Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Lafaar Miłośnik FSO MR93 / Vitara / Berl ... Toruń ZOK | 2004-11-30 12:28:20
spadłem z krzesła ![]() ![]() ![]() |
![]() Mieszko1976 Miłośnik FSO Caro 1.6 GLE/ Skoda ... Bydgoszcz | 2004-11-30 12:43:46 Mój temat jest jeszcze ciekawszy: odpala mi za 3 bądź 4 razem!!!! ![]() A może jakby liczyć od końca? To drugi raz stałby się pierwszym razem i problem z głowy. ![]() Wszystkim fso posiadaczom tylko takich problemów ![]() |
automatic | 2004-11-30 13:01:33 [ wiadomość edytowana przez: automatic dnia 2007-02-19 09:47:36 ] |
![]() Mieszko1976 Miłośnik FSO Caro 1.6 GLE/ Skoda ... Bydgoszcz | 2004-11-30 13:14:15 Momik:
No ba, fotel pasażera to jedno, druga sprawa że w przypadku PN a szczególnie GLE procedura startowa jest tylko trochę mniej skomplikowana niż w przypadku wahadłowca. No i koniecznie trzeba liczyć 4.....3......2......1. Albo włączyć głośno radio i dopiero próbować uruchomić auto. Po 15 min. ściszamy radio i delektujemy się słowiczym śpiewem OHV albo co tam kto ma. |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2004-11-30 13:39:54
Ja myślę, że jeśli ktoś ma problem tak jak dyzio777 to nie przychodzi na forum FSO AK po to, żeby przeczytać trochę żartów na temat tegoż problemu. Bez urazy, ale jeśli tak będą traktowane problemy wszystkich "nowicjuszy", to nasz FSO AK zamiast rozwijać się, stanie w miejscu, bo nikt nie przyjdzie, nie zapisze się, nie zapłaci składki klubowej jak zobaczy jak traktuje się jego sprawy. To, że ktoś jest mniej doświadczony nie oznacza że głupszy. Owszem, nie jest normalne że silnik odpala za drugim kręceniem, nie jest tez nieprawdą, że inni mają większe problemy, bo nie odpala w ogóle. Skoro ktoś nas pyta a nie wiemy to najwyżej można odpowiedzieć że problem nieznany... Dyzio777 - a poza tym dwukrotnym zapalaniem nic innego się nie dzieje? Masz instalkę LPG? Reset komputera nic nie daje? Jaki przebieg ma Twój samochód? Masz immobiliser lub inny alarm z odcięciem zapłonu? |
momik Miłośnik FSO Subaru Warszawa | 2004-11-30 13:52:14
No stary nie mam zamiaru nikogo obrażac ani urażać , ale o jakim problemie my tu mówimy???? Zazdroszczę Koledze dyzio że wszystko inne mu działa bez zarzutu. Po za tym może sobie poczytac o problemach z odpalaniem w milionach tematów na tym forum. A idąc twoim tokiem myslenia ... a jak każdy nowicjusz przyjdzie i walnie po nowym temacie w stylu "muszę odpaliś samochód żeby jechać, bo inaczej nie jedzie - pomóżcie" to zginiemy |
automatic | 2004-11-30 13:54:49 [ wiadomość edytowana przez: automatic dnia 2007-02-19 09:47:01 ] |
![]() zenolop Polonez1.4 16V DOHC Warszawa | 2004-11-30 13:59:15 Reset komutera w GLE nie wiele pomoże. Powodem jest prawdopodobnie brak beny w gaźniku. Dopóki pompa napędzana krzywką z wałka rozrządu nie dopomuje wahy do gaźnika samochód nie pali. Normalka po postoju. Zamocuj sobie pompę z zagŁady i będziesz mógł ręcznie podpompować bene przed próbą rozruchu. |
momik Miłośnik FSO Subaru Warszawa | 2004-11-30 14:00:05
