MotoNews.pl

Czy są mozę gdzieś niebieskie żarówki ????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak jak w temacie, szukam niebieskich żarówek do podświetlenia kokpitu, bo spaliła mi sie żółta to skoro i tak to będe rozbierał to odrazu bym chciał na niebieskie wymienic i tu moje pytanie czy ktoś gdzieś w necie widział????????

Jak bedziesz szukał niebieskich to sie upewnij że nie są malowane bo po tygodni cz dwóch farba schodzi pod wpływem ciepła z żarówki i do dupy to wygląda.

Pozdrtawiam cmatt

Witaj, weź pod uwagę że plastik przez który żarówka bedzie świeciła jest mleczny i daje żółte swiatło jak wsadzisz tam niebieską zarówkę to będziesz miał kolor niebiesko zielony. Przerabiałem to w Vectrze. Żarówki możesz kupić w sklepie między stacją benzynową a komisem na początku brzeskiej po lewej stronie jadąc w kierunku ujrzanowa.
Pozdrowienia Shinobi.

Qrcze byłem tam dzisiaj po spinki bo centrala robie u braciaka no i nie wpadło mi do głowy aby się zapytać
Ale nie wiem czy dodałem że mam zegary LCD więć nei wem jak to będzie wyglądało ale kupie i zwykłe i niebieskie i zobacze co z tego wyjdzie
dzięki wam za info
Pozdrawiam Otis

Więc tak kupiłem sobie żarówki do kokpitu niebieskie
ale i przy okazji wlnełem sobie postojówki niebieskie, efekt jest taki ze fajnie świecą ale możę mi się wydaje ale to bardziej po zaświeceniu jest zielony niż niebieski
Ciekawe jak to będzie w zegarach wyglądać
na wszelki wypadek kupiłem i białe

jak chcesz zrobic podswietlenie kokpitu na niebiesko to lepiej kup diody efekt tysiac razy lepszy od niebieskich zarowek

no tak ale z kolorowymi żarówkami to jest mało roboty...coś dla mnie i tez chyba przy diodach jest oświetlenie nierównomierne.....

ja sie jeszcz enie pytałem o kolorowe żarówki...ale myśle nad tym powiedz ile cie to kosztowało i...........fotkje zapodaj

pozdr

Yo, ja jutro rano zaczynam wymianę mam nadzieje tylko żę ładnie wyjdzie bo inaczej szkoda roboty, a żarówki były po 1,8pln za sztuke to są normalne ale jakimś środkiem pomalowane tak zę sie nie ściera, tylko niebieska jest jak nie świeci a potem dostaje jakiegoś takiego zielono niebieskiego koloru
Morski o to jest dobre określenie.
Myślałem aby czymś je podmalować ale nie wiem jaki wyjdzie efekt no i czy po dłuższym świeceniu nie stopi sie albo gorzej nei dostanie samozapłonu
Jutro zrobie i porobie fotki to pokaże jak wygląda
pozdro, a co do diodek to one nie mają chyba regulacji jasnośći ( te 0,7V) i świecą punktowo, wiem tylko żę jak jest biała żarówka i na niej taki jasno neibeski kapturek to daje efekt niebiesko białego światła, kumpel tak w nissanie miał seryjnie i zaje.. wyglądało.
oki bo sie rozpisałem
Pozdro for All LOB

Cytat:
jasno neibeski kapturek

to trzeba sobie to łatwić...............ja wezme jedną żarówke pomaluje lakierem od paznokciów..podprowadze od kobit..i zobacze co to da.....musze znaleźc jakiś jasny lakier

W toruniu sa kolorowe żarówki w sklepie elektronicznym jak i diody.Nie są niczym malowane tylko fabrycznie zrobione z kolorowego szkła.Osobiscie widzialem 3 kolory.Niebieski,czerwony,zielony i chyba byl jeszcze zolty.Cena okolo 1 zl.Didy przydadza sie jesli chcesz zmienic podswietlenie włączników.Podejrzewam ,ze mozna kupic takie lampki w kazdym lepszym sklepie elektronicznym.Co do zarowek malowanych to szkoda Twojej pracy,wyblakna i to szybko.Ostatnio fachura z ASO opla podpowiedzial mi ,ze jest tez dobry sztyft do malowania zarowek ale niestety nie dostalem go w sklepie z czesciami samochodowymi bo podobno nie bylo go u dostawcy.

No tak ale Bodziu u mnie zauważyłem taki problem że ona jest niebieska faktycznie ale jak się świeci to daje kolor taki morski, normalnie taki niebiesko zielony ;/ i obawiam sie że i te też dadzą takie światło, a szukam czegoś takiego aby dawało niebieski taki jak ultra fiolet,
A tak na marginesie czy wie ktoś jak gieroy zrobił podświetlenie u siebie?? czy to żarówki niebieskie były czy jak??