Chlodnica klimy i wody???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Pytanie wydaje sie głupie,ale...
..mialem 20.11.br kolizje (debil cofal i mnie pyknął),uszkodzona jest chłodnica.
Pytanie jest takie: w sklepach znalazlem info ,ze do mojej Omegi B, rok97, 2.0 16V automat-x20xev- z klima, chlodnica wody jest "z klima lub bez klimy".
Czy mam torozumiec,ze omega ma 1 chlodnice dla klimy i wody lacznie?????

Mógłby mnie ktoś oświecić?

chłodnice są oczywiście dwie do każdego układu odzielna. chodzi zapewne o różnice w mocowaniu, podłączeniach itd.

ok,bardzo Ci dziekuje za odpowiedz... , myslalem,ze cos mi sie w wyniku uderzenia w glowie poprzestawialo...tak na marginesie to omege mam 10 dni i juz mnie jakis osiol pacnal...szlag by...

Oprócz różnicy między z klimą a bez jest jeszcze różnica z automatem a bez, ponieważ jest dodatkowo chłodzenie oleju skrzyni automatycznej w chłodnicy, także uważaj, aby jakiś supersprzedawca nie wcisnął ci kitu...

ok,bardzo Ci dziekuje za odpowiedz... , myslalem,ze cos mi sie w wyniku uderzenia w glowie poprzestawialo...tak na marginesie to omege mam 10 dni i juz mnie jakis osiol pacnal...szlag by...

Cytat:
2004-11-24 18:39:08, Diro pisze:
Oprócz różnicy między z klimą a bez jest jeszcze różnica z automatem a bez, ponieważ jest dodatkowo chłodzenie oleju skrzyni automatycznej w chłodnicy, także uważaj, aby jakiś supersprzedawca nie wcisnął ci kitu...

No to zależy, jak zwykle w Omedze, od silnika, rocznika i wypasu.

I tak w szczególności MV6 98-99 ma
- jedną chłodnicę
- taką samą niezależnie czy jest w automacie czy manualu !
- nie jestem pewien czy jest różnica klima/brak (ale bez to chyba jie występowała w przyrodzie, chyba że na specjalne zamówienie)

A np. silnik 3.2 ma już chłodnicę oleju osobną, podobnie jak dieselki.

pozdr,
Robert

Cytat:
No to zależy, jak zwykle w Omedze, od silnika, rocznika i wypasu.

No ja aż takich szczególików to nie znam, ale człowiek zawsze się czegoś nowego nauczy....

Odkopuje

Czy jest możliwość montażu chłodnicy wody z omegi z klima do omegi bez klimy ? (silniki i skrzynie oczywiście te same).

Montaż klimatyzacji w mojej omie jest zaplanowany na wiosnę ale chłodnicę wody muszę wymienić już teraz i więc pomyślałem żeby kupić już taką pod planowany upgrade.

Pozdrawiam!

niema znaczenia zadnego
jedyne co to to aby byla odpowiednia do danego typu silnika i skrzyni co masz

Czyli można zamontować i wejścia pod klimę w chłodnicy zostawić po prostu puste, nic nie będzie lalo ?

W chłodnicy wody nie ma żadnych wejść do klimy.

Chłodnica klimy to zupełnie osobna rzecz,
montowana jest PRZED chłodnicą wody.

uznam to za "tak"

mozesz miec chlodnice z wersji z automatem, wtedy beda tam widoczne krucce podobne do tych z ukl klimatyzacji.

Jesli tak jest mozesz je smialo zostawic puste nic sie nie wyleje.

Cytat:
2010-01-14 20:44:51, Pabelo pisze:
Jesli tak jest mozesz je smialo zostawic puste nic sie nie wyleje.

A dextron??
Jeśli jakiś pozostał to się wyleje

Jak juz bedzie zamontowana pionowo,
to sie nie wyleje

Jak bedzie 3mal w recach i machal, to sie moze pochalapac