Poszukuje foto silnikow DOHC z gaznikami DELLORTO

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
tak jak w temacie poszukuje fotek DOHC z poziomymi gaznikami DELLORTO jakby ktos mial to bede happy:]

[ wiadomość edytowana przez: PG dnia 2004-12-04 17:25:23 ]

hej nie wiem czy to jest to ale tu masz 2 pionowe gazniki w ladzie 2107 ABARTH!! 2107

tak to te w tej ladzie sa poziome tyle ze bardziej mi zalezy na zdjeciu kolektorow.
a tak wogole to straszny syf pod maska jest tej lady beeee

i silnik chyba z ritmo 130. Ciekawe jak dlugo wytrzymaja panewki oporowe.... No i kruciec do wody mogl sobie skombinowac od 131/132 a nie taka rzezbe odstwaiwac

jeżeli chodzi Ci o zdjęcia pogladowe żeby zobaczyć jak to wyglada to jest tu pare zdjęc takich kolektorów co prawda po webery DCOE ale to jest praktycznie to samo

znalazłem jeszcze fotki z zamontowanymi na silniku

[ wiadomość edytowana przez: barakuda dnia 2004-12-05 10:37:06 ]

Strasznie krotkie te kolektory, czym sie roznia te dwa silniki ze w kazdym pasek idzie inaczej ??? jeden jest nowszy drugi starszy czy co bo mnie to tak zaciekawilo. btw. to mialem ostatnio takie kolektory i dwa gazniki w reku tyle ze dorabiane do fordowskiego 1.3 robi wrazenie niezlego pijaka taki zestawik.

Cytat:
2004-12-05 05:38:14, kosa131 pisze:
i silnik chyba z ritmo 130. Ciekawe jak dlugo wytrzymaja panewki oporowe.... No i kruciec do wody mogl sobie skombinowac od 131/132 a nie taka rzezbe odstwaiwac

bo ten gosciu to taki badziewiak z tego co wiem

Cytat:
2004-12-05 11:11:43, maskekk pisze:
Strasznie krotkie te kolektory, czym sie roznia te dwa silniki ze w kazdym pasek idzie inaczej ??? jeden jest nowszy drugi starszy czy co bo mnie to tak zaciekawilo. btw. to mialem ostatnio takie kolektory i dwa gazniki w reku tyle ze dorabiane do fordowskiego 1.3 robi wrazenie niezlego pijaka taki zestawik.

ten pierwszy silnik na zdjeciu jest z toyoty moze dlatego
dzieki za zdjecia mam juz poglad na to wszystko

Faktycznie ni zauwarzylem

Cytat:
2004-12-05 11:18:59, Poramancza pisze:
bo ten gosciu to taki badziewiak z tego co wiem

po I to jest to 2.0 ABARTH zrobione na 200KM!! (w nawiasie lada jest do sprzedania) po II wsszystko w tym silniku jest dopiete na ostatni guzik.. fakt nie zachwyca wygladem ale zycze kazdemu zeby wasze 2.0 chodzilo tak jak w tej ladzie!!

rozumiem że znasz "bzyka" i wiesz dokładnie jak łada jeździ i wygląda!!

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Cytat:
2004-12-05 22:20:39, trabi23 pisze:
po I to jest to 2.0 ABARTH zrobione na 200KM!! (w nawiasie lada jest do sprzedania) po II wsszystko w tym silniku jest dopiete na ostatni guzik.. fakt nie zachwyca wygladem ale zycze kazdemu zeby wasze 2.0 chodzilo tak jak w tej ladzie!!

nie zebym byl upierdliwy, ale kruciec do wody chyba nie tak trudno zalatwic, podobnie jak chlodnice z korkiem na rurce od 125p z silnikiem poldka (bardziej fachowe to rozwiazanie niz ciecie przedniej scianki bo sie korek nie miesci...). Pozatym jakos filtra na tych solexach nie widac. Inna sprawa- jesli miales w rekach ksiazke Guya Crofta to wiesz jak koncza silniki ritmo w tylnonapedowkach. Pokaz mi wykrez z hamowni to uwierze w te 200km w tej ladzie, bo to co widac na zdjeciu wyglada na przeszczep silnika z ritmo130 Abarth ale napewno nie na 200kucykow.

tymbardziej ze w opisie aukcji jest już 140KM ... widać 60Km stracił na "wejściu"

Cytat:
po I to jest to 2.0 ABARTH zrobione na 200KM!!

Seicento też Abarthy sprzedawali

sie czepacie... ja tesz mam ABARTHA ale bryloczek

witam a ta łada to za ile do sprzedania??

Na wstępie podaje link do strony www.fiat-abarth.de/webery gdzie jestes dokładny opis montażu takich gaźników.

[ wiadomość edytowana przez: zeckon dnia 2004-12-06 09:48:54 ]

Cytat:
2004-12-05 22:20:39, trabi23 pisze:
...chodzilo tak jak w tej ladzie!!

chyba stało jak w tej ładzie, ona wrasta w glebe od dłuzszego czasu a ty mowisz o "chodzeniu"

normalnie az sie smieje do monitora

jeśli silnik tej łady jest w takim świetnym stanie jak reszta auta ...to może jest tam z 60 koników jeszcze , ta ładzianka stoi nie ruchomo conajmniej rok ...nie ma blachy prawie wcale , wogóle tragedia...wygląda jak 7 nieszczęść , jakaś klatka na sztuke wspawana , z nie wiadomo czego , jeden kubełek , szpachlex taśmex i dziurex...znając życie to silnik bez kwitu albo przebite numery ...
no i te 200kucyków...nówka sztuka nie śmigana...