| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
harry Forumowicz Corsa - sprzedany olsztyn / warszawa | 2004-11-23 07:36:21 jest to jedna z usterek oplach wymienianych prawie na poczatku listy... ten typ tak ma ze jak jest troszke bardziej gesty olej w skrzyni (niska temperatura) to ciezko wbic jedynke.... sprawdz przy okazji trzpienie krzyzaczka - wyrobione daja podobny efekt nasilajacy sie wraz ze spadkiem temperatury.... |
Gajowy Forumowicz OPEL ASTRA II Warszawa | 2004-11-23 12:22:53 Niestety tak w Oplach już jest.Jest to wina przeniesienia ruchu z lewarka do skrzyni, ale zrób tak jak pisze Harry sprawdź ten trzpień na mechanizmie zmiany biegów dokładnie na łączeniu krzyżaków i możesz jeszcze wyregulować drążek na łączeniu z mechanizmem
|
harry Forumowicz Corsa - sprzedany olsztyn / warszawa | 2004-11-23 13:54:45 SEAMAN - mam dobre krzyzaczki bo sam je zmienialem a jednak w wypadku niskich temperatur (ponad 10 stopni mrozu...) wbijanie jedynki jest utrudnione.
wiec nie mow ze "nie jest to bynajmniej wina oleju" - olej zgestnial i trudniej chodza elementy skrzyni... a ze temat byl walkowany sto razy - tez sie nie zgodze... najwyzej piecdziesiat... |
DOVectra Forumowicz vectra/xantia Warszawa | 2004-11-23 14:27:54 niesmaruje się mechanizmu tawotem,
olej się zużywa... |
chopin internet | 2004-11-23 21:10:09 Mam identyczny problem.
Dodam tylko że, przy skręcie w prawo jest mi łatwiej wrzucić 2-kę niż przy skręcaniu w lewo, wtedy to graniczy z cudem. |
SEAMAN Opel Vectra A 1.7D Gliwice | 2005-02-24 21:24:39 a zrobiles ta kostke czy nie??? |
bolciu Forumowicz Omega B 2,5 TD szczecinek | 2005-02-25 07:01:20 Sorki za brak szczegolow - kostka wymieniona - niczego to nie zmienilo. |
DOVectra Forumowicz vectra/xantia Warszawa | 2005-02-25 13:58:50 niestety lewarek zmiany biegów trzeba nastarość regulować..
co trudne nie jest, wiertło 5 mm i lecimy... a co do zmiany zachowania przy skcaniu to... ...poduszki silnika winne..... |
Slawekp Forumowicz Ascona C Wrocław | 2005-02-25 19:41:57 Powiem tak:
Jak odśnieżałem auto, odpalałem i próbowałem ruszyć z miejsca to też 1 wchodziła ciężko. Zmieniłem taktyke: Odpalam, odśnieżam i ruszam bez problemów. Nie wiem dlaczego, ale tak jest. |
JanuszGnitecki Forumowicz OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-02-27 22:13:14 Bolciu, skrzynia biegow wygląda ta, że z wierzchu jest skrzynia, w środku sa biegi
Na serio, to są dwie kwestie: 1- sterowanie czyli mechanizm zewnętrzny zmiany biegow 2- wewnętrzny mechanizm zmiany biegow Jeśli w wyniku "regulacji" nastąpiła wyraźna zmiana, tzn poprawa przy wkładaniujednych, a pogorszenie przy innych, znaczy, że tunależy szukać przyczyny. Nie znam rozwiązania konstrukcyjnego sterowania lewarka w Asterce, ale pewnie tam jest błąd |
bencu ASTRA F CARAWAN legnica | 2005-03-10 22:20:10 w kadecie D tez to mialem i teraz w ASTERCE tez to jest 2 na zimnej skrzyni wchodzi ciezko |