śruby/nakrętki do kół stary typ - ALU

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam alu 12' na stary rozstaw srub(17) tylko jest problem ze srubami...dluzszych srub pewnie nigdzie nie dostane wiec pomysalem zeby zrobic szpilki ale tu pojawai sie kolejny problem gdzie ja znajde nakretki(17) ? moze ktos ma dostep to takich srub albo nakretek albo ma jakis inny pomysl

to śruby od starego rozstawu są inne niż od nowego?

Cytat:
2004-11-23 03:05:53, KrauzeR pisze:
mam alu 12' na stary rozstaw srub(17) tylko jest problem ze srubami...dluzszych srub pewnie nigdzie nie dostane wiec pomysalem zeby zrobic szpilki ale tu pojawai sie kolejny problem gdzie ja znajde nakretki(17) ? moze ktos ma dostep to takich srub albo nakretek albo ma jakis inny pomysl

Takie nakrętki są w skodach 105 bodajże, RUFF ma takie i pasują - to jest M12x1,5 o ile sie nie myle...

No to teraz wszyscy szukają po szrotach śrubek od skodziny dla najładniejszego klasyka w klubie

skoro nie chcesz się wymienić - trudno...
co do śrub to popytajcie w starych dobrych polmozbytach... ale nie nowego pracownika tylko pana Kazia, który pracuje tam od zawsze, on potrafi czynić cuda....
ja wygrzebałem tak nowe felgi na stary rostaw, fabryka - nówki,
i komplecik nowiiiiiuuuuuuuuuuusieńkich śrubek do tychże....
całe 16 sztuk... zółciutkie
tak, stary i nowy typ - to jest zeczywiście inny gwincik...
ale mozna bez problemu zrobić szpileczke z innym gwintem w bębnie a innym do nakreteczki...

w starym zawieszeniu nie ma 12 tylko 10 i o nakretki do kol 10 barzo trudno nei wiem wogole czy takie sa a nakretki do nowego typu zawiesznie od skody sa ch....we lepsze sa od trabiego

Cytat:
2004-11-23 20:10:07, Parnel pisze:
....
w starym zawieszeniu nie ma 12 tylko 10
.....

nie bardzo rozumiem...
nie ma 12" felg aluminiowych na stary rozstaw srub tylko sa 10"??
wyjasnij bo ja włąsnie szukam felg aluminiowych na stary rozstaw srub, ale byłem pewien ze to są dwunastki...

Jak nie ma felg aluminiowych na szeroki rostaw śrub jak sa,są nawet do sprzedania takie w Łodzi.Chce ktoś ??

jaka cena, stan, namniary na posiadacza...

Cytat:
Jak nie ma felg aluminiowych na szeroki rostaw śrub jak sa,są nawet do sprzedania takie w Łodzi.Chce ktoś ??

ile i czemu tak drogo ? :>

10 to srednica gwintu sruby a nie srednica kola...."cienkie srubki" do kol sa w starym zawiasie...

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2004-11-24 10:33:13 ]

Cytat:
2004-11-24 10:32:13, Bart128 pisze:
10 to srednica gwintu sruby a nie srednica kola...."cienkie srubki" do kol sa w starym zawiasie... [ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2004-11-24 10:33:13 ]

aha.... dzięki, nie pomyslałem...