Modernizacja gaznika 34s2c6

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
bardzo prosze o dokladne projekty (wymiary szczegolnie wazne) gardzieli I i II przelotu do gaznika 34s2c6 (DF i PN) poniewaz moj kolega ma moliwosc wykonania takiego ustrojstwa na tokarce komputerowej cnc czy cos. silnik bedzie mial dosc mocny tjunink (kanaly, polerka, filtr, walek rozrzadu, wydech)wiec wymiary gardzieli dosc duze powinny byc, nad zuzyciem paliwa nie mysle nawet hehe(na szczescie mam jeszcze gaz)wraz z projektem prosze o przyblizenie rozmiaru innych dysz. ps dosc pilne

Proponuje zaczac tutaj.

tak tak to juz znam, tu jest opis jak zrobic w miare oszczedne gardziele, nie ma ekstremalnego tuningu gaznika, opisywana jest tylko jedna propozycja a na koniec nie ma tu kilku parametrow tej gardzieli zeby koles mogl ja na komputerowej tokarce wytoczyc. szukam precyzyjnego projektu. nie propozycji.
ps mam juz przerobione gardziele wedlug tego artykulu

extremalnie to ja proponuje dellorto

fajne gazniki, mialem taki w motorze jak zmienilem ze zwyklego to uhuhu;] ale ja nie chce gaznika zmieniac tylko dostac projekt gardzieli do mojego na cnc zeby byly dokladnie wykonane i tyle. nie stac mnie na wlozenie delorto do mojej rdzy

to w autocadzie sobie projekt zrób,chyba poza średnicą i zmianą (delikatną)kształtu zwężki niewiele poprawisz

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

nie umiem nie mam nie potrafie jestem do niczego leniwy i w ogole

wiesz ja wole na gotowe hyhy tzn:

myslalem ze za tymi calymi klubami fso i fiat and the furious stoi ktos kto sie zna na tym dobrze i ze taka modernizacja to nic nowego a tu widze ze mi kazdy papierkiem sciernym kaze operowac. takie gardziele to juz mam

myslalem ze riposta na moj post bedzie w formacie pliku z konkretnymi danymi od jakiegos czlowieka co sie tym zajmuje profesjonalnie a nie radami babuni, ktore juz wszystkie w zycie wprowadzilem i nie starczaja mi. skreca mnie na sama mysl ile niedopracowania jest w modernizowanej gardzieli i ile moge uzyskac wiecej robiac ja profesjonalnie. sam sobie nie zaprojektuje przeciez w autocadzie gardzieli bo nie jestem profesorem od aerodynamiki i gaznikow. zenada yh

chłopie radze szybko przeprosić lub więcej sie nie pokazywać. napisz może do świątka ciekawe czy a darmo coś Ci da,ktoś sie napracował a ty powiesz daj-a jak nie to pojedziesz na forum?? tuning za darmo hehehe
a jaki roblem wziąć knige od mechaniki płynów i poczytać o przeplywach??? lenistwo i tyle!!

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

faktycznie panie zenada ....

za darmo umarło....

nie po to mam poloneza zeby nie bylo za darmo. a poza tym w swiatku poprostu bym kupil, a nie chcial robic sam. myslalem ze ktos stad mogl takie cos zaprojektowac, bo jesli nie to nie wiem po co taki klub, ktory ma niby zrzeszac ludzi nie od parady, a ten kto by mi cos takiego udostepnil napewno by dostal kopie tych gardzieli ode mnie zeby sobie sprzedal badz zalozyl. dzieki chlopaki za pomoc. niedlugo tu jestem, ale widze ze jak wszedzie ocenia sie po portfelu. jak bym wpadl do was autem w ktore wlozono 20.000 (lub wiecej) to napewno kazdy z was by z otwartymi rekami mnie wital i wszystko by bylo za darmo. sory. jak bym mial kase to bym poldkiem nie jezdzil tylko ferrari (bo tez ma naped na tyl) i w ogole sie takim zlomem jak fso nie interesowal. jest duzo piekniejszych rzeczy na swiecie. jednak jej nie mam. liczac 440 na sportowy walek 300 na wydech 100 na kolektor 100 na materialy 380 na zrobienie glowicy i jeszcze ze 300 ktore juz wydalem (nie licze tu zawieszenia w ogole) to troche kiepsko miec na gardziele albo przynajmniej ich projekt. a jesli chodzi wam o to ze moglbym poczytac, to i owszem ale potrzeba bylo mi tego na zaraz (nie wiem czy pisalem). teraz moge sobie taki projekt w dupke wcisnac z satysfakcja bo juz dostepu do cnc nie mam. i nie zrobie ani sobie ani nikomu. dzieki chlopaki... pomocni jestescie. a jesli twierdzisz ze za darmo umarlo, to nie powinienes istniec, bo tata dal cie mamie za darmo wlasnie. a tym bardziej nie powinno byc tego klubu ani zadnego innego, tylko gieldy. powinniscie sprzedawac kazda literke co tu piszecie i kasowac kazdego, ktoremu rade jakas dacie. mam pomysl: od kazdego kogo czestuje papierosem bede zadal 30groszy za niego albo mu nie dam. a za dobre slowo tez bede kazal sobie placic. mame tez podlicze za kazde kocham cie. zreszta co do tego zebym sie tu nie pokazywal, to nie bedzie chyba to takie straszne, bo jak widac po tym temacie niewiele mozna zyskac przylazac tu. przynajmniej za darmo. wiesz przyzwyczailem sie do tego, ze kazdy sobie pomaga nawzajem. przynajmniej poki jezdzilem motorem. tam nie bylo sprzedam. mam i nie potrzebne?-dam komus kto ma taka maszyne. sam dostalem i dalem duzo rzeczy. i nie teoretycznych projektow tylko rzeczy. kupilem gaznik del'orto do hondy za 200zl. ktos go zamowil i zaplacil zaliczke ale nie odebral. dlaczego nikt mi nie policzyl za ten gaznik razem z zaliczka ktora zaplacil ktos inny? bo nie byla ta osoba zdzierca. i nie mow ze masa osob ktore takie projekty ma sie nad nimi napracowala, bo wiekszosc to skany z ksiazek z poprawkami zeby pasowalo do takiego modelu jak trzeba. moj koles jakos w jakichs swoich klubach mogl dostac za darmo projekt do fordowskiego silnika. o ile mi sie wydaje to nie tylko na sianie sie ten swiat opiera. dobrego slowa ode mnie nie dostaniesz, bo nie zaplaciles. napisze ci wiec: mam nadzieje, ze sie spotkamy na drodze kiedys i zanim ci pomoge dowiem sie kim jestes co by tego nie uczynic...
kto nie uwaza ze darmo jest najwlasciwsze w niektorych przypadkach niech sie goni. TAKIE FORUM JEST WLASNIE PO TO BY UZYSKIWAC ZA DARMO ROZNE INFORMACJE. i nie mow ze za darmo nic nie dostales (od informacji po rzecz). ze nie dales to sie akurat spodziewam... z wyrazami braku szacunku: osteone

