Dmuchawa nie dziala na I

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Juz poczytalem posty na ten temat ale czy moglby mi ktos dokladnie napisac gdzie jest ten tezystorek od dmuchawy, lub cos co odpowiada ze dzialnie jej na poszczegolnych biegach. Dzieki

A ja dzisiaj wchodze, przekręcam kluczyk, odpalam dmuchawe i się cieszę ciepełkiem.

Po powrocie z prcy, wsiadam, odpalam i .... brrrrrrrrrrrrrr
nie działa dmuchawa, wogóle nic.

Nie wiecie co może być tego przyczyną ? jest gdzieś może jakiś bezpiecznik ??? bo zimno mi troszkę i szyba zaparowana :/

... niop ... na fotce numerem dwa masz wskazany rezystor odpowiedzialny za poszczególne biegi ..... (ściślej 1 i 2 bieg - 3 jest juz bez rezystora) ..... wylko że to jest MK7 .... .a nie wiem jak sprawa wygląda w MK4 ....

w mk4 rezystor też jest chyba przy wentylatorze

w mk4 przymocowany jest do silniczka wentylatora taką blaszką.
można go wysunąć po prostu, wystarczy zdjać obudowe wlotu powietrza. mi jak nie działao to nie bawiłem sie w lutowanie tylko drucik zacisnąłem jakoś przy obudowie - trzyma sie już długo.

A tak jak pokazałeś na zdjęciu nr 2 jest to rezystor?? Wygląda jak wtyczka. Jak to się wymienia?? Co mam poprosić w sklepie rezystor do dmuchawy?? Czy w ASO to będzie wymiana całej dmuchawy czy "tylko" wymiana rezystora?? Gdzie w Wawie mi to zrobią szybko, dobrze i z fakturą (nie koniecznie tanio)