GŁOŚNIKI W DRZWIACH

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Powiem szczerze - jestem załamany.Lubię swój rodzinny DUŻY samochodzik, ale te głośniki ich gabaryty w stosunku do maskownicy w tapicerce to, to szczyt koreańskiej myśli. poszukuję pomysłów na przeróbkę tego paszkwila.

Ja zrobiłem tak: pozdejmowałem boczki, wyciągnąłem stare głośniki, naniosłem mazakiem obrys nowych na blachę i pojechałem do blacharza. Wycięcie otworów trwało 5 minut i kosztowało 10 złotych (przy okazji dowiedziałem się, że blacharz tak twardej blachy na samochodzie osobowym jeszcze nie widział). Jeśli masz odpowiedni sprzęt, to zaoszczędzisz 10 złotych.

Tak prawdę mówiąc nie zaglądałem na głębokość do drzwi i nie wiem na co mogę sobie tam pozwolić, natomiast bardziej myślałem o montażu na tapicerce od środka maskownicy tylko znowu ten otwieracz do bagażnika. A co na tej blasze zamontowałeś za gł.?

Zobacz wnetrze samochodu Lega - w galerii - on juz rozwiazał ten problem.

mozna zamontowac 16 cm glosniki. faktycznie trzeba troche pociac blache, i zamontowac dystanse. niestety jest to rzezbienie w gownie, bo powierzchnia blachy jest nierowna i z jednej strony dystans musi miec ok 5 cm, a z drugiej 2,5.

elo!

ja zakupilem sobie 10cm Magnat BullPower 60W 2 drozne...
wywalilem ten pierscien 10cm->8,7cm
i wsadzilem bez problemu 10...
teraz z przodu mam soprany z z tylu bassowe blaupunkty...

ceny w mediamarkcie + instal gratis:
alpiny 10cm 60W 2 way - 100zl
kenwood 10cm 60w 2 way - 135zl
magnat 10cm 60w 2 way - 180zl

Dzięki, ale czy ktoś podejmował próby z np 13cm, 16cm ponieważ szkoda drzwi z taką objętością wykorzystywać dla toru średnio-wysokotonowego.wiadomo suba z tego się nie zrobi, ale zawsze to trochę lepiej.na gwizdek miejsca jest kupę.

Witam!
Ja u siebie mam włożone 16-nastki bez jakiegokolwiek cięcia blachy. Wymontowany jest oczywiście plastik na którym osadzone były oryginalne głośniczki. Teraz głośniki zamontowane są nie do blachy drzwi lecz do tej zdejmowanej tapicery. Głośniki MBQuart-y graję zajebiście!
Do tego przy lustereczkach na drzwiach zamontowane gwizdki + to wszystko przechodzi przez wzmacniacz czterokanałowy z tubą w bagażniku. Rewelacja! Jestem zadowolony.
Minusy tego montażu to trzeszcząca tablica rejestracyjna gdy pieści ją trochę głośniej tuba w bagażniku i jeszcze jedno - zamontowanie głośników o takiej średnicy wymagało przesunięcia przełącznika otwierania bagażnika (nieco wyżej + specjalne obudowanie).

Pozdrawiam
Maniuta

Zajżyj sobie na poniższą stronkę! Tam masz dokładny opis ze zdjęciami jak to robił "MaciekGT"

Montaż przednich głośników "MaćkaGT"

Dobre, dobre,ale jedno
Cytat:
Standardowo 16 cm dwudrożne membrany o mocy 20W przy 8 ohm'ach marki Daewoo - grają nawet przyzwoicie choć brakuje im trochę basów i wysokich.

.Powiedzmy że grają i tak niech zostanie.Ja High -Endu w aucie robić nie chcę, bo kasy brak, ale te głośniki marki daewoo to wolę no name.

Dzięki Łukasz.... ulżyło mi Oj Irek jak mogłes nie przeczytać mojej strony....

Przeczytałem, przeczytałem bez obaw, ale określenie"grają przyzwoicie jest mocno przesadzone"