Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2003-01-03 23:27:49 qurde, dzisiaj chwycił mróz i wiecie co pękła mi otoczka klamki, oczywiście zewnętrznej, czy wie ktoś czy można wymienić sam plastik zostawiając stary zamek i jaki to może być koszt ??? |
![]() Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2003-01-04 01:40:49 Znalazłem klamkę w Japan Carsie za 25 zł, no to extra ![]() ![]() ![]() |
![]() Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2003-01-04 09:45:50 klamka przód w okolicach 25 zł/szt. tył 32zł/szt., myslę że przy takiej cenie można eksperymentować |
![]() Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2003-01-04 20:24:41 Maniuta, ta klamka jest w Moto sklepie za 25 zł, ja w przyszłym tygodniu wpadnę do Japan Carsu i zobaczę czy coś mają , jak nie to zamawiam z moto sklepu.
Pozdrawiam - Diackon Lubi co się ma, jak się nie ma co się lubi [ wiadomość edytowana przez: Krzysiek-Diackon dnia 2003-01-04 20:25:15 ] |
![]() Maniuta Espero 1.8GT Ostrołęka | 2003-01-05 12:38:35 Diackon, rozumiem że ty tej klamki jeszcze nie kupiłeś?
Dzięki za info. Właśnie przed chwilą zamówiłem w moto.sklep.pl Pozdrawiam Maniuta |
![]() MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2003-01-05 12:43:45 Ja wczoraj o mało co nie pourywałem obu przednich klamek... zamarzł na amen. Mimo wejścia od tyłu przód nie puścił jeszcze przez kolejne 30 minut grzania kabiny...
Mam już dosyć tych koreńskich siłowników i wymieniam je mimo iż działają do tem. -5'C.... a tak ponadto to dogadałem się z siąsiadem który nie ma auta a ma miejsce w garażu i od dzisiaj stawiam w ciepełku... ![]() ![]() ![]() |
![]() HenBas Klubowy Weteran Ford Focus 1,6; Astr ... Chorzów | 2003-01-05 14:32:36 MaciekGT, jak wymienisz swoje siłowniki to daj znać na Forum jakie trzeba kupić. Ja wczoraj przez ok. 1,5 godz. "włamywałem" sie do swojego auta ( a było zaledwie -5st.C !!!). Ale to przez ten deszcz, a nastepnie gwałtowny spadek temperatury ![]() Ktoś już pisał o siłownikach z Lanosa lub jakiś polskich, tylko odszukać to nie jest łatwo. Dobrze byłoby znać ich oznaczenia, jezeli takie posiadają. A garaż to masz prawie "darmo". Ja za chmurke płacę 65 zł. HenBas [ wiadomość edytowana przez: HenBas dnia 2003-01-05 14:37:26 ] |
piotr-ek | 2003-01-06 08:09:50 To u mnie jest chyba coś zepsute, bo przy minus 16 st.C działało 75% siłowników - czyli jedne drzwi się nie otworzyły, ale im wolno - przy minus 1 też się nie otwierają. |
![]() HenBas Klubowy Weteran Ford Focus 1,6; Astr ... Chorzów | 2003-01-06 14:38:03 Witam !
Jak wcześniej pisałem nie mogłem się dostać do swojego auta przez sobotę, potem to samo w niedzielę i na dodatek dzisiaj rano. Ponieważ nie jestem gimnastykiem i wszelkie szpagaty i inne rozkroki mnie męczą ( musiałem włazić przez tylne drzwi) postanowiłem zrobić z tym porządek. No i mam zrobiony - bez wymiany na nowe siłowniki, te które mam są w idealnym stanie. Nawet się zdziwiłem, bo pan który mi to robił nie poparł moich argumentów o wymianę na nowe, mocniejsze. Powiedział po prostu - szkoda kasy(?), bo jak zamki i te mechanizmy zamkowe nie będą odpowiednio konserwowane, to i tak nie da się otworzyć drzwi po takiej pogodzie, jaką mielismy ostatnio. ![]() Więc mam wszystko wysuszone, zaoliwione i jeszcze posmarowane - "chodzi" jak masełko. Zobaczymy co będzie jutro rano ![]() |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-01-06 21:38:09 Jestem juz od dawien dawna bywalcem forum (od czasow Ksiegi Gosci) i gdy tylko dowiedzialem sie ze silowniki zamkow szwankuja na mrozie rozebralem tapicerke, przeczyscilem mechanizmy i popsikalem wd-40 (albo silikonem w spraju - nie pamietam). Od kilku juz lat zadne mrozy nie szkodza moim zamkom, poza tym mechanizm zaczal chodzic wyraznie ciszej i "miekko".
RS |
![]() Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2003-01-06 21:41:46 Kupiłem kasetę klamki w głównym sklepie DU na Kotsisa, gnałem na złamanie karku by mi sklepu nie zamkneli ( 35 min. trasa Piaseczno -> Konstancin Jez. -> Warszawa-Sadyba -> Siekierkowski -> Wał Miedzyszyński -> Jagielońska ) , nie wiem czy się chwalić czy sam siebie ochrzanić za brawurę jaką się popisałem w taką pogodę w zatłoczonej stolicy.... no ale udało się , sklep był otwarty, zakupiłem klamkę - cena 27 zł ![]() A co do siłowników, zauważyłem pewną zasadę, gdy jest sucho - działają bez zarzutu, gdy jest duży mróz (czyli jest sucho) - równierz OK. Problem zaczyna się gdy przychodzi odwilż, siłowniki absorbują poprostu wilgoć. Ja mam zamiar na wiosnę przeczyścić i zakonserwować wszystkie siłowniki, od centralnego i elektrycznych szyb. |
![]() HenBas Klubowy Weteran Ford Focus 1,6; Astr ... Chorzów | 2003-01-07 07:35:30 Dzisiaj rano (Chorzów -13stC) i zamki działają super !
A więc polecam - konserwujta i zimy sie nie bójta ![]() ![]() ![]() |
piotr-ek | 2003-01-07 08:11:36 No... ale na konserwacje to trzeba będzie poczekać do wiosny... no, chyba, że ma się garaż z ogrzewaniem. |
Pycel Passat 2.0TDI CR Xenon Warszawa | 2003-01-07 13:04:42 Jesli chodzi o wymiane silownikow to kompletnie nie ma ona sensu (instalowalem kiedys setki silownikow w roznych samochodach) , tylko odpowiednia konserwacja dzwigienek i i gumek od tych silownikow i wszystko wroci do normy ![]() ![]() ![]() Ja na mrozy znalazlem sposob ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ps. Dla zaineteresowanych tego typu zimowa rozrywka podam adres ![]() ![]() ![]() |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-01-07 13:15:17
Pycel jak jesteś zainteresowany to możemy zrobić próbę... ![]() A pies to niezbyt skuteczna ochrona... ![]() |
Pycel Passat 2.0TDI CR Xenon Warszawa | 2003-01-07 13:24:49 Zoltar jestem gotow oddac Ci to radio jak dobiegniesz do zderzaka od bramy (jakies 100m), nawet jesli bym sie zorientowal ze to ty to i tak na niewiele by sie zdalo, odciagnac dwa bydlatka o wadze 80 kg to jest nie wykonalne (wiem co mowie --- szczescie ze ten listonosz mial rower ![]() ![]() ![]() PS. nie jest to moze forum kynologiczne ale w marcu bede miec szczeniaczki z tego skladu wiec moze ktos jest chetny? ( niestety psy te nadaja sie tylko do domkow jednorodzinnych) |