MotoNews.pl

Kierownica Monte Carlo - kilka pytan

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Nie wiem czy było , szukałem ale nic nie znalazłem...
A więc : kupiłem sobie za psie pieniądze kierownicę Monte Carlo , ale jakiś domorosły tjuner zarzucił na nią żółciusieńki kolorek i również środek zapaskudził tą farbką
Moja prośba do Was : czy ktoś może mi powiedzieć jakie kolorki są w środku tej kierownicy ?? Bo niestety musiałem zeskrobać środek do samej miedzi... tej blaszki z wzorkiem ... :

A sama kierownica jakiego ma być koloru ?? Bo chciałbym , żeby wyglądała w miarę oryginalnie , a narazie wygląda tak :

A na dodatek reszta tam z tyłu tej kierownicy...wiecie o co chodzi ... to pod klaksonem z drugiej strony , to chyba też nie jest kompletne.... czy reszta flaków będzie mi pasować od kiery z Malca ?? Bo takową posiadam i mógłbym z dwóch zrobić jedną...
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi...
Pozdro. Piotrek.

[ wiadomość edytowana przez: dejta dnia 2004-11-25 17:11:43 ]

Kolor kiery to czarny półmat, klakson był żółto-czerwono-niebieski, nie pamietam tylko jaki kolor gdzie. Musze sprawdzic, ale kiera lezy w 2 mieszkaniu...

wszystkie bebechy pasują od kiery maluchowej.
ja mam ciekawszą kierę... i niech mi tylko ktoś powie od czego ona jest, bo ja nie mam pojęcia.
prawie dokładnie taka jak maluchowa, różni się tylko tym, że ma trzy ramiona =)

To mówisz że będziesz się teraz bawił w malarza....

Cytat:
To mówisz że będziesz się teraz bawił w malarza....

Taaa... jasne. Może mi się uda doprowadzić tą kierkę do stanu używalności....
Dzięki Mad Dogg , jutro sobie kupię spraya i samą kierę już mogę malnąć... ale jeszcze zostaje mi ten nieszczęsny środek... jak tu pomalować tą szachownicę , te obwódki , to pole z napisem...
A później wymienię bebechy z maluchowskiej i będzie gitara...
Zrobię jej fotkę później jak pomaluję , tylko liczę na Waszą pomoc co do tych kolorków...
Pozdrawiam . Piotrek.

Peyy nei chce byc odkrywczy ale ja bym pojechałz wzorem do drukarni zeby mi zrobili wodoszczelna naklejke 3 d
Dajac wzór to jest jakies 10 - 20 zł max....
ja w ten sposób sobie dorobilem tyle ze ja nie mam montecarlo czy cus tylko czuczu

Jakas taka podobna do mojej.... A tak z ciekawosci ile za nia dales? mnie kosztowala 10zeta ale byla bez tej centralnej czesci... musialem kombinowac...

Mam pytanie czy ma ktoś moze zdjęcia kierownicy ale AKROPOLIS będe wdzięczny bo sprawa jest trochę pilna.Z góry thx

To tak przy okazji ktos moze mi powiedziec co to za kierownica skoro tamta to jest Montecarlo?

Jakosc kiepska ale były robione telefonem Z boku jest wybity napis JEKO... Wie ktos jak orginalnie wygladał jej srodek? bo brakuje mi jego

z tego co sie orientuje to byly mote carlo dwu i troj-ramienne...
wiec twoje to pewnie monte carlo

[ wiadomość edytowana przez: pterock dnia 2004-11-25 23:15:36 ]

Ja takze mam trójramienną ale emblemacik mam jakuis taki plastikowy- pomarańczowy, i także zachodze w głowe czy to jest monte carlo czy cos zupełnie innego

Pterock : tak w tajemnicy mogę Ci powiedzieć , że dałem za nią
5 zł służyła gościowi na giełdzie jako obciążnik do ceraty na stole , żeby jej wiatr nie porwał , więc podszedłem i pytam ile chce , a gość zdziwiony że chce ją kupić mówi : a ile pan da ? A ja mu na to , że piątaka , bo taka zwieśniaczona , a on - to bierz pan !! hehe no to wziąłem i potem już mu ceratka powiewała na wietrze i musiał sobie cuś innego położyć...

Czuczu , wszystko fajnie , ładnie , miałbym w środeczku ładny obrazek 3D , ale ja jakoś lubię jak coś jest oryginalne i jeśli miałaby mieć jakieś kolorki ta blaszka , to raczej oryginalne...

Vyzn-R : Twoja kiera to w 99 % też Monte Carlo , bo jak juz to ujął Pterock , były 2 i 3-ramienne...

Ludzie ! Nie ma nikt fotki tego klaksonu ??????
Dzięki. Pozdro . Piotrek.

Vyzn-R , czy Twoja kierka to coś podobnego do tego ?? :

No moja jest na tych fotach co zapodałem Czyli identyczna jak ta Brakuje mi tylko emblemaciku na srodku No i ramiona sa srebrne bo orginalny lakier był strasznie zniszczony a sreberko lepiej sie komponuje z bielą nadwozia Mnie tez interesuja fotki kierownicy Monte Carlo w orginale a oto jak nabyłem ją...
Kumpel mowi do mnie:
-chcesz kierownice?
-no chce...
-no to masz!

[ wiadomość edytowana przez: Vyzn-R dnia 2004-11-25 23:40:11 ]

Juz znalazłem , wcale nie trzebabyło daleko szukać... wystarczyło wejść do : Kupię , Sprzedam... a tam kolega w profilu miał fotkę :

i nawet nie chciał się nią pochwalić...oj nieładnie !

Dzięki wszystkim szukającym.
Temat zamknięty .
Pozdrawiam . Piotrek.

ooooooo..... własnie o to mi chodziło THX Peyo A moja kierownica juz załozona i całkiem fajnie sie jezdzi Tylko przy szybszych manewrach zahaczam kostkami o dzwignie migaczy i zasłania mi wskazniki temperatury cieczy i poziomu paliwa A jak sie kierownica prezetuje w fiace mozna zobaczyc w moim profilu

kupilem sobie dzis kiere MC za kosmiczna cene 20zl... ale mam pytanko ma ktos fotke co znajduje sie w klaksonie... bo mam wrazenie ze mi czegos brakuje. sa tam jakies sprezynki albo cos??

a ja mam nieco inny model kiery MC:

bo to rozne byly modele tych kier.... ja widzialem chyba z 5 rodzajow kier MC wracajac do tematu tego klaksonu,,, ma ktos fotke tego co tam jest??

to ja sie dolacze do pytania zkad skabinowac przycisk sygnalu do MC i jak on wyglada bo mi sie wszystkie foty nie wyswietlaja