Inspekcja

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
niestety z braku instrukcji do mojego samochodu musze zadac pytanie o inspekcje :/

wymienialem olej i rowno z wymiana skasowali mi oilservice w warsztacie. jakies kilka dni temu zgasla mi jedna zolta kostka- norma bo razem z rosnacym przebiegiem beda gasnac nastepne ale zapalil mi sie dzis napis INSPECTION z malym zegarkiem na poczatku.

to oznacza ze cos sie sypie?

zegar to przegląd roczny.

czyli to bedzie pojawiac sie co roku bez wzgledu czy cos sie psuje czy wszystko jest ok ?

a mozna to skasowac oddzielnie? czy tylko razem z oilservice i tymi ubywajacymi kostkami ?

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2004-11-22 11:59:59 ]

Mi też jakiś czas temu zaśiwcił się ten zegarek i naspi inspection, ale jego kasuje się tak samo jak wszytsko inne, tyle tylko że każda z tych komend (olej, inspekcja i te kolorowe prostokonty) wymaga różnego czasu przytprzmania tych styków w kostce, z tego co wiem , najszybciej zgaśnie ojej, potem po jakiś 14s imspekcja , a te kwadraciki po jakiś 20s zrobią się wszystkie zielone, przynajmniej tak u mnie się dzieje.

no to wychodzi na to ze nie da sie skasowac samej inspekcji bo predzej zgasnie olej a to mi nie pasuje bo mam te kostki od oleju kasowane razem z wymiana oleju. bo samo to pewnie nie zniknie ???

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2004-11-22 13:02:10 ]

wg mojego info zegarek oznacza komendę wymiana płynu hamulcowego
pozdrawiam kornat

to pewne info? masz to z jakiejs instrukcji? czy tylko tak slyszales ?

Alarm montowali mi chłopaki, którzy w sumie mieli już z 10 BMW serii 5 powiedzilei mi wiele ciekawostek na temat mojego auta w tym właśnie, że oil service wiadomo olej, inspekcja elektronika auta czyli test na komputerze i ewentualne wykasowanie błędów, zegarek płyn hamulcowy tak właśnie mi to zobrazowali ponadto poradzili mi abym sam nie kasował oleju, inspekcji itd, gdyż jest to poniekąd oszukanie kompa ponieważ jeśli ma jakieś błędy to one zostaną w pamięci a to, że zgasną kontrolki na desce nic nie oznacza podkreślam, że to ich opinia ale mówili ciekawie i jestem w stanie im uwierzyć

to ja prosze kogos kto ma instrukcje do swojego bmw zeby sprawdzil i ewentualnie przepisal mi obojetnie w jakim jezyku opis tego komunikatu INSPECTION z zegarkiem na poczatku. bo watpie zeby to oznaczalo wymiane plynu hamulcowego.

dokładna treść objaśnienia zegarka:
"UHRENSYMBOL IN VERBINDUNG MIT INSPECTION: ZEIGT DIE FALLIGE JAHRENSKONTROLLE AN"
gdzie tu mowa o płynie hamulcowym?
pozdrawiam

no to juz mam pewnosc ze to przeglad coroczny.

a co trzeba zrobic zeby to zniknelo, bez zerowania inspekcji oleju ??

chyba sie nie da. żeby skasować kontrolkę z zegarem trzeba zrobić minimum 10 sekundową przerwę pomiędzy kasowaniem oilservice a inspection.
pozdrawiam

Cytat:
2004-11-23 23:17:45, kornat pisze:
Alarm montowali mi chłopaki, którzy w sumie mieli już z 10 BMW serii 5 powiedzilei mi wiele ciekawostek na temat mojego auta w tym właśnie, że oil service wiadomo olej, inspekcja elektronika auta czyli test na komputerze i ewentualne wykasowanie błędów, zegarek płyn hamulcowy tak właśnie mi to zobrazowali ponadto poradzili mi abym sam nie kasował oleju, inspekcji itd, gdyż jest to poniekąd oszukanie kompa ponieważ jeśli ma jakieś błędy to one zostaną w pamięci a to, że zgasną kontrolki na desce nic nie oznacza podkreślam, że to ich opinia ale mówili ciekawie i jestem w stanie im uwierzyć

a mi się wydaje ,że mówili tak dlatego bo kupili sobie "kasownik" i teraz nie mają na niego roboty bo każdy siedzi w sieci i sam szuka a tak nawiasem mówiąc wydaje mi się ,że błedy komputera kasują sie po odjeciu masy jeśli sie myle to prosze o rady jak inaczej

[ wiadomość edytowana przez: toptuning dnia 2004-11-24 11:11:56 ]

co do kasowania błedów to faktycznie jest tak, że samodzielne kasowanie pozwala tylko na zniknięcie świecących kontrolek z tablicy, błędy pozostają w pamięci komutera (przekonałem się sam na własnej skórze), a co do ikonki zegarka to mam oryginalną książkę z ASO BMW w języku polskim, w której jest napisane, że ikonka ta mówi o wymianie płynu hamulcowego. może róznych modelach kontrolka ta podaje różne dane...

wg. polskiej instrukcji" wymiana płynu chamulcowego".

Cytat:
2005-05-09 21:06:33, krzysiek77 pisze:
wg. polskiej instrukcji" wymiana płynu chamulcowego".

Na pewno napisali "wymiana płynu hamulcowego"

pozdr
Mariusz
e34 525i touring