| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Pulpit Fiat 126p Libiąż | 2004-11-30 17:35:20 Mam problem z gaznikiem w 126, mega przerywa na dolach i nierownosciach (kreciolki) ostatnio jak bylem w sosnowcu wszysko bylo ok ale jak zaczalem ciac krawezniki znowu lipa Gaznik: dysza gl 120, rurka f73, plywak seria, powietrze 190 uszczelka zaklejone 2 dziurki |
widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2004-11-30 21:36:40 Też to mam - czasem :|
A tak czysto teoretycznie, to możliwe, że paliwo przechlapuje przez nieszczelnośći z komory pływakowej do gardzieli (u mnie się tak dzieje na wysokich obrotach jak trzęsie silnikiem) - prawdopodobnie przez krzywy dekiel gaźnika... druga możliwość to za niski poziom paliwa w komorze pływakowej, ale tego bym nie obstawiał. Kwestie prądowe chyba nie powinny nic tu wnosić ??? |
dooh F&F Sympatyk GM Korsa Gliwice | 2004-11-30 22:08:55 Ja tak miałem jak mi sie poluzowała wtyczka w nanoplexie, ale tobie to chyba nie grozi |
NAZIK F&F Sympatyk Clio 16s Kraków | 2004-11-30 22:30:15 ja takie cos mialem
przez cala droge do poznania mnie meczylo niezaleznie od predkosci jak wpadal na wieksza nierownosc to na chwile przygasal jakby kto mu zaplon odcial a poźniej normalnie ciagnal - rzecz dziala sie jakas sekunde moze dwie i zaraz bylo czuc paliwo powodem byl nieszczelny plywak ktory nabral paliwa a zatam zwiekszyl zanurzenie i w komorze bylo za duzo paliwa - przelewalo go na nierownosciach gdzies za czestochowa wkurzylem sie i sciagnalem gaźnik patrze a tam plywak moze w 1/3 wypelniony paliwem jedyne co na szybko pomoglo to odpowiednie odgiecie tej blaszki na oko trochu pomoglo później kupilem nowy plywak i problem tak samo jak sie pojawil tak samo zniknął |
Pulpit Fiat 126p Libiąż | 2004-12-01 08:38:02 wlasnie bede dzis patrzyl, plywak raczej nie bo nowy ale sprawdze a z elektryka hmmm posprawdzam poustawiam jak mam byc i zobacze na RallyKrakow |