MotoNews.pl
10 Ogrzewanie opel omega b (73015/0)

Ogrzewanie opel omega b

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
w moim oplu coś słabo grzeje niewiem co sie stało czy ktoś mógłby pomuc mój e-meil CABANEX.interia.pl lub gg 3415633 z góry dziekuje

u mnie tez slabo grzalo... slabo powietrze przez nawiewy dmuchalo.. wymienilem filtr przeciw pylkowy i teraz jest OK ) moze to cos ci pomoze pzdr

Albo poprzedni wlasciciel niedbal o uklad chlodzenia.
Skutek zapchana nagrzewnica, przerawialem do u siebie.

a ile sie ceni ten filtr?

Mam inny kłopot, climatronic: na trasie przy szybkiej jeździe z wylotu po lewej stronie kierowcy, tego górnego leci b. zimne powietrze po szybie, a zaraz poniżej ciepłe .-o
No i lewa ręka marznie od tej szyby :-((
Co to może być?
JaC

Ja za ten filtr placilem cos ok.30zl moze jak sie poszuka to bedzie jeszcze taniej

w mojej omie odczepil sie przewod od regulacji z lewej strony nagrzewnicy i bylo tak ze z lewej strony bylo zimno a z prawej cieplo, na szczescie obeszlo sie bez zdejmowania deski!

Cytat:
Ja za ten filtr placilem cos ok.30zl moze jak sie poszuka to bedzie jeszcze taniej

filtronu zwykły 28 PLN, z węglem aktywnym 58 PLN

Ja natomiast wyczuwam uciążliwy brak nawiewu ciepłego powietrza na nogi (zimnego chyba też).
Nie mam pojęcia czy ten typ tak ma, czy może jakaś rura spadła.

witam u mnie natomiast nie działa pokretło od regulacji wieje wszędzie oprucz nawiewu na nogi pozdrawiam

Napisz, jak to zrobiłeś.
Jeszcze dziwniej: [na trasie] z lewej strony dolny nawiew (ten regulowany) dmucha ciepłym, a górny (ten na wysokości lusterka) zimnym :-o
JaC

> w mojej omie odczepil sie przewod od regulacji z lewej strony nagrzewnicy i bylo tak ze z lewej strony bylo zimno a z prawej cieplo, na szczescie obeszlo sie bez zdejmowania deski!

a gdzie sie znajduje ten filtr a morze to filtr powietrza ??ja mam to omege w benzynie i na gazie i te powietrze nawiewa mi letnie lekko je czuć ale słabo i niewiem co jest grane dlaczego leci ono zimne prosze bardzo o pomoc z góry dziekuje