Wskaznik temperatury...kiedy za cieplo??:)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Padl mi termostat...Pali mi teraz 14L gazu wiec wstawilem sobie karton na chlodnice (bo ana razie 110zl na termostat nie mam)...i teraz mam pytanko...kiedy an wskazniku widac ze temperaturajest wyzsza od standardowej...czy dopiero na czerwonym polu trzeba si edenerwowac..dzieki
Jacekl
ps na wsakziku sa chyba 4 kreski poziome...jakie sa odpowiednio temperatury na tych wskaznikach?

Jeżeli dochodzi do 3/4 skali to jest już zdecydowanie za ciepło.
U mnie w lato, w korku max pokazuje nieco powyżej połowy.

Ja ma nowke orginal. Trzyma w polowie skali. do 3/4 nie dochodzi na razie (zima).

[ wiadomość edytowana przez: maltoron dnia 2004-11-25 11:14:24 ]

Jakie 110 zł ?

Termostat to 50-60 zł

Niestety - oryginał do 1.8/2.0 kosztuje w okolicach stówki...
Nie słyszałem o tańszych
A w ogóle to termostat wymienia się NATYCHMIAST - szkoda silnika (o paliwie nie wspomnę).
Pozdrawiam.

A po jaką cholerę oryginał ?

Orginal 73zl + x groszy. Polmozbyt Torun.

Zoltar: dla dobrego samopoczucia

Termostacik spokojnie można kupić za 60-80zł max!!...skąd cena 110 ?? ...nie wciskaj kitów doświadczonym klubowiczom! .....albo inaczej! -NIE DAJ SOBIE WCISKAĆ KITU.....doświadczeni klubowicze mówią Ci prawdę i tylko prawdę !

Wskaźniki nie są źródłem informacji o temperaturze. Są bardzo nie dokładne. Podłącz kopa pod ALDL i zobasz ile na której wskazówce powinno być. Inaczej to gadka o gwiazdach

Poniżej 100 zł do silnika 1.8 nie dostaniesz przerabiałem to.

Cytat:
2004-12-16 12:28:31, samiswoi pisze:
Poniżej 100 zł do silnika 1.8 nie dostaniesz przerabiałem to.

nie pleć bzdur kolego... wpisz w google polmozbyt + toruń znajdź numer do nich zadzwoń i zamów termostat oryginalny z wysyłką priorytetową na całą Polskę 80PLN - później banalny montaż i po kłopocie -naprawdę nie warto kombinować z oplowskim - 2x drożej, nie wiadomo czy to do końca zdrowe. A ten naprawdę jest ok - szybciutko się rozgrzewa i cały czas trzyma temp idealnie w połowie.

PS
THX maltoron

Polmozbyt 87-100 Toruń Łyskowskiego tel. (056) 648 49 62

[ wiadomość edytowana przez: elChopin dnia 2004-12-17 10:03:57 ]