Witam :) I proszę o kilka słów (rad) propo autka ....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
... które właśnie kupiłem

www.pureart.de/sonata/

Co to jest ? Ile może palić ? Jak z awaryjnością ?

Przyznam sie, że zakup był "porywem chwili" - auto jest jeszcze w Niemczech, a ja się dziwie, że .... 1. jest to wersja USA (chyba), 2. jest to duuuuuże auto itd ....

btw ....

Witam serdecznie wszystkich Przez chwilke tu pewnie pobędę

[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2004-11-24 21:02:46 ]

powiedziec coś o niej ze zdjęc to wróżbiarstwo
zależy ile dałeś bo wydaje się że ta sonatka jest troszke zmęczona
a jak ci będzie palić do dyszki to wszystko (przy spokojnej jeżdzie )
pozd darek

> powiedziec coś o niej ze zdjęc to wróżbiarstwo

wiem ... raczej chodzilo mi o informacje co to wogole jest - chcialem kupic mazde

> zależy ile dałeś bo wydaje się że ta sonatka jest troszke zmęczona

na gotowo (zakup, oplaty, transport, kosmetyka blacharska) wyjdzie 5 kzl A czy az tak zmeczona ? widzialem gorsze ... auto ma w koncu > 10 lat.

> a jak ci będzie palić do dyszki to wszystko (przy spokojnej jeżdzie )

Nie potrafie jezdzic spokojnie

za 5 będziesz z niej zadowolony silnik 2l to 133km lub inaczej ok 9,5 s do setki
części nie są przesadnie drogie ( filtry, klocki mam w lantrze identyczne)
mój szwagier ma sonatke 3 z 96 r. i założył do niej gaz (mówi ze pali 12/100) za 2500 zł ,wygodne auto
napisałem że zmęczona ale nie bież tego do siebie
napisz jak już będziesz jeżdzic
pozdrawiam darek

Cytat:
2004-11-24 19:23:25, MateuszCCS pisze:
> powiedziec coś o niej ze zdjęc to wróżbiarstwo wiem ... raczej chodzilo mi o informacje co to wogole jest - chcialem kupic mazde

Co to jest? - to jest bardzo fajne autko. Tzw segment D. Duże wygodne i fascynujące.

Cytat:
A czy az tak zmeczona ? widzialem gorsze ... auto ma w koncu > 10 lat. Nie potrafie jezdzic spokojnie

Zdjęcia niewiele pokazują/mówia, najlepiej jest podjechać do jakiegoś warsztatu-serwisu i zrobiść przegląd. Taka wizyta sporo wyjaśni.... pojeździj trochę a będzie tak jak z każdym samochodem (marką), przyzwyczaisz się i polubisz a nawet pokochasz .

wg. mnie będziesz zadowolony ztego autka i miło Cię zaskoczy tylko musisz o nie zadbać

P.S.

Nie jestem przekonany do końca czy to wersja USA no chyba że poprzedni właściciel zmieniał licznik

wersja amerykańska ma inaczej tłoczony tylny pas -rejestracja usa jest bardziej w kwadracie,to raczej jakaś przejściówka
zastanawia mnie że w brifie zaznaczony jest chyba silnik 8 zaworowy (OTTO ? ) a na zdjeciach to 16 ale to chyba lepiej

dzieki

Auto będę mial w piatek w nocy pod domem ....

Do mechanika oczywiście pojade

Ciekawe jak wypadnie porównanie (na podwórku mam jeszcze Volvo 850 i Suzuki Swift'a GTi )

Oba idą do sprzedazy, a Sonatka zostanie na dłuzej (o ile nic poważnego jej nie dolega )

Pozdrawiam,
Mateusz.