Dzwoni w silniku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc! Mam pytanie. Przy obciążeniu i na niskich obrotach ok 500 obr coś dzwoni mi w silniku (tak mi sie wydaje, ze w silniku) Co to może być?

Napisz jaki to silnik, może Ci zawory "grają"

Cytat:
2004-11-23 14:43:01, dragon102 pisze:
Czesc! Mam pytanie. Przy obciążeniu i na niskich obrotach ok 500 obr coś dzwoni mi w silniku (tak mi sie wydaje, ze w silniku) Co to może być?

To normalne!! Przy dużym obciążeniu i takich niskich obrotach - TAK NIE POWINNO SIĘ JEŹDZIĆ, bo żywotności silnika to niewydłuży

mi tez cos dzwoni jak essi traci obroty wydawalo mi sie ze to pokrywa ktora jest za chlodnica, u mnie trzyma sie na jednej srubie......ale raz wyszedlem z auta i schylilem sie pod podwozie okazalo sie ze to srodkowy tlumik (katalizator chyba)drga, lub jest przepalony.dzwiek jest taki ze siedzac w aucie ma sie wrazenie ze to cos w silniku ale jednak i na szczescie to tylko tlumik sprawdz to u siebie....powodzenia

Witam mam podobny problem. Tylko że zauważyłem, że dzwonienie się wzmaga jak silnik jest simny. Powiedział bym że dzwoni coś przy pewnej aplitudzie drgań silnika lub pod większym obciążeniem. Nie moge dojść do tego co by się mogło poluzować, odkręcić albo co gorsze urwać

Ale wytargałem stary wątek dopiero teraz na to zwróciłem uwagę

[ wiadomość edytowana przez: pwszela dnia 2006-03-09 12:25:03 ]

Cytat:
2004-11-23 14:43:01, dragon102 pisze:

Jak możesz jeździć mając 500 obrotów!!!!!!!!!!!!!!!! Przecież minimalne wolne obroty to bodajże z 800. Jak myślisz, że CI mniej pali to wsiądź do samochodu z kompem w którym pokazuje chwilowe zużycie i bardzo się zdziwisz.

ponawiam pytanie może jednak ktoś wiem cos na ten temat help