równie dobrze mozesz zapytać o: ciśnienie atmosferyczne temperaturę powietrza wilgotność powietrza stan zużycia silnika rodzaj oleju silnikowego stan akumlatora stan cywilny siostry |
![]() leon Miłośnik FSO Leonez Atuz 1.6 GLIz ... ZONK & Toruń | 2004-11-30 14:01:10
przeczytaj DOKŁADNIE jaki ma silnik. |
![]() leon Miłośnik FSO Leonez Atuz 1.6 GLIz ... ZONK & Toruń | 2004-11-30 14:02:22
szczególnie interesujące jest ostatnia informacja ![]() |
![]() zenolop Polonez1.4 16V DOHC Warszawa | 2004-11-30 14:08:25 Przywidziło mi się że to GLE. W takim razie inna rada. Daj wd 40 na kable WN, cewkę, kopułkę i sprawdź czy nastąpiła poprawa. |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2004-11-30 14:09:50
Zgadza się, ja także jestem przeciwnikiem pisania po n razy nowych tematów na forum o tym samym. Sam przeszukuję i podczepiam się najczęciej pod inny wštek (chociaż muszę powiedzieć, że nie zawsze otrzymuję odpowied gdyż jeli dany problem jest nieco inny niż temat wštku-choć z tej samej grupy-to już tylko szczęcie spowodować może, że kto się zainteresuje). Nowy wštek tego typu powinien być blokowany, a taki nowy użytkownik informowany o innych możliwociach (czyt. wyszukiwarka) rozwišzania problemu... Nie uważam, że problem dyzio777 jest jaki wielki i poważny, lecz tylko apeluję o jakš wstrzemięliwoć w żartach z problemów nowych użytkowników. Po co odstraszać? Niech nowicjusz najpierw zobaczy jakich ludzi można tu spotkać, jak się użytkuje forum, jakie zasady tu obowišzujš, a dopiero potem dostanie zrypkę za nie stosowanie się do tych zasad, jeli będzie ona wtedy konieczna. Żeby nie zostało mu pierwsze wrażenie, że tu się tylko lekcewazy problemy nowych i z nich żartuje, że jestemy zamknietš kastš... Mam nadzieję, że nieco rozjasniłem swój poglšd, gdyż nie chcę wprowadzać zamętu. ![]() |
momik Miłośnik FSO Subaru Warszawa | 2004-11-30 14:13:35
Spoko zamętu nie będzie, a i myślę że Kolega dyzio jak przeczyta nasze posty to zrozumie mój i Twój punkt widzenia ![]() |
![]() Mieszko1976 Miłośnik FSO Caro 1.6 GLE/ Skoda ... Bydgoszcz | 2004-11-30 14:27:07 A kto tu Dyzia zniechęca??? Nawet odpowietrzania lusterek nikt mu nie proponował ![]() Poza tym sorry, ale jak się stawia pytanie/problem to wypada podać trochę więcej informacji o swoim aucie itd. Druga sprawa: archiwum postów i wyszukiwarka, czy zawsze trzeba iść na skróty i zakładać nowy wątek? I jeszcze jedno: dość niedawno ktoś założył wątek dot. kierunku odkręcania śruby chyba spustu oleju z silnika. I jakie zjebki dostał za lekki idiotyzm tematu. Jak mi się coś chrzani w aucie to najpierw drążę sprawę sam w naszym klubowym archiwum, później zawracam głowę mojemu mechanikowi. Pewnie się czepiam, ale jak się decyduje na kupno/użytkowanie czegokolwiek z fso to chociaż wypada mieć wiedzę techniczną na poziomie odkręcania/wkręcania śrubek. A że pali za drugim razem: przecież powodów może być 1001! M |
korek Miłośnik FSO Polski Fiat 125p Gdańsk/Warszawa | 2004-11-30 14:28:43 Upierdliwi jesteście.
![]() |
![]() leon Miłośnik FSO Leonez Atuz 1.6 GLIz ... ZONK & Toruń | 2004-11-30 14:31:51
powody są tylko 2: paliwo i zapłon. |