(125p) Problem z odpaleniem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z odpaleniem mojego fiacika. Jak jest deszcowa i wilgotna pogoda to niechce odpalić.Przewody wysokiego wziąłem wysuszyłem ale to nic nie daje jak chce odpalić to od czasu do czsu tak jak by chciał sobie kichnąć. tylko wtedy tak jak by opór dostawał podczas rozruchu(w czasie próby kichnięcia). Co to może być ? pomóżcie!!!

Miałem to samo,tyle ze nie moglem zapalic na gazie gdy bylo deszczowo,ale na benzynie bez problemu.Zmieniłem świece i od nich kable - wtedy skończyły sie problemy!!!

Podstawowa rzecz to "KOPUŁKA" - wyczysc ja i spróbuj odpalic

Pozdrawiam - Piotrek

Moze też być cewka zapłonowa
pozdro

ja mam troszkę inne pytanie
na gazie pali mi bezproblemowo, mam instalację BRC
a w momencie kiedy przełączę na benzynę to pochodzi kilka sekund i zgaśnie
i tak znowu pochodzi na gazie , przełącze na benzynę pochodzi chwilke i gaśnie
co może być przyczyną??
benzyny niby jest juz rezerwa ale nie wiem co jest grane??

A ta benzyna nie jest przypadkiem stara i zwietrzala? Wiem, ze czesto posiadacze gazu przez dobrych kilka miesiecy w ogole nie tankuja benzyny (tankuja benzyne raz na pol roku ) a potem sie takie jaja robia...

Cytat:
2004-11-30 12:02:16, OETTINGER pisze:
ja mam troszkę inne pytanie na gazie pali mi bezproblemowo, mam instalację BRC a w momencie kiedy przełączę na benzynę to pochodzi kilka sekund i zgaśnie i tak znowu pochodzi na gazie , przełącze na benzynę pochodzi chwilke i gaśnie co może być przyczyną?? benzyny niby jest juz rezerwa ale nie wiem co jest grane??

odpal na benzynie, trzeba troche pokrecic rozrusznikiem zeby zaciagnol paliwo i wtedy bedziesz wszystko wiedzial