MotoNews.pl
7 Gaźnik PF 126bis (71884/0)

Gaźnik PF 126bis

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
To znowu ja.
Mam pewien problem dotyczący mojego Bisa, którego mam od niespełna miesiąca (wcześniej miałem zwykłego 126p). Chodzi o przewody podciśnieniowe łączące gaźnik, aparat zapłonowy (regulator podciśnienia) i jakiś dziwny zawór (po prawej stronie kom. silnika?) z kolektorem dolotowym. Potrzebuje jakiś schemat. Jak to powinno wyglądać przy gaźniku FOS?
Samochód kupiłem od starszego pana, który mówił, że ktoś mu "grzebał przy gaźniku" i rzeczywiście ... miał rację ( nie działało ssanie, gaźnik ciekł, a regulacji... nie było). Uporałem się z tym, ale nie wiem jak powinny być podłączone te przewody o których pisałem wcześniej. Silnik stuka (spalanie stukowe) pomimo poprawnych regulacji.
P.S No i jeszcze ten nieszczęsny tylny wachacz. Nigdzie nie mogę go znaleść.
Użytkownicy malarków,bisów i innych fajnych furek...
Pomóżcie

silownik od uchylania przepustnicy podlaczasz wezem do eletrozaworu, a elektrozawor z kroccem w kolektorze ssacym, natomiask silownik aparatu zaplonowego pod krociec z boku gaznika

Już chyba wiem.Dzięki za podpowiedź,ale jak to jest z tym aparatem zapłonowym.Mam do podłączyć do takiego "dynxa" z lewej strony gaźnika (wisi pionowo) i ze śrubą regulacyjną od góry...a ten zwiększacz obrotów to takie urządzenie z prawej strony na dole gaźnika.
Nic nie p[omyli8łem???
Dzięki.Do zobaczenia na drodze

u mnie na szrocie stoi kilka bisow i z pewnoscia szło by kupic wachacz jaki potrzebuje no ale niestety daleko mieszkasz.

A ja jak się pytałem o maglownicę i parę innych drobiazgów z BISa to była głucha cisza

PS. Wybacz Dejta, ale tego się nie dało przez priv załatwić. Jak chcesz to wywal ten post w cholerę.

a ja zadam pytanko... Ile u was kosztuje sprawny gaznik do bisa? Moze ktos ma? Narazie chce sie zorientowac bo w Gdansku ZTCW to jest to towar deficytowy i cholernie drogi... Musze mamusce do CC700 wsadzic bo ten AISAN jest tragiczne. W gdansku jest jeden koles, ktory to reguluje i wola za to kosmiczne pieniadze...

Niestety u nas też jest to towar raczej nie dostępny.Chociaż ostatnio była szt. na giełdzie w Słomczynie... no i na Allegro coś widziałem. Ale dlaczego chcesz zastosować gaźnik od Bisa? Dziadek mojej maniury ma CC700 z pierwszej serii i i nie ma tam tego japońskiego wynalazku naszpikowanego elektroniką (AISAN) tylko właśnie coś innego (chyba Weber). Wiem, że sporo ludzi tak właśnie przerabia 700-tki.

ponoc ludzie wsadzaja gazior z bisa zamiast tego tamagochi...

Próbuj powinno działać... silnik w końcu ten sam

a ja mam i moge sprzedac a co do ceny to czekam na propozycje

pozdrawiam
Jasin

powiedz ile chcesz. I tak nie kupie, tylko chce sie zorientowac co do cen i porownac z naszymi lokalnymi

ja mam silnik z cc na gaźniku z bisa,ale wolał bym z cc Webera jest lepszy i oszczędniejszy.aha pasuje też z Fiata 850 Sport jeszcze mocniejszy jest.Ale jak masz aisana to musisz kupić kolektor pod Webera(mam taki i gażnik też by sie znalazł)

nie powiem ile chce bo po prostu nie mam pojkecia ile on moze byc warty

aha jakby ktos chcial to mam jeszcze chlodnice do bisa

pozdrawiam
Jasin

A wahacza tylnego może nie masz.

------------------------------
"Potrzebuję teraz takie dziwne coś"

niestety
pisalem juz z reszta o tym w innym topicu

ja u siebie wywalilem bisowskie bo przerdzewialy i zalozylem od malucha ( rowniez latwiej i na pewno taniej o amorki)

pozdrawiam
Jasin