Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-11-30 23:09:27 Elo wywalilem własnie fotele i kombinuje nad prowadnicami .
Ma ktos patent jak je wy .... ten tegowac. Kazda jest zamocowana na 2 nity ??? bo sam nie wiem co to jest ..... Mam ksiazke ale tam nie ma opisu ... I druga sprawa jak najlepiej zamontowac wg was kubły : a )Na stałe - ale czasami trzeba cos do tyłu wpakowac - jest klatka wiec problem z pasazerami odpada... No ale czy namiot czy inny bzdet?? b) Prowadnice Bimarco + fotel do szyn w podłodze c) A moze szyny z fotela zamocowane do bimarco ?? i to do podłogi.Pociałem 2 stare fotele i mam kompletne prowadnice mocowania itp ... ale czy to wytrzyma... Problem dosc wazny bo zbliza sie superspint i nie ma jak jechac malcem kolega . |
![]() rallyfilip (M) Furious Moderator Fiat CCS x 2 Tychy | 2004-11-30 23:29:31 Najlepiej na stałe do podłogi, na jakichś pożadnych katownikach. |
![]() PaculaSportGarage K-shell suchy i mokr ... Mysłowice | 2004-11-30 23:30:33 O demontażu szyn już był kiedyś post. Dla przypomnienia - trzeba rozwiercić te 2 "niewiadomoco" ![]() Co do mocowań, to w jednym maluchu (tym do jazdy na codzień) mam patęt z zastosowaniem prowadnic z seryjnych siedzeń połączony z aluminiowym, prostokątnym profilem 40x80. Wszystko skręcone śrubami M10 w miejscu gdzie w starym mocowaniu jest ten pseudo zawias na nicie(umożliwia to uchylanie foteli). W cywilu ta kombinacja zdaje egzamin. Do rajdówki mocuje jednak na sztywno (też na profilach z alu) bo strasznie mnie denerwowały te skrzypiące blachy zwane "mocowaniami bimarco", uginające się na zakrętach. Rozwiązanie narazie w trakcie budowy, jak się sprawdzi dowiem się pewnie na SRS'ie ![]() |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-11-30 23:38:36 Juz to widze jak u nas na wsi kupie aluminowe płaskowniki do tego. Czyli zostaje sprawdzony sposób z jednego zfoteli czyli kawał blachy i 4 dziury w podłodze ![]() |
![]() Abdull F&F Sympatyk 126p Bielsko - Biała | 2004-12-01 00:00:56 Ja mam zamoicowny na kątowniku od regałów, taki z dziórkami napewno wieci eo co chodzi ![]() ![]() Ps a szyn nie demontowąłem, poprostu przykreciłęm katowniki "na nich" |
![]() simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2004-12-01 02:20:39 Owo niewiadomo co w prowadnicach to czopy centrujące. Prowadnice zgrzane są z podłogą w kilku lub kilkunast miejscach. Należy owe zgrzewy rozwiercić wiertłem a następnie wydłubać prowadnice. Jako nową prowadnicę polecam kontownik 30*30*2 ![]() |
![]() widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2004-12-01 15:00:33 było - to raz.
temat - to dwa ![]() |
![]() pawu81 F&F Sympatyk Byl Fiat 126p Gdynia | 2004-12-01 15:21:10
|
![]() owz F&F Sympatyk sejo/passat Poznań/Skórzewo | 2004-12-01 18:16:55 zgadzam sie z przedmowcami na aluminiwych solidnych katownikach, nie wyglada to cudownie ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: owz dnia 2004-12-01 18:17:17 ] [ wiadomość edytowana przez: owz dnia 2004-12-01 18:17:31 ] |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-12-01 22:14:17 I po kłopocie mozna zablokowac.
Zgodnie z radam izamontowałem na prowadnicach a dodatkowo mocowanie bimarco katownikami na sruby do podłogi ..... Było jeb..... sie sporo ale jakos pasuje. Mam drugi problem wajcha biegów miałem skróconą. Zrobiłem prowizorke tj sruba 8 cm + nakertka dospawana i przedłuzka lewarka ale wyglada to zbyt chałupniczo .... Ma ktos jakies pomysły bo 2 ka kiepsko wchodzi ... Ile jest roboty z wymiana wajchy biegów ??? mam krzywo pospawaną !!! |
![]() PaculaSportGarage K-shell suchy i mokr ... Mysłowice | 2004-12-02 08:50:30 heh... wajchę też mielem skróconą jak kupiłem auto, no i poradziłem sobie... pewnie się domyślasz jak... kupiłem rurkę z ALUMINIUM ![]() ![]() |