| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Tomi_Li (S) HF MEMBER Hyundai Sonata Y3 Szczecin | 2004-12-04 12:45:23 Ja moge napisać coś o Niemcach. Żaden praktycznie nie ma włączonych teraz w dzień świateł. A jak im się mruga to tez nie mają pojęcia o co chodzi. Czasami jadę trasą Szczecin - Lubieszyn lub Szczecin - Kołbaskowo (dla niezorientowanych to przejścia graniczne) obok trasy sa tzw Kaufmarkty gdzie NIemcy robią sobie zakupy bo dla nich są konkurencyjne ceny (np grabki za 10 zł |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2004-12-04 16:25:37 ja osobiscie nie nigdy nie zwracałem uwagi na blachy kierowców, których wyprzedam lub wyprzedzają mnie jedyne moje obserwacje to takie (nie u Nas tylko u nich), ze: 1) Austryiacy ostrzegają przed Policja machaniem ręką przez otwarte okno w stylu "come down" 2) Włosi hehehehe temat rzeka to tyle z moich obserwacji |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2004-12-04 21:00:06 Z moich doświadczeń wynika, że najbardziej chaotycznie jeżdżacym narodem są Turcy. 12-15 latek za kierownicą to widok często spotykany. Tam trzeba mieć oczy naokoło, nigdy nie wiadomo kto, kiedy i gdzie skręci a sygnał dźwiękowy używają wyjątkowo często co dla przyjezdnych jest całkowicie niezrozumiałe.
|
daar HF MEMBER hyundai lantra sosnowiec | 2004-12-05 14:01:23 litwini .............to był horror w 91 byłem tam oplem,niewiem czy coś się zmieniło ale wtedy:
-zajeżdrzanie nawet pabiedami i zaporożcami bo chcieli obejrzeć !!!! -na postojowych po ciemku jak błysłem to oślepiali specjalnie do oporu -wyprzedzali na 3 ja lądowałem na szutrowym poboczu -300 kilometrów jechałem 6 godzin niemcy............... do przesady ostrożni ale dziwnie zachowujący sie w nietypowych sytuacjach francuzi..............kompletnie nie zainteresowani innymi użytkownikami drogi |
paq Accent Sportive Sosnowiec | 2004-12-06 02:49:45 A tak sobie pomyslalem ze odpowiem...wszak dlugo mnie nie bylo a temat niezobowiazujacy AUSTRIA --> kierowcy niewiele sie rozniacy od Niemcow. NIestety zgroza ze niektorzy woza kamerki w zaglowkach i jak zobacza auto bez winiety od razu sciga cie policja bo donosza. Skoro oni placa czemu inni nie maja. Ogolnie Psy Ogrodnika. NIe ma z nimi problemow jak sie przyczepisz do mocnego auta i w miare nadazasz. Kultura jazdy wysoka gdyby nie to podpier..... I jeszcze ten ich ciasny Wieden. Jak sie jedzie na powrocie do Polski. Odcinek w budowie masakra. Auta leca srednio po 130 a miejsca jest tyle ze sie jedzie na lusterka. NIEMCY--> wiadomo. Wysoka kultura, dobrzy kierowcy. CHwali sie ich. HOLANDIA--> wysoka kultura, przyjazniejsi od Niemcow. Wpuszczaja. Ogolnie nie ma stresu z nimi. Naprawde fajnie sie tam jezdzi. GRECJA--> SWIRY. Uwazac trzeba bo debile potrafia jechac na czolowke. Lepiej zjechac na pobocze chyba ze macie mocne nerwy. Ja szedlem z Grekiem na czolowe bo jechal na 3, ale nie polecam nikomu. W koncu wymiekl i mi cos tam grozil ale stanowczo nie polecam. WLOCHY--> NO COMMENTS. Kamikadze. Sytuacja--> 2 pasy, na obu tiry a kolo Fiatem Uno z 88r. w DIESLU wyprzedza na czolowke z TIREM...NICE. Trzeba uwazac. Najlepiej jak masz szybkie auto pokazac kto rzadzi na drodze. Wtedy jest spokoj. CHociaz jak siada na tylek to ciezko ich sie pozbyc. CZECHY---> nic dodac nic ujac...POLSKA SLOWACJA--> w niezatloczonych miejscach jezdzi sie ok. Jak jest tlok to jest troche ciasno ale do przezycia. Nio to tyle co ja moge powiedziec [ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2004-12-06 09:36:26 ] |
MacTB HF MEMBER S60 i CBR600 Warszawa | 2004-12-06 16:06:38 Miło Cię widzieć, Paq, na forum |
doogas HF MEMBER VW Corrado VR6 Gdynia | 2004-12-06 18:22:35 kopa lat |
remo76 HF MEMBER lantra polkowice | 2004-12-06 20:35:39 mam okazje jezdzic po bawarii niewiem jak inne landy ale bawarczycy maja focha w stylu jestem wielki a reszta sie nieliczy ( oczywiscie niewszyscy) uzywanie kierunkowskazu nie wchodzi w gre na rondzie mozesz czekac godzine ,czeste wymuszenia przez 95 -cio latkow to tez norma (niewiele maja do stracenia) malo kiedy mozna liczyc na to ze ktos "cie pusci" |
Artiro HF MEMBER Hyundai Accent GLS Warszawa | 2004-12-08 23:55:31 Siema Paq!
Moje odczucia sa podobne Czesi === Polacy Austria === cooltura, jazda szybka, sprawna, lamanie tylko ograniczenia predkosci, reszta oki Slowenia === leniwi jacys oni, jazda spokojna, czasem zawalidrogi Chorwacja === tam to sie strachu najadlem, sam nie jezdze jak zolw, ale to czego doswiadczylem na serpentynach, to byla masakra, nawrotka 180, po obu stronach 200m przepasc, a na mnie wyskakuje bokiem lecaca rozpedzona sierra, codzienne wyscigi motocykli na gorskich drogach, bety lecace ze 300 km/h po autostradzie, zdezelowane R4 wyprzedzajace sie nawzajem na 4. Zgroza, piesi wyskakujacy znienacka, mile staruszki czestujace rakija przy drodze, zapewniajace, ze 'i tak tu u nas policji nie ma, kazdy pije...' |