

Cytat:
ale jak wylaczylem malucha on dalej pokzaywla 12V !! a w sumie sie nieznma ,ale powinien niepokazywac ladowania?? pomozcie

Na alternatorze masz caly czas napiecie chyba ze odlaczysz kleme. Podlacz go pod 2 bezpiecznik ew gdzies do zegarow (a gdzie to znajdziesz na http://klub.chip.pl/fiat126p)

co wy tu kombinujecie-woltomierz podlacza sie bezposrednio pod akumulator-wtedy masz najpewniej zmierzone napiecie akumulatora bez zadnych spadkow napiecia po drodze-z reszta bylo niedawno

heheh dzieki ale jak podepne sie pod akumulator to bedzie wskaznik pokzaywal caly czas?? czy nie !!!!!!!?????????

ps. beneq nigdy ich niedostaniesz bo jak cos to ja je zamonuje do mojej nowej fury(czyli twojego malca 1,3 ) heheeh

Ja mam podpięty pod akumulator plus a minus w jakiś kabel od radia chyba i śmiga. A łądowanie pokazuje caly czas. Jak autko stoi to 12 a jak jade do 14. Chyba nie da sie zorbić tak zęby nie pokazywał jak zatrzymasz, zęby nie było błedu pomiarowego. No chyba ża zrobisz sobie taki wyłacznik wszystkich wskaźników Pozdrawiam

a ja podlaczylem + pod stacyjke i woltomierz dziala tyklko gdy wlaczony jest zaplon, a jego wskazania nie odbiegaja od wskazan woltomierza bezposrednio podlaczonego pod akumulator,