Koniec z zajezdnią

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od dzisiaj wzdłuż ogrodzenia zajezdni przy Stelli-Sawickiego stoją słupki połączone łańcuchem i narazie chyba nie ma możliwości tam wjechać

To niedobra wiadomość - frekfencja na pasie startowym się zwiększy

Cytat:
2004-11-26 19:48:42, dommel pisze:
To niedobra wiadomość - frekfencja na pasie startowym się zwiększy

i ilość wypadków na pasie

ps. troche szkoda z zajezdnią ale mozna było się tego przecież już od dawna spodziewać, i tak troche to twało zanim zamknęli w końcu teren.

phi takie łańcuchy to nie problem zerwać, jak byśmy chcieli to i tak byśmy tam wjechali, ale gratuluje pomysłu, heheh może jeszcze jakieś zasieki rozłożą, zakopią jakieś miny przeciw piechotne i [powstanie nam kolejny czarny punkt w krakowie

co z tego ze pozaykaja teren jak teraz zamiast pojezdzic to menele tam beda urzedowaly albo bedzie tak stalo nastepne 50 lat jak niedoszly wierzowiec prz rondzie mogilskim bo jak znam zycie zanim cos wymysla zeby ten teren zagospodarowac to mina cale wieki a szkoda bo teren byl bardzo fajny

Cytat:
2004-11-28 19:58:09, tomy21 pisze:
co z tego ze pozaykaja teren jak teraz zamiast pojezdzic to menele tam beda urzedowaly albo bedzie tak stalo nastepne 50 lat jak niedoszly wierzowiec prz rondzie mogilskim bo jak znam zycie zanim cos wymysla zeby ten teren zagospodarowac to mina cale wieki a szkoda bo teren byl bardzo fajny

Na wieżowiec już się chętny znalazł - z tego co wiem A.Ekonomiczna sprzedała go Anglikom...
Co do zajezdni - taka przeszkoda to żadna przeszkoda, tylko nie wiadomo czyja to inicjatywa i kto się będzie w razie czego czepiał.

Jednego słupka już nie ma

Cytat:
2004-12-16 14:48:03, Meehow_K pisze:
Jednego słupka już nie ma

to teraz postawia nowy i tak , jedni beda wyrywac inni montowac cos sie bedzie działo przynajmniej , po słupkach przyjdzie kolej na betonowe zapory

przynajmniej bezrobcie zmaleje co za kraj....

A dziś byłem na zajezdni i policja mnie spisala i lipa straszna z tym bo "Miasto sobie nie życzy żebyśmy tam jezdzili" - śmiechu warte to wszystko nawet nie ma się dzie pouczyć jazdy po sniegu i lodzie pisze petycje

[ wiadomość edytowana przez: RAKUCLIO dnia 2004-12-20 19:26:53 ]

[ wiadomość edytowana przez: RAKUCLIO dnia 2004-12-20 19:27:58 ]

Cytat:
2004-12-20 19:21:52, RAKUCLIO pisze:
A dziś byłem na zajezdni i policja mnie spisala i lipa straszna z tym bo "Miasto sobie nie życzy żebyśmy tam jezdzili" - śmiechu warte to wszystko nawet nie ma się dzie pouczyć jazdy po sniegu i lodzie pisze petycje [ wiadomość edytowana przez: RAKUCLIO dnia 2004-12-20 19:26:53 ] [ wiadomość edytowana przez: RAKUCLIO dnia 2004-12-20 19:27:58 ]

popieram napisanie petycji, moze jako klub mozna cos zdziałać?
Kto wogóle jest zarządcą tego terenu?

Cytat:
2004-12-21 09:12:00, Domingo pisze:
popieram napisanie petycji, moze jako klub mozna cos zdziałać? Kto wogóle jest zarządcą tego terenu?

Moim zdaniem nic nie zdziałamy więc po co klub podkładać

Na wniosek mieszkańców zostały zamontowane słupki więc jak komuś uda się przekonać mieszkańców pobliskiego bloku w pierwszej kolejności to potem możemy coś z tym robić dalej!
Wniosek: petycja i do bloku zbierać podpisy.

PS
Wejście kamerę bo chciałbym zobaczyć miny i reakcje mieszkańców

ehhh miałem się wstrzymać ale coś napiszę o siebie.
dla mnie to wyrywanie słupków i dostanie sie za wszelką cenę aby choć chwilę pojeździć na zajezdni to normalnie jakaś błazenada
owszem teren bardzo fajny i ma dużo możliwości, ale skoro jest zamknięty to mówi się trudno i żyje się dalej.
zrobilismy tam troche imprez klubowych, staraliśmy sie zawsze byc jak najmniej uciążliwi, ale pomyslcie sobie co czują mieszkańcy okolicznych bloków, jak ktoś upala im o każdej porze dnia i nocy ( a szczególnie w nocy), więc ja im się nie dziwię że się w końcu wkurwili. od dawna było wiadomo ze zamkną zajezdnię wiec mozna sie było do tego spokojnie przygotować i poszukać nowego (bezpiecznego) miejsca na treningi, dlatego teraz wszystkie płacze i akcje z wyrywaniem słupków są dla mnie conajmniej śmieszne. dajcie spokój. starałem się w zeszym roku załatwic zajezdnie legalnie ale bez koneksji sie nie dało. mysle ze temat jest skonczony. na pocieszenie poweim tyle ze byc moze w przyszłym roku bedzie tam próba na kjsie. ale to tylko plotki wiec nic wiecej nie wiem
dajcie spokój z petycjami i i nnymi akcjami bo jest to niepoważne i nic nie da.

Trochę dobrych chęći i całkiem niedaleko jest fajne miejsce co prawda brak asfaltu ale zawsze coś i teren prywatny około 3 ha koło M1 jeździłem tam lancią ,crosem, i szajowozem właściciel swój chłop większość posiadaczy fiatów go zna na pewno ul Sierpowa 3 tylko jest problem z trasą i jej przebiegiem ale jest na miejscu Waryński i facet za małą opłatą zrobi co trzeba

Gdzie dokładniej to jest jest i jaka opłata za korzystanie z placu

opłaty niema tylko magnumka blokuje prostą i trzeba zrobić nowy tor

witam, dowiedziałem sie dzisiaj w Projekcie XS, że zajezdnia jest już załatwiona przez automobilklub. Wjazd ma byc od strony parkingu, już podobno mają zwieżć opony do ustawienia trasy.
Co do opłat to nic nie wiem.
Ale sezon sie rozpoczął i ja nie mam furki

Cytat:
2005-05-20 12:09:14, Domingo pisze:
witam, dowiedziałem sie dzisiaj w Projekcie XS, że zajezdnia jest już załatwiona przez automobilklub. Wjazd ma byc od strony parkingu, już podobno mają zwieżć opony do ustawienia trasy.

już dwa miesiące temu o tym mówiłem

pozatym że będa tam próby kjsowe, to podobno Czopik ma ten teren wykorzystywać dla swojej szkoły jazdy.

witam jak rozmawiałem z Panem Borowiczka od poniedziałku piecze sprawuje automobilklub. Bedzie tam szkoła Czopika, SJS no i pewnie mozliwość wynajecia na jazdy ale to sie okaże

Pozdrawiam
Tomek

jak nam Czopik sypnie ceną to sie nie pozbieramy,