MotoNews.pl

Gdzie tlumik 1.8 16v / usuniecie katalizatora

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Gdzie moge w wawie dostac tlumik do mojego auta taki z szeroka koncowka, poniewaz asmet i ostrow produkuja takie, ale w zadnej hurtowni tego nie maja , a za bosala chca 240zł

W zwiazku z tym ze bede zmuszony zmienic tlumik koncowy moze odrazu zajzal bym do katalizatora i w jego miejsc wspawal bym jakas atrape.

Nie znalazlem nic w szukaj wiec pytam.
Czy ktos juz probowal wywalic katalizator w tym silniku. Chodzi mi o to czy sonda nie zaczela wariowac razem z silnikiem. Prosze nie pisac postow w stylu to nic nie daje, bo moj katalizator ma 140 kkm wiec napewno jest zapchany i raczej nie spelnia juz swojej funkcji.

Ja mam 1.6 16V i zamiast katalizatora mam strumiennicę. Z sondą problemów nie mam, a co do wydechu to zadzwoń pod te numery stacjonarny 7227908 i kom. 608383817 to jest producent wydechów VEGA

A Vega produkuje zwykle tlumi czy tylko sportowe, bo chodzi mi o zwykly. Jaka masz strumienice, taka w ksztalcie katalizatora?
Jak z elastycznoscia i poprawa na niskich obrotach bo głownie tego sie spodziewam po wycieciu.

Cytat:
2004-12-05 18:06:03, Kamill pisze:
A Vega produkuje zwykle tlumi czy tylko sportowe, bo chodzi mi o zwykly. Jaka masz strumienice, taka w ksztalcie katalizatora? Jak z elastycznoscia i poprawa na niskich obrotach bo głownie tego sie spodziewam po wycieciu.

Strumiennica do złudzenia przypomina katalizator. Mam ją prawie 20 tyś. I na początku odczuwałem różnicę głównie przy redukcji pomiędzy biegami 1, 2 i 3 silnik był bardziej elastyczny, teraz to się już przyzwyczaiłem. Co do wydechu to oni chyba produkują sportowe ale zadzwoń bo niepamiętam dokładnie.

Mam pytanie, katalizator usówa się dla lepszych osiagów tak?
i co to jest strumienica?i do kolegi Kamilla czy drązyłeś z dą głośną pracą silnika??? bo u mnie wyszlo (niby )ze regulatory.

i co to jest strumienica?i do kolegi Kamilla czy drązyłeś z dą głośną pracą silnika??? bo u mnie wyszlo (niby )ze regulatory.

Cytat:
2004-12-05 20:35:42, reg pisze:
Mam pytanie, katalizator usówa się dla lepszych osiagów tak? i co to jest strumienica?i do kolegi Kamilla czy drązyłeś z dą głośną pracą silnika??? bo u mnie wyszlo (niby )ze regulatory.

Chłopie czys ty oszalał z tymi postami???

A ja juz sie cieszyłem ze sie dyskuja zaczeła jakas wieksza
Ka talizator wymienia sie po 100 tys km, bo po tym przebiegu sie zapycha itd, a jak ktos ma katalizator od nowosci i spory przebieg to po wycieciu jest jakis tam wwzrost mocy, i elastycznosci, w nowym aucie nie mam pojecia czy taki efekt wstepuje.
U nie chyba tak silnik chpodzi głośno z załozenia moze troche za sztywno siedzi na poduszkach.

pytanie formalne względem STRUMIENICY,
GDZIE można zakupić i ile może kosztować do vectry C18NZ??

Ja mam od piątku końcowy tłumik przelotowy i powiem Wam, że jest lepiej na niskich obrotach i na wysokich ( teraz cały czas przyspiesza, aż się nie chce biegu zmieniać ). Też się zastanawiam nad strumienicą, bo chciałbym, żeby auto jeździło tak jak kiedyś (kiedy jeszcze go nie miałem).
teraz miałem tłumik (jakiś zamiennik) i auto było bardzo mułowate.
Nie mówię, że teraz mam rakiete, ale jest lepiej.
PZDR

jak coś ze strumienicą wykombinujesz to pochwal się, ja jak będę miał czas to poszukam i się zorię tuję co za ile, ale z czasem krócho...
...c20ne i c18nz to te same wydechy także te same strumienice (przypuszczam)

Jest problem bo jak juz wspawam strumienice i sie okaze ze sonda wariuje to bede musia znowu wspawywac katalizator, a jak wspawan i sie okaze ze w tym czasie uszkodzila sie sonda jak chodzil bez kata, wpedze sie w niezle koszty nawet jak sie z sonda nic nie stanie to zostanie mi strumienica i zaplata za robocizne. Zorientuje sie co moj mechanik na to powie, a tym czasem jade zaraz do intercars zapytac sie o tlumik koncowy.

Cytat:
2004-12-06 16:15:27, Kamill pisze:
Jest problem bo jak juz wspawam strumienice i sie okaze ze sonda wariuje to bede musia znowu wspawywac katalizator, a jak wspawan i sie okaze ze w tym czasie uszkodzila sie sonda jak chodzil bez kata, wpedze sie w niezle koszty nawet jak sie z sonda nic nie stanie to zostanie mi strumienica i zaplata za robocizne. Zorientuje sie co moj mechanik na to powie, a tym czasem jade zaraz do intercars zapytac sie o tlumik koncowy.

sobdy nie uszkodzisz tym, że katalizatora nie będzie!!!

W intercars tez nie maja tłumika do mojej astry, pozatym ten koles byl jakis lewy bo nic nie mogl znalesc w katalogu w kotrym w innej firmie mi znalezli. Jak nie znajde bede zmuszony zalozyc jakis przelotowy 2x drozszy, głosniejszy i na dodatek potem ciezko sprzedac auto z takim dodatkiem.

Mam pytanie, apropo strumienic, nie było żadnych problemów z uszczelkami? Słyszałem opinię, że po założeniu strumienicy można się bardzo szybko pozbyć uszczelki pod głowicą stąd moje pytanie, bo w moim przypadku uszczelki to spory koszt.