Tłumiki MICHAEL do 125p ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Mam fiata 125p i zamierzam zmodyfikować wydech. Jak narazie myślałem nad czymś takim: kolektor GSi + 2 tłumiki michaela bo chyba tylko ta firma robi sportowe tlumiki do 125p Jeżeli macie tłumik Michaela w swojej 125-ątce albo jakies inne rozwiazanie to prosze o odpowiedz. Zaznaczam ze chcialbym zmienic dzwiek i moc

[ wiadomość edytowana przez: adams4lta dnia 2004-11-24 15:15:46 ]

Cytat:
2004-11-24 15:14:07, adams4lta pisze:
Witam! Mam fiata 125p i zamierzam zmodyfikować wydech. Jak narazie myślałem nad czymś takim: kolektor GSi + 2 tłumiki michaela bo chyba tylko ta firma robi sportowe tlumiki do 125p Jeżeli macie tłumik Michaela w swojej 125-ątce albo jakies inne rozwiazanie to prosze o odpowiedz. Zaznaczam ze chcialbym zmienic dzwiek i moc [ wiadomość edytowana przez: adams4lta dnia 2004-11-24 15:15:46 ]

siemka adams
co do Michaela w Dfie nie mam miałem w Maluchu alez to burczało fajnie o poprawie mocy nie mogło byc mowy
Co do innych rozwiązań to zapytaj powiedxmy Kilera

no wlasnie dzwiek jest podobno fajny, tylko nikt nie umie sprecyzowac czy to jest swist, gwizd czy basssss. Ja chcialbym żeby fajnie furgotalo jak w WRC...

No ja mam Michaela do 125p/Polonez i mówię: jest 100% cichy jak seria. Nie wiem jak to możliwe ale na początku może mruczał przy lekkim naciskaniu gazu ale po kilku tysiącach już nie. Z tym że 150zł i masz aluminium + chromowana końcówka i nie za gruba więc nie przypomina rynny ani nic takiego

z tego co ja wiem to trzeba zmienic pierwszy tlumik zeby drugi byl bardziej slyszalny.Jak wstawisz tylko koncowego michaela to masz gwizd a jak pierwszy michaela to masz lepszy moment (podobno) no i bardziej rasowy dzwiek. Tak mi napisal jakis koles co tym handluje... Zastanawiam sie czy wogole zmieniac koncowy na michaela czy moze kupic jakis basowy tlumiczek KM... Czekam na dalsze opinnie i rozwiazania w DF'ach...

Ja po kupnie tego czegoś 3 lata temu straciłem wiare w jakiekolwiek inne wydechy (poza trwałością Michaela) i stwierdzam, że głośny wydech w Polonezie/Fiacie może tylko pogorszyć komfort i to wszystko, więc może dobrze że ten mój wydech jest cichutki

Dałeś za niego 150 zł?? ja na giełdzie na Balicach w kraku kupiłem ostatni za 73 zł a środkowy za 92 zł dźwięk nawet ładny niski , lekki basik dodam ze obydwa tłumiki to TS czyli turystyczne. Michael ma jeszcze w ofercie WS czyli wyczynowe

hejze hola, aczy te tlumiki sa rzeczywiscie aluminiowe? czy tylko aluminizowane?
bo niestety wydaje mi sie ze fabryczny tlumik dluzej trzyma forme niz te michaele razem wziete

Są aluminiowane a trzymają sie bardzo dobrze

jednym slowem to jest tlumik z polerowana koncowka, a jego puszka pomalowana jest na czarno i jest z aluminium. To cala filozofia??? Nie ma w tym nic sportowego??? ile lat wytrzyma taki tlumik?? kosztuje on tyle co 3 rzemiosla+ spray czarny a koncowke mam. Wiec nie wiem czy nie kupic kolejnego rzemiosla....doradzcie mi zebym nie wyrzucil kasy w bloto...A to co kupil MB21 to chyba podrobka bo w michaelu najtanszy to 120zl hehehe

Musze Cie zmartwic...to nie podróbka! Kolo przywozi je z Żor bezpośrednio od producenta ma zawsze spory wybór i dobre cenki. Puszka nie jest aluminiowa lecz powleczona warstwą aluminium.

cenka którą podajesz jest cenką DETALICZNA za pojedynczą sztuke. Oblookałem w necie. Cena ta nie uwzględnia upustów po roku nie mam ami na jednym ani na drugim najmniejszych sladów rdzy.

Tu masz temat sportowych tlumikow w duzej mierze omawiany przeze mnie
klik.

[ wiadomość edytowana przez: Mugen dnia 2004-11-24 20:10:23 ]

Cytat:
2004-11-24 15:51:02, michasmaniak pisze:
No ja mam Michaela do 125p/Polonez i mówię: jest 100% cichy jak seria. Nie wiem jak to możliwe ale na początku może mruczał przy lekkim naciskaniu gazu ale po kilku tysiącach już nie. Z tym że 150zł i masz aluminium + chromowana końcówka i nie za gruba więc nie przypomina rynny ani nic takiego

Dokładnie tak jak kolega napisał dzieje sie z tłumikiem Michaela,ale jest jeszcze jedna firma produkująca tłumiki pseudosportowe do poldasów,ale niestety zapomniałem nazwy(wiem że produkują do Cinkoli te rynny),ale Michael sie nie sprawdził.

Jest jeszcze coś takiego jak ELTEC ale ochyda bo końcówka jest średnicy całego tłumika

E-TEC robi tlumiki z okraglymi puszkami jak wiele firm, ale koncowki zaczynaja sie juz od 76 mm a to nie tyle ile ma cala puszka srednicy.

hehe no to widze ze opinie sa rozne... Czeka mnie ciezki wybor, juz sie napalilem ale chyba niepotrzebnie. Fajnie by bylo jakby ktos z Warszaki mial taki wydech moglbym posluchac

Adams zobacz u mnie w profilu w opisie co mam zrobione z wydechem i powiem ci, ze w porownaniu do innych aut moj wydech jest cichy. Wiekszosc aut z takimi wydechami, kiedy stoja na wolnych obrotach slychac z ok 30-40 metrow. W tym silniku efekt jest znacznie slabszy. Slyszlany jest z ok 5-10 m. Kiedy jednak dodam gazu lub jade z nagrzanym juz wydechem efekt jest calkiem przyzwoity. OD 3000 obr/min chce juz zmeiniac bieg, bo trudno to juz wytrzymac , ale jesli dasz radio dosc glosno to da sie zyc .Najlepszy efekt jest na zadaszonych parkingach wtedy cie na calym slychac kiedy jedziesz . Raz nawet wlaczyl sie alarm w aucie obok, ktorego przejzdzalem hehee.

Dodam jeszcze to, ze jak sie zainstaluje rurke zamiast srodkowego tlumika podobno efektem przy max obrotach i odpuszczeniu z nich jest ladny wystrzal .

ten kremowy fiacik obok twojego poldka ma zajebista dwururke..Jakiej jest firmy??? moze cos takiego sobie wstawic?? Z rurka zamiast srodkowego tlumika wole nie eksperymentowac pewnie NIEBIESCY by na mnie szczekali...