Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2004-11-27 20:50:10 Mam pytanko - jeśli zmieniacie np. płyn do spryskiwaczy z letniego na zimowy to co robicie ze starym? Chodzi mi o to jak go się pozbywacie. Bo ja serwisuje fure pod blokiem i co mam na trawe to wylać? Czy to jest legalne? Czy te płyny są toksyczne a może biodegradalne? Do domu głupio to zanosić żeby do kibla zlać albo przelewać do jakiś butelek. Tak samo płyn chłodzący silnik. Ostatnio puściłem go poprostu tak jak samochód stał - w nocy pod blokiem, rozprzestrzenił się pod inne samochody i wsiąkł. Ale czy to nie wieśniackie? Oleju to wiem że tak nie spuszcze. Kumpel jeździ do kolegi który ma beczkę na zużyty olej a ja nawet nie mam gdzie tego trzymać.
W przypadku płynu spryskiwaczy/chłodzacego do wyboru jest: a)dać do serwisu i nie martwic się b)zanieść do domu(a co potem?) c)wylać pod siebie na ulice d)wylać gdzieś na odludziu Jak Wy robicie? |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-11-27 23:54:28 olej - zmrtwienie stacji, plyn spryskiwaczowy nieszkodliwy, aku za kaucje, petrygo - w ziemie.
do wszelkich utylizacji, segregacji i innych eko-bzdetow zrazilem sie, ja kiedys widzialem akcje: stoja pojemniki na szkolo, papier i plastik - po czym podjezdza star i wsio idzie na jedna kipe. A ja sie tyle pier.. z segregacja. Obrazilem sie wtedy i juz. Jedyne, co oddzielam, to puszki od piwa. Wystawiam przed klatke dla zbieraczy. |
![]() janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2004-11-28 06:49:43 oo nie wiedziałem że na stacjach przyjmują zużyty olej. Ale co, trzeba to zanieść do kasy i sprzedawca coś z tym zrobi czy są jakieś beczki wystawione?
|
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-11-28 11:24:17 maja beki. A juz na pewno musza przyjac w punkcie wymiany. Ew. mozesz sobie go wpuscic w profile, a reszta wysmarowac podwozie - konserwuje doskonale.
powaga. tak samo drewno - ktos juz tu wspomnial - na dzialce jak znalazl. kiedys ponoc PKP tak konserwowalo drewniane podklady. |