Wysokie zużycie paliwa 318 E-36 z 92

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałbym się dowiedzieć od urztkowników 318 z 92 r Jakie jes u nich spalanie na 100 km .Bo umnie od pewnego czsu wydaje mi sie za wysokie i wynosi około 13l na 100 po miście czy to normale jeżeli nie to może wie ktoś co z tym można zrobic .Pozdrawiam Toma

dla zmniejszenia zużycia paliwa ja osobiście polecam żagiel im wyższy tym lepszy ma jedną wade działa tylko z wiatrem drugie rozwiązanie to zakup homonta zaprząść żone przed samochodem jakiś bacik i spalanie leci w dół na łeb na szyje a tak na poważnie to co chciałbyś zeby ci paliła 5 litrów? pamiętaj o jednym energia potrzebna silnikowi sie z powietrza nie bierze.

Dzięki za podpowieć lecę po homonto.

w zimie to norma mi tez ok 11-12 pali po miescie

Tym bardziej że to silnik 1.8 i już nie taki nowy bo w końcu 92r.

Ale Wy jestescie koledzy-przyjaciele!A moze facet faktycznie powinien pare rzeczy sprawdzic?
-fakt ze duzo bierze sie teraz z powietrza i niskiej temp.-
-filtr powietrza kiedy byl wymieniany
-filtr paliwa , czy nie powinien byc juz wymieniony,robi sie to najczesciej przed zima
-ile jezdzisz po miescie,bo jezeli auto caly czas jest zimne to tez tak bedzie palic.tak jak na ssaniu
-i kwestia czy jest garazowane a jezeli nie to stan przewodow wys napiecia i swiec,-jest wilgoc i przy stygnieciu silnika to sie skrapla na przewadach
-a moze za ciezke buty do jazdy i pedal jest bardziej wduszony
SPRAWDZ-POZDRO

zacznę od tego:
Cytat:
energia potrzebna silnikowi sie z powietrza nie bierze.

oj hz10, bierze się z powietrza też i to w znaczącym stopniu.
poza tymsądzę że to normalne dosyć spalanie. może z literka za wysokie, ale chłody robia swoje. a nawiasem mówiąc nie zaszkodzi sprawdzić tego co wolf40xl ci radzi.
pozdrawiam

Cytat:
oj hz10, bierze się z powietrza też i to w znaczącym stopniu.

no to spróbuj jechać na samym powietrzu
a poza tym powinieneś wiedzieć o co mi chodzi