Radio BMV Bavaria C Business

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Właczam radio podswietla sie ale na wyswietlaczu niczego nie ma. Czy to oznacza, ze jest zakodowane, czy moze poprostu zepsute? Po czym poznac, ze radio jest zakodowane i jak sie je odkodowywuje?
Z góry dzieki za odpowiedz,
Pozdro

a z tym to na elektroda.pl...

Jest to radio BMW wiec myslalem ze tu znajde odpowiedz.

to podpowiem ci ze na 99% jest zepsute bo jesli by bylo zablokowane to bylby napis CODE... a w najgorszym wypadku to jest zepsute i zakodowane jak nic nie widac

No widzisz nie mozna bylo tak od razu?

nie mozna bylo !! bo teraz juz wiesz ze to forum o bmw nie o sprzecie audio (chyba zrozumiales?)i pewnie nie zalozysz juz wiecej podobnego tematu

No nie bede zakladal bo po co skoro juz zalozylem.
A tak w ogole to nikt nie zauwazyl ze zrobilem bład piszac BMV oczywiscie zamiast BMW to tylko przypadek

[ wiadomość edytowana przez: pafeuek dnia 2004-11-24 21:20:44 ]

Cytat:
2004-11-24 20:54:01, tolo84 pisze:
nie mozna bylo !! bo teraz juz wiesz ze to forum o bmw nie o sprzecie audio (chyba zrozumiales?)i pewnie nie zalozysz juz wiecej podobnego tematu

Radio BMW Bavaria to jak najberdziej temat na to forum przeciez to ORYGINALNE wyposażenie samochodu , chyba że są tacy co powiedzą że najlepiej do bety pasują "delfinki" z pionnera

chcesz powiedzec ze seria pioneera z organicznymi wyswietlaczami to szpanerski bajer i lipny sprzet? chyba nie sadzisz ze oryginalna bavaria jest lepsza ???

Cytat:
2004-11-24 22:51:19, tolo84 pisze:
chcesz powiedzec ze seria pioneera z organicznymi wyswietlaczami to szpanerski bajer i lipny sprzet? chyba nie sadzisz ze oryginalna bavaria jest lepsza ???

nie mówie że bawaria c jest lepsza technicznie tylko że np założenie delfinków do deski e34 lub e32 to tak samo jak jazda betką w dresie ,nie wszystko co się świeci pasuje do starych aut, są radia które grają o niebo lepiej od najnowszych wynalazków i mają po 10lat np. blaupunkt bremen z dsp, a pasuje idealnie do deski bmw
wracając do wątku ,ja sądze że można tu pytać to sprawy fabrycznych radii bmw ale to tylko moje zdanie jak się myle to sorry

no zgadza sie ze do deski rozdzielczej bmw pasuja starsze blaupunkty bo maja podobne podswietlanie, sam mam blaupunkta u siebie (przez przypadek)

ale jednak moim zdaniem przy wyborze radia poiwnno sie kierowac jakoscia dzwieku i funkcjami a nie tym czy pasuje do danej deski...

ja napisalem ze ten temat tu nie pasuje bo jestem moderatorem na innym forum i tam jesli temat nie dotyczy motoryzacji to moim zdaniem nie pasuje tutaj. ale w tym przypadku ciezko komus przynac racje bo na tym forum nie ma regulaminu wiec jesli sie uprzec to mozna tu pisac o byle czym

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2004-11-24 23:25:50 ]

I tu sie z toba nie zgodze Tolo84, jeśli dana rzecz dotyczy BMW to jak najbardziej tu pasuje , nie wiem gdzie jesteś moderatorem ale całe szczęście nie TU !!!!!! Ta strona ma to coś co przyciąga ludzi .

Cześć,
Miałem identyczny objaw (ale w oryginalnym Blaupunkcie): po właczeniu działało podświetlenie i słyszalne było "pyknięcie" w głośnikach, za to wyświetlacz pozostawał pusty. Okazało się że było zwarcie w środku, koszt naprawy i przekodowania w serwisie - 50 zł.

witam hmm nie bede zakladal nowego tematu bo to bez sensu jak cos istnieje podobnego mam taki problem mam takie radio hmm i niestety po wyciagnieciu akumulatora jest ten wlasnie pech ze pisze code czy jest jakis zastepczy kod czy trzeba je rozkodowywac ???
orientujecie sie moze ??

bede wczieczny za wszelka pomoc

pozdrawiam Yoshimura

[ wiadomość edytowana przez: Yoshimura dnia 2004-12-23 20:08:51 ]

moga ci ten kod podac w kazdym salonie bmw ale o ile pamietam to kasuja kolo 200-300 zl (dzwonilem sie pytac) taniej wyjdzie rozkodowanie 30-50 zl

mam też bavarię C przez lenistwo wprowadziłem trzy razy zły kod i zamiast czterech zer miałem cztery poziome kreski i nic nie można było zrobić. W instrukcji radia napisali, że trzeba je zostawić na 15 minut włączone po tym czasie wchodzi napis CODE i klikając wchodzą cztery zera i można wpisać kod.

Cytat:
2004-12-23 21:29:54, sph pisze:
mam też bavarię C przez lenistwo wprowadziłem trzy razy zły kod i zamiast czterech zer miałem cztery poziome kreski i nic nie można było zrobić. W instrukcji radia napisali, że trzeba je zostawić na 15 minut włączone po tym czasie wchodzi napis CODE i klikając wchodzą cztery zera i można wpisać kod.

to prawda ale czasem trzeba czekac nawet kilka godzin (zostawić właczone)

Ja mam w E38 karte do radia, tzn taką karte z jego danymi i w miejscu "code" nie ma nic wpisane tylko 4 kreseczki "-" Czy to znaczy , że nie muszę wbijać kodu?

czytając wasze posty zastanawiam się niby czemu nie można pisać o radiu przecież to forum bmw więc myślę że powinno pisać o wszystkim co dotyczy tych aut,mnie osobiście denerwuje jak ktoś napisze że kupi jakąś część i zaraz się blokuje jego post a możę ktoś inny właśnie taką częsć posiada ,niewiem wogle co to komu przeszkadza

poprostu miejsce na ogloszenia jest gdzie indziej i nie trzeba zasmiecac innych dzialow.