Radio CART2006 kodowanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z radiem CART 2006 z CD. Otóż wszystko działa za wyjątkiem CD - po włożeniu płytki słychać, że mechanizm wybiera z magazynka płytkę, po czym wywala komunikat - "CD Safe".

Cytat:
2004-11-28 19:41:52, gregos pisze:
Mam problem z radiem CART 2006 z CD. Otóż wszystko działa za wyjątkiem CD - po włożeniu płytki słychać, że mechanizm wybiera z magazynka płytkę, po czym wywala komunikat - "CD Safe".

Taka sytuacja pojawia się w zestawach radio/zmieniarka w przypadku gdy radio jest "odkodowane" a zmieniarka nie.
Przypuszczam, że 2006 to moga być dwa urządzenia logiczne, i potrzebujesz dwu kodów.

pozdr,
Robert

Tak, tylko że na CarPass był jeden kod - właśnie do radia. Zmieniarka jest chyba integralną częścią audio więc nie musi być odkodowywana.

nie jest i nigdy nie była - poszukaj drugiego kodu

OK a gdzie najlepiej go poszukać. Pytałem w ASO to za 120 zł go ściągną z Niemiec (może coś taniej).
A poza tym mam jeszcze pytanko jak wejść w tryb wpisywania kodu do CD?

to są kody indywidualne, więc chyba musisz zdać się na aso...albo znaleźć "speców" od krojenia radyjek

kodowanie:

zmieniarka:
- przekręcić zapłon,
- wcisnąć jednocześnie przycisk włączania i przycisk "o" (ten do przełączania się pomiędzy urządzeniami audio) i przytrzymać aż piknie
- wprowadzić kod przyciskami 1,2,3,4 przy czym przyciski są odpowiednikami kolejnych pozycji kodu, np. pierwsza liczba kodu 4 - naciskać "1" do momentu pojawienia się na wyświetlaczu cyfry 4, itd.
- po wprowadzeniu kodu nacisnąć przycisk "o" i przytrzymać- piknięcie.

Radio koduje się tak samo tylko na początki zamiast "o" przyciska się "AS"

Niestety w moim radiu nie ma przycisku "o" - jest on jedynie na kierownicy, ale próbowałem z nim i nic. Zobacz na tej stronie Radia
jak to radio wygląda. Przypominam model CCR2006.
NO i jak wprowadzić ten cholerny kod?

kurcze... teraz to już nie wiem... ale się dowiem

sprawdź po prostu połączenie przycisku "on/off" z przyciskiem "cd", może zadziała ..

ale potwierdzę tą wiadomość

Sprawdzałem, a jak no i niestety nic z tego.
I co począć?!@#%$^>
[ wiadomość edytowana przez: Res dnia 2004-12-15 16:20:21 ]
[ powód edycji: zmiana tematu ]

To jest jako jedno zintegrowane urządzenie i nie potrzeba drugiego kodu. Tylko co się cholera mogło zepsuć (w końcu płytkę CD widzi, że jest załadowana) - tylko ciągle to "CD SAFE"