Podgrzewane lusterka w essim ??!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam zamiar zafundowac mojemu essiemu podgrzewane lusterka ?? od czego zaczac , kupic maty grzewcze i ... ??, mam elektryczne sterowane lusterka , jest tam juz instalacja do pogrzewania ?? Mk5 92

powinna być, przynajmniej w mk7 przeważnie jest, łatwo to sprawdzić, wyjmij lustro i zobacz czy idą dwa dodatkowe kabelki nie podłączone do niczego zakończone metalową wtyczka....jeżeli są to kupujesz tylko wkłady(lustra) podgrzewane, podłączasz i zakładasz i grzejesz.....

Chcesz być pewny to sprawdź czy masz podgrzewane przedie spryskiwacze ,jeżeli tak to lustra też musisz mieć.

Cytat:
2004-12-01 12:31:12, Maniurka78 pisze:
Chcesz być pewny to sprawdź czy masz podgrzewane przedie spryskiwacze ,jeżeli tak to lustra też musisz mieć.

oj niewiem....skąd ta pewność
przednie spryskiwacze grzane wytępują w pakiecie z przednią szyba grzaną i tak np. bakster ma przednią szybę i spryskiwacze grzane a lusterka nie

mam podgrzewana szybe ( ktora dziala w 30 % ) to pewnie spryskiwacze tez ale lusterka napewno nie sa podgrzewane i dlatego chce to zrobic

mam jednak pytanie jak bezpiecznie zdjąc lustro aby go nie uszkodzić czy ktoś z was to robił??

Cytat:
ale lusterka napewno nie sa podgrzewane

Sprawdź, ile przewodów idzie w wiązce od lusterek - jeżeli 6 to znaczy, że układ masz, co najwyżej nie są podłączone, albo nie działają.

Cytat:
2004-12-01 16:36:02, wiechool pisze:
mam jednak pytanie jak bezpiecznie zdjąc lustro aby go nie uszkodzić czy ktoś z was to robił??

Zajrzy do działu porad na naszej stronce - tam zrobiłem fotoinstrukcję demontarzu lusterek do MK7. Ale w Twoim będzie pewnie bardzo podobnie

dzieki za info !! te fotki lusterka pomogly