Hmmm nie chce mi się komentować całości...

Cytat:
moj koles jakos w jakichs swoich klubach mogl dostac za darmo projekt do fordowskiego silnika.

a wpadłeś na to że fordy są bardziej rozpowszechnione w Europie / Świecie...??? i jest wiele firm profesjonalnych ktore wykonują takie elem i maja kupe siana wiec im zwisa czy pokażą projekt czy nie....

BTW nie musisz zaraz wjeżdzać na cały świat za to że ci coś nie wyszło, tym bardziej że jak powiedziałęś jesteś na tyle leniwy że nie chciało ci cię szukać w książkach....
A wystarczyło zrobić skan dowolnego projektu w książce wkleić do autokada i dać "optymalizuj kształt" (jest opisane w helpie) i nie miałbyś powodów do narzekań...

Ale przecierz nikt nie napisal ze ci nie pomoze jesli nie zaplacisz. poprostu chyba nikt nic nie mial takiego co ci bylo potrzebne.

Masz kompleksy, uraz do ksiazek czy chcesz sie publicznie wyzalic? Opisy proponowanej korekty ksztaltu gardzieli do produktow FSO sa w ksiazce 'poprawa ekonomicznosci i dynam,iki samochodow osobowych" wydanej ponad 20 lat temu. Ale skoro Ty jestes zbyt leniwy by zajrzec do ksiazek, dlaczego nam mialoby sie chciec?

od miecha szukam na allegro roznych ksiazek opisywanych w f&f i fso ak i jak narazie udalo mi sie zlicytowac dwie, ktore nie dotycza tematu. jedynie opisuja efesaki. nie mam urazu do ksiazek ale zdobycie ich nie jest latwe, szczegolnie jesli chodzi o dawne wydania. moze to byc nawet niemozliwe. jak ktos ma takowa ksiazke to chetnie ja odkupie. przeczytam tez co by was z bledu wyprowadzic. a zalic to bym sie mogl dlugo bo malo jest ludzi, ktorzy maja tak male finanse jak ja, a mimo to pielegnuja swoje hobby dzien w dzien. nie napilem sie browara w klubie od roku bo wole na bajure miec. i nie narzekam w tej chwili. jezeli juz to sie tym szczyce. a moze zle mysle?

aha i sory to nie chce mi sie nie umiem jestem leniwy to bylo bo bylem wkurwiony juz i zmeczony. ksiazki czytam. szczegolnie o motoryzacji nie stronie.

Cytat:
2004-12-11 18:24:04, osteone pisze:
od miecha szukam na allegro roznych ksiazek opisywanych w f&f i fso ak i jak narazie udalo mi sie zlicytowac dwie, ktore nie dotycza tematu. jedynie opisuja efesaki. nie mam urazu do ksiazek ale zdobycie ich nie jest latwe, szczegolnie jesli chodzi o dawne wydania. moze to byc nawet niemozliwe. jak ktos ma takowa ksiazke to chetnie ja odkupie. przeczytam tez co by was z bledu wyprowadzic. a zalic to bym sie mogl dlugo bo malo jest ludzi, ktorzy maja tak male finanse jak ja, a mimo to pielegnuja swoje hobby dzien w dzien. nie napilem sie browara w klubie od roku bo wole na bajure miec. i nie narzekam w tej chwili. jezeli juz to sie tym szczyce. a moze zle mysle?

wielu z nas wszytkie pieniadze pakuje w fiaty. A co do zdobycia ksiazek- jestem pewnien ze macie we Wroclawiu jakas wieksza, wojewodzka biblioteke.

Cytat:
2004-12-11 18:24:04, osteone pisze:
przeczytam tez co by was z bledu wyprowadzic. a zalic to bym sie mogl dlugo bo malo jest ludzi, ktorzy maja tak male finanse jak ja, a mimo to pielegnuja swoje hobby dzien w dzien

nie dosc ze jestes leniwy to jeszcze bezczelny

skad ty mozesz wiedziec jacy tu ludzie rezyduja

poznałes kazdego osobiscie chyba

jak znowu będziesz miał dostęp do CNC to się zgłoś naskrobie się odpowiedni projekcik i nie ma się co tak denerwować jak by ktoś to miał to napewno by udostępnił przeciez to nie jest takie tajne