Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Bull_Terrier Omega B Szczecin | 2004-12-06 12:37:12 Jeszcze istnieje cos takiego jak klapa antywybuchowa. Ktora nie tyle zapobiega wybuchowi, ale chroni przeplywomierz i kolektor przed przed jego skutkami. |
Solltys LOB MEMBER v40 przeddzidzie | 2004-12-06 12:43:55
Oooo, a może jakiesz szczegóły??? To w guście zawru zwotnego?? |
![]() robert_kraków vectra b KRAKÓW | 2004-12-06 12:56:54 mówimy tu o strzelaniu w kolektor dolotowy. w 2.0 16V nie ma potrzeby instalowania wtrysku. oczywiście jak kto chce to proszę bardzo. jednak normalna instalacja z komputerem za ok 2200 zł jest wystarczająca. zasadnicza sprawa to dobry gazownik. |
kielkac | 2004-12-06 14:18:18 po pierwsze: sprawne swiece
po drugie: sprawne kable wn po trzecie: klapa antywybuchowa i wszystko gra... |
![]() Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-12-06 17:01:23
|
![]() syciu Opel Vectra B Kombi Poznań | 2004-12-06 18:44:42 hej, ja sie tez wahalem przed przed kupnem II gen i chcialem wtrysk, ale znalazlem dobrego gazownika i zalozylem II gen i auto smiga. pozdr |
![]() fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2004-12-06 22:33:29 nie wieżcie w zabobony mam ome b 20.16v.. kolektor padł szwabowi na benzynie a poza tym co mają strzały na gazie bo kolektora wydechowego
!!!!!!!!! panowie poczytajcie troche na ten temat. jak pierd... na gazie to wali w kolektor ale dol;otowy!!!!!!!!!!! a poza tym to nie wiem co to bo na gazieorze omcią zrobołem 40 kk i jest oki. ps montujecie jakieś gówna to wam strzela ha ha ha |
![]() syciu Opel Vectra B Kombi Poznań | 2004-12-06 23:01:44 thisisjimmi wahalem wahalem ale zalozylem II gen, ja montowalem w poznaniu instalke i naprawe wykonanie jej jest bardzo ok. jezeli chodzi o klape to tez ja mam i byla juz w cenie instalacji gazowej. Jezeli chodzi o montaz to trwal jakies 8 godzin - rano wstawilemi po poludniu odebralem.
fomin - zgadzm sie z toba w 100% ze nie ma mocnych i musi chodzic ale raz to dobra elektronika, dwa (najwazniejsze) dobry warsztat!!! Jezeli cos strzela to tylko z wlasnej glupoty typu kable czy swiece sa do wymiany (badz uszczelka do tego pod kapa). fomin - jakiej firmy masz instalke i jaka elektronike do gazu?? ile tobie pali omesia na II gen.??? |
thisisjimmi Wroclaw | 2004-12-07 16:31:14 Dzieki za bardzo pomocne odpowiedz!
syciu: caly czas sie tez waham ale przekonujesz mnie do II gen (tym bardziej ze doszly mi dodatkowe koszty, o czym nizej) kielkac: dzieki! formin: no fakt - wlasnie cos mi nie gralo z tymi kolektorami ![]() ------------------------------------------------ teraz nowy znaczny problem: ... no wlasnie moja przejechala 140kkm na benzynie i pekl kolektor + ma przedmuchy przy uszczelce. Teraz jest w warsztacie i niestety przy wmianie uszczelki pomiedzy silikem a kol. wydechowym jest problem ze szpilkami ![]() (moze moglibyscie powiedzeic tak jezel np 1 szpikla jest uszkodzona to da sie jezidzc a jezeli np wiecej niz X szpilek to napewno nie) Mechanik mowi ze moze da sie jezdizc tydzien a moze rok! - takze :| Pozdrawiam Jimmi [ wiadomość edytowana przez: thisisjimmi dnia 2004-12-07 16:31:57 ] |