| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2004-12-03 09:52:12
A na jakiej podstawie sądzisz że lambda padła? Te błędy nie są dowodem na awarię sondy! |
pjacek26 Klubowy Weteran Scenic+Espero Iłowa | 2004-12-03 18:12:33 Byłem u gazowników na kompie, Lambda padnięta prawie kompletnie, jak obserwowałem na monitorze to jakiekolwiek objawy życia miała na wysokich obrotach i to w ledwo zauważalnym zakresie 0,1-0,14V.
A tak to cały czas pokazuje ubogą mieszankę i silnik krokowy od gazu jest otwarty. W moim aucie instalacja gazowa ma emulator który podobno "oszukje" kompa i dlatego na gazie kontrolka "check engine" się nie świeci (tak mówili gazownicy). Więc to chyba jednak na pewno lambda !? |
pjacek26 Klubowy Weteran Scenic+Espero Iłowa | 2004-12-08 20:34:08 Wymieniłem labmbdę na Boscha.
Ze starej lamdbdy po wyjęciu sterczał tylko plastikowy kikut (tego koszyczka nie było), czy ktoś wie co mogło się z nim stać ?? (tzn. chodzi mi o to czy powinienem rozbierać wydech żeby go szukać bo może coś blokować, czy on się zwyczajnie wypalił) |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2004-12-08 21:30:54 Teraz zastanów się co było powodem zniszczenia lambdy!
Alvbo to była jej wada fabryczna,albo... Spaliła się na amen w wyniku złego składu mieszanki czy wypadania zapłonów Po wymianie lambdy koniecznie sprqawdź spaliny na analizatorze |