MotoNews.pl
8 Skrzynia Biegów Astra GSI 8V "92 (71578/267)

Skrzynia Biegów Astra GSI 8V "92

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ma ktoś pojęcie jakie jest oznaczenie skkrzyni w Astrze 2.0 8V bo tych "f-ek" jest multum lub jak to ewentualnie sprawdzić.
Z góry dzieki
RaV

Zapewne F16 ale pewności nie mam.

Moga byc dwa rodzaje F13 lub F16 musisz zobaczyc, kazda jest oznaczona - mniej wiecej pod wybierakiem jest napis.

Cytat:
2004-11-24 18:28:36, Gluchy_GSI pisze:
Ma ktoś pojęcie jakie jest oznaczenie skkrzyni w Astrze 2.0 8V bo tych "f-ek" jest multum lub jak to ewentualnie sprawdzić. Z góry dzieki RaV

Nie mów, że Ci skrzynia padłą

LUK jak pech to pech, jeszcze jeździ.
Prawdopodobnie poleciały synchronizator od 2 biegu i łożysko.
Przy okazji to pewnie niedługo się pożegnam z moim maleństwem

Pozdrawiam
RaV

W GSI jeszcze mozesz miec F20 - przeoczylem napis "2.0"

Skrzynia ma oznaczenie F16 na 100% bo zmienialem 1,5 roku temu

Przy F20 i F16 jest mała różnica przełożeń, więc zakładaj jaka Ci wpadnie w ręce. Wczoraj właśnie rozmawiałem o tym z kolesiem który ma do czynienia z rajdami i tak właśnie pi powiedział. Ja mam u siebie F20.

Cytat:
2004-11-26 13:13:06, LUK pisze:
Przy F20 i F16 jest mała różnica przełożeń, więc zakładaj jaka Ci wpadnie w ręce. Wczoraj właśnie rozmawiałem o tym z kolesiem który ma do czynienia z rajdami i tak właśnie pi powiedział. Ja mam u siebie F20.

wiesz moze jaka jest roznica miedzy tymi skrzyniami? ktora ma krutsze przelozenia?

Krótsza jest F16, ale lepszy efekt uzyskałoby się wymieniając tylko niektóre biegi.
Wymiana z F20 na F16 nie sprawi, że auto będzie jakoś tam niesamowicie szybsze na starcie. Raczej jest to nieopłacalne.

Cytat:
2004-11-26 16:59:51, LUK pisze:
Krótsza jest F16, ale lepszy efekt uzyskałoby się wymieniając tylko niektóre biegi. Wymiana z F20 na F16 nie sprawi, że auto będzie jakoś tam niesamowicie szybsze na starcie. Raczej jest to nieopłacalne.

to zostawiam moja skrzynke w spokoju raczej trzeba zmienic silniczek na 16V