Ile waszym zdaniem powinien palić taki Citroen...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Mam pytanie do was o taką rzecz: Ile waszym zdaniem powinien spalać gazu Citroen BX z silnikiem 1.4 na monowtrysku moc 75KM czyli silnik bardzo popularny w samochodach Citroena i Peugeota, interesuje mnie głównie spalanie tego autka w mieście. Bo moja maszyna spala 11-13litrów gazu w mieście i zastanawia mnie czy to jest normalne?Prosze wypowiedzcie się w tym temacie. Pozdrawiam!

[ wiadomość edytowana przez: Halas13 dnia 2004-12-07 15:22:13 ]

u mnie przy lekkim traktowaniu gazu wychodzi mi minimalne spalanie po mieście (tera w zime)12lrozgrzewam na benie...........średnio 14l..........a na maxa to wychodzi 20-23l

dużo zależy od stylu jazdy................jak lubisz pojeździć na60%możliwości silnika to masz normalne.......ale jak jeździsz na emeryta i takie spalanie to ...................trza cuś zacząć działać z twoim gazunkiem..
pozdr

czy to ten sam silniczek ktory ładowali do późniejszych peugeotów 205

Ten silnik był pakowany do prawie każdego francuskiego auta i jest pakowany do dzisiaj między innymi do saxo,C3,C2,berlingo,206,Partner tylko już na pełnym wtrysku a nie jak wtedy na monowtrysku.

moj bravo 1,4 12V na monotrysku pali 9-10 litrów na maxa 11l/100km mi sie udało --> ale wtedy zrobiłem 200km w 2h 15min