Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Conrad_V6 Signum 3.0 V6 CDTI S ... Białystok | 2003-01-04 15:54:25 Witam,
Nie mogę otworzyć drzwi od strony kierowcy z zewnątrz. Klamka chodzi bardzo luźno ![]() Czy ktoś już sie może spotkał z takim problemem ? Pozdrawiam Konrad |
![]() DrA eS ... | 2003-01-04 19:41:25 Zima !!
Mam to samo. Klamka lata luzno i drzwi ani drgna. Jak wnetrze sie nagrzeje to otwiera sie normalnie. Ale wystarczy, ze postoi kilka godzin i znow sie nie otwiera. |
![]() urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2003-01-04 21:55:00 u mnie wystąpiło kilka tygodni temu jak pierwszy raz padał deszcz a nocy były minusowe temperatury, nie odskoczył rygiel właśnie od drzwi kierowcy.
na szczęście wsiadłem od pasażera po 10 min nagrzewania samochodu drzwi puściły, psiknąłem odmrażacza od zamków ile wlazło ( chociaż przy centralnym słyszałem że to bez sensu ), zdjąłem boczek , wytarłem do sucha cięgna, wysuszyłem dodatkowo suszarką, psiknąłem WD-40 a na koniec zasmarkałem smarem silikonowym ( no i dodatkowo wszystkie uszczelki gumpowe) i teraz mam w nosie, jak były mrozy 20 st, a ostatnio również descze i mrozy - nic a nic nie przymarza. Załuję tylko że przed zimą tego nie zrobiłem, psiknąłem tylko w zamek pzdr |
![]() totr V8/C200 łódż/belfast | 2003-01-05 00:00:02 jak to już moi przedmówcy powiedzieli jest ZIMA! i niestety fartuch ochronny w omie jest tak umieszczony że woda spływająca po szybie spływa na zamek. rada jest jedna osuszyć na max i posmarować smarem. ![]() |
![]() Conrad_V6 Signum 3.0 V6 CDTI S ... Białystok | 2003-01-06 11:38:11
Powiem szczerze, że jestem mocno rozczarowany. Wcześniej jeździłem Oplem Vectrą '91 i nie miałem nigdy problemów z otwieraniem drzwi nawet przy 20-o stopniowym mrozie. A tu samochód 6 lat młodszy, o klasę lepszy i takie jaja. Kaszana ![]() Pozdrawiam Konrad |
![]() totr V8/C200 łódż/belfast | 2003-01-06 23:00:34 TOŻ PROWDĘ GODAM A WY SWOJE! OMA TAK MA I JUŻ!
|
![]() Conrad_V6 Signum 3.0 V6 CDTI S ... Białystok | 2003-01-09 10:09:31 Witam,
wizyta u mechanika pomogła ! ![]() Tam w środku jest taki drucik z czymś w kształcie walca zębatego, i najprawdopodobniej dostało się tam trochę wody, przymarzło i po pociągnięciu klamki wyskoczyło z korytka w którym ten walec siedzi. Dzisiaj wymieniam rozrząd. Nawet niedrogo. 650zł z robocizną. Porównując cene z ASO (1300zł) to w zasadzie 50%. Ale i tak mnie kieszeń boli ![]() ![]() Pozdrawiam Konrad |