Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Kamill Ibiza TDI Wa-wa / Ryki woj Lubelskie | 2004-12-05 13:07:37 Witam. Gdzie moge w wawie dostac tlumik do mojego auta taki z szeroka koncowka, poniewaz asmet i ostrow produkuja takie, ale w zadnej hurtowni tego nie maja ![]() W zwiazku z tym ze bede zmuszony zmienic tlumik koncowy moze odrazu zajzal bym do katalizatora i w jego miejsc wspawal bym jakas atrape. Nie znalazlem nic w szukaj wiec pytam. Czy ktos juz probowal wywalic katalizator w tym silniku. Chodzi mi o to czy sonda nie zaczela wariowac razem z silnikiem. Prosze nie pisac postow w stylu to nic nie daje, bo moj katalizator ma 140 kkm wiec napewno jest zapchany i raczej nie spelnia juz swojej funkcji. |
![]() Gajowy Forumowicz OPEL ASTRA II Warszawa | 2004-12-05 17:59:11 Ja mam 1.6 16V i zamiast katalizatora mam strumiennicę. Z sondą problemów nie mam, a co do wydechu to zadzwoń pod te numery stacjonarny 7227908 i kom. 608383817 to jest producent wydechów VEGA
![]() |
![]() Kamill Ibiza TDI Wa-wa / Ryki woj Lubelskie | 2004-12-05 18:06:03 A Vega produkuje zwykle tlumi czy tylko sportowe, bo chodzi mi o zwykly. Jaka masz strumienice, taka w ksztalcie katalizatora?
Jak z elastycznoscia i poprawa na niskich obrotach bo głownie tego sie spodziewam po wycieciu. |
![]() Gajowy Forumowicz OPEL ASTRA II Warszawa | 2004-12-05 18:17:19
Strumiennica do złudzenia przypomina katalizator. Mam ją prawie 20 tyś. I na początku odczuwałem różnicę głównie przy redukcji pomiędzy biegami 1, 2 i 3 silnik był bardziej elastyczny, teraz to się już przyzwyczaiłem. Co do wydechu to oni chyba produkują sportowe ale zadzwoń bo niepamiętam dokładnie. ![]() |
![]() reg Forumowicz Astra F 1.6 16v Jelenia Góra | 2004-12-05 20:28:45 Mam pytanie, katalizator usówa się dla lepszych osiagów tak?
i co to jest strumienica?i do kolegi Kamilla czy drązyłeś z dą głośną pracą silnika??? bo u mnie wyszlo (niby )ze regulatory. |
![]() reg Forumowicz Astra F 1.6 16v Jelenia Góra | 2004-12-05 20:29:23 Mam pytanie, katalizator usówa się dla lepszych osiagów tak?
i co to jest strumienica?i do kolegi Kamilla czy drązyłeś z dą głośną pracą silnika??? bo u mnie wyszlo (niby )ze regulatory. |
![]() reg Forumowicz Astra F 1.6 16v Jelenia Góra | 2004-12-05 20:32:15 Mam pytanie, katalizator usówa się dla lepszych osiagów tak?
![]() reg Forumowicz Astra F 1.6 16v Jelenia Góra | 2004-12-05 20:32:52 Mam pytanie, katalizator usówa się dla lepszych osiagów tak?
![]() reg Forumowicz Astra F 1.6 16v Jelenia Góra | 2004-12-05 20:33:58 Mam pytanie, katalizator usówa się dla lepszych osiagów tak?
![]() reg Forumowicz Astra F 1.6 16v Jelenia Góra | 2004-12-05 20:34:43 Mam pytanie, katalizator usówa się dla lepszych osiagów tak?
![]() reg Forumowicz Astra F 1.6 16v Jelenia Góra | 2004-12-05 20:35:42 Mam pytanie, katalizator usówa się dla lepszych osiagów tak?
![]() Gajowy Forumowicz OPEL ASTRA II Warszawa | 2004-12-05 21:06:56
Chłopie czys ty oszalał z tymi postami??? ![]() ![]() ![]() |
![]() Kamill Ibiza TDI Wa-wa / Ryki woj Lubelskie | 2004-12-05 22:00:33 A ja juz sie cieszyłem ze sie dyskuja zaczeła jakas wieksza ![]() Ka talizator wymienia sie po 100 tys km, bo po tym przebiegu sie zapycha itd, a jak ktos ma katalizator od nowosci i spory przebieg to po wycieciu jest jakis tam wwzrost mocy, i elastycznosci, w nowym aucie nie mam pojecia czy taki efekt wstepuje. U nie chyba tak silnik chpodzi głośno z załozenia moze troche za sztywno siedzi na poduszkach. |
![]() DOVectra Forumowicz vectra/xantia Warszawa | 2004-12-06 09:09:26 pytanie formalne względem STRUMIENICY,
GDZIE można zakupić i ile może kosztować do vectry C18NZ?? |
![]() DOVectra Forumowicz vectra/xantia Warszawa | 2004-12-06 15:16:09 jak coś ze strumienicą wykombinujesz to pochwal się, ja jak będę miał czas to poszukam i się zorię tuję co za ile, ale z czasem krócho...
...c20ne i c18nz to te same wydechy także te same strumienice (przypuszczam) ![]() ![]() |
![]() Kamill Ibiza TDI Wa-wa / Ryki woj Lubelskie | 2004-12-06 16:15:27 Jest problem bo jak juz wspawam strumienice i sie okaze ze sonda wariuje to bede musia znowu wspawywac katalizator, a jak wspawan i sie okaze ze w tym czasie uszkodzila sie sonda jak chodzil bez kata, wpedze sie w niezle koszty nawet jak sie z sonda nic nie stanie to zostanie mi strumienica i zaplata za robocizne. Zorientuje sie co moj mechanik na to powie, a tym czasem jade zaraz do intercars zapytac sie o tlumik koncowy. |
![]() Kamill Ibiza TDI Wa-wa / Ryki woj Lubelskie | 2004-12-06 17:33:45 W intercars tez nie maja tłumika do mojej astry, pozatym ten koles byl jakis lewy bo nic nie mogl znalesc w katalogu w kotrym w innej firmie mi znalezli. Jak nie znajde bede zmuszony zalozyc jakis przelotowy 2x drozszy, głosniejszy i na dodatek potem ciezko sprzedac auto z takim dodatkiem. |
![]() Diro Forumowicz Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-12-06 19:07:49 Mam pytanie, apropo strumienic, nie było żadnych problemów z uszczelkami? Słyszałem opinię, że po założeniu strumienicy można się bardzo szybko pozbyć uszczelki pod głowicą stąd moje pytanie, bo w moim przypadku uszczelki to spory koszt. |