Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() DIZMO DAEWOO NUBIRA KOMBI ... WARSZAWA-OSTROŁĘKA-SZCZYTNO | 2004-11-25 11:25:33 Witam,
sprawdź czy masz iskrę jak kręcisz. Jeżeli nie to rozrkęć aparat zapłonowy i przyjrzyj sie cewce indukcyjnej, czy nie ma sladow ze izolacja zeszla z niej lub cos podobnego. Przynajmniej u mnie tak bylo, tzn padl mi modul zaplonowy i cewka byla nadpalona, a i palec rozdzielacza byl do du...y. troche mnie to kosztowało ale na razie działa. pozdr ![]() |
![]() alf3 Daewoo Leganza Opole/Odrowąż | 2004-11-25 18:13:51 Sprobuj wymienić cewke zaplonową to ze iskra jest nie oznacza ze jej wydajnosc jest na tyle zadawalajaca żeby uruchomic silnik.Mialem kilka przypadków z rannym uruchomieniem silnika i za kazdym razem winna byla cewka zaplonowa.To jest dosc kosztowna czesc wiec najlepiej bylo by gdybys mial mozliwosc ,,pozyczenia od kogos cewki" po pierwsze upewnisz sie czy to jej wina a po drugie masz pewnosc ze w innym aucie dziala bez zarzutu,gdyz nowe nie oznacza dobre a juz napeno jesli idzie o czesci elektryczne.Sprawdz też stan przewodów zaplonowych w szczególnosci aparat-cewka.
Pozdrawiam |
![]() Tomek-Mydlowski Warszawa | 2004-11-25 21:40:14 pompa ![]() ![]() |
![]() Tomek-Mydlowski Warszawa | 2004-11-27 19:29:32 zapchany filtr ![]() ![]() |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2004-11-28 02:50:56 Moim zdaniem to czujnik Halla, czyli cewka w aparacie zapłonowym.
Wymień ją, koszt 30 zł. (chyba) a i tak co pewien czas nie zaszkodzi jej wymienić (powiedzmy co 100tyś km), zwłaszcza że jej usterka moze spowodować rozkraczenie się samochodu w trasie. |
![]() Kufel Espero 2.0 CD Warszawa | 2004-11-28 10:47:45
Jaco, chodzi o to, że ta cewka była wymieniona na samym poczatku. Nie pomogło ![]() Jak dziś nic nie wskuram, to jutro czeka mnie wizyta w warsztacie :| Paweł. |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2004-11-28 11:22:01 Przepraszam Kufel, nie przeczytałem dokładnie postu i nie zauwazyłem ,że wymieniłes już czujnik Halla ![]() Jeszcze jedno przychodzi mi na myśl - wtryskiwacze....... |
![]() Kufel Espero 2.0 CD Warszawa | 2004-11-28 11:37:46
Myślisz, że tak z dnia na dzień wszystkie wtryskiwacze poszły ? Mam nadzieje, ze to jednak nie to ![]() |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2004-11-28 14:07:08
Może nie wszystkie ,ale nawet przy jednym rozruch będzie utrudniony..... Trudno powiedzieć, zoabaczymy na zlocie.... |
![]() Tomek-Mydlowski Warszawa | 2004-11-28 21:41:41 wtryski dobre. Auto pomimo przekładania gratów z mojego, strzeliło focha i nie zapaliło ![]() Ja obstawiam cewke zapłonową, w połączeniu z palcem - już połamanym by paweł ![]() |