MotoNews.pl

Mercedes 190E 2.0 "92 - CHCĘ ZAŁOŻYĆ GAZ, PROSZĘ O PORADĘ

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!
Od miesiąca jestem posiadaczem Mercedesa 190E 2.0 automat z 1992 rou. Jego przebieg to 168 tys km i wyglada na to ze jest oryginalny. Jak na razie wszystko dziala w nim ok i jestem zadowolony gdyby nie to ze na benzynie połyka ok 13l/100km w jezdzie w miejscu.
Zdecydowalem sie zalozyc gaz bo to nie ma sensu wlewac za 50 zl i robic 80 km
Prosze o porade jaki gaz mam zalozyc, chodzi mi o marke i w ogole na co zwracac uwage. Jestem w tym temacie zielony, a wiem ze z Mercem to nie taka prosta sprawa
Mieszkam w Tarnowie i mam do wyboru takie instalacje jak BRC, LOVATO i ELPIGAZ. Ktora wybrac na co uwazac i co w ogole Wam wiadomo na temat instalacji gazowych w takim Mercedesie? Ile bedzie spalal na gazie itp, itd...?
Ogolnie prosze pisac wszystko co tylko wiecie...
Z gory dziekuje za odpowiedzi...

cześć

Zakładaj gaz bracie czem prędzej! spalać bedzie więcej - tak ze 16 jak nic (może więcej). Każda instalka wymieniona dobra - uważaj tylko na zakładajacych.

Zakładaj co chcesz ale ja bardzo często słysze ze gaz w mercedesie to na 100% problemy między innymi wybuchające filtry powietrza itp.

Jak Ci ktoś dobrze załotrzy instalke II gen to będziesz śmigał jak sie patrzy. Co do wybuchów- no cóż zdarzyć sie mogą każdemu posiadaczowi auta z instalką II gen.

Czy wszystkie mercedesy 190 mialy mechaniczny wtrysk? Jak to jest z gazem II generacji dla tych autek? Jak jest z eksploatacja? I jeszcze co do W124 - które silniki najlepiej chodzą na II generacji?
Z odpowiedzi na forum dowiedziałem się, że najwięcej co do problemowości przyszłej eksploatacjiekploatacji zależy od solidności firmy montujacej - może ktoś może polecić w Opolu?

Wityam.
Może być 2 generacja. Polecam Landi-Renzo.
Ale najlepiej 3 generację z tzw. wtryskiem gazu lejacym .Zasada jego działania jest taka sama jak K-JETRONIKA.

Tak jak Croma1 prawi, najlepiej III generację. Np. IGS Landi Renzo.