KSIĄŻKA o samochodach FSO

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Wraz z kolegą Paganem zaczynamy pisać książkę o samochodach z Fabryki Samochodów Osobowych.
Poprawimy albumik FSO:
- dorzucimy kolorowe zdjecia,
- dorzucimy tekst i ciekawe info o samochodach,
- historie jak powstawał, ile szutk, gdzie byly i gdzie są, i tym podobne

jak najwiecej info przy sporej ilosci zdjeć, postaramy sie przedstawic sporo zdjec ktore jeszcze nie ujrzały swiatła dziennego , info ktore moga rzucic mowe swiatło na sprawy niektorych prototypów,

Oczywiscie ksiazka zeby sprostala wszelkim wymogom (zeby kazdy znalazł cos nowego) jest trudne. Jakby ktoś wiec dysponowal materialami ktore moze udostępnić dla fanow polskiej motoryzacji, niech śle na maila do mnie albo Pagana, my to poskladamy i zrobimy wlasna ksiazke.Wiadomo info zawsze sie przyda zeby nie bylo ze o czymś zapomnielismy.

Książkę bedzie można kupić (dostać) w każdej dobrej księgarni albo rozdamy przy okazji spotkania ogolnopolskiego klubowego

Mam prośbę niech kazdy coś da zeby moc przekazac info innym. Nie zostawiajmy informacji zdobytych tylko dla siebie bo to nie ma zadnego sensu!!!! Niech wiedzą inni że to my jesteśmy ludzmi ktorzy szerzą wiedzę o FSO, na kazdy mozliwy sposób.

pozdrawiam i czekam z neicierpilowscia na wszelkie inforamcje obiecuje ze nie zostana opublikowane nigdzie indziej niz w ksiazce ktora chcemy zredagowac

wiedziałem, że tak będzie

świetna pomysła. a jest taka możliwość, aby książkę w czasie pisania udostępnić ogółowi klubowemu, być może w ten sposób dałoby się uzupełnić/poprawić informację. wtedy byłaby to "praca zbiorowa".

Cytat:
wtedy byłaby to "praca zbiorowa".

i oto wlasnie chodzi w tym dosc trudnym przedsiewzieciu, zeby kazdy pomagal a jak nie chce pomoc to niech chociaz nie przeszkadza i nie krytykuje pozniej ze sa bledy bo on wie lepiej tylko nie chcial przeslac info bo za dlugo szukał bo to bo tamto...
Prosze wiec o pomoc, w rzetelnym gromadzeniu info i dobrym opracowaniu materialu.
pozdrawiam

a jak ktos sie zapyta po co...?? to powiem tak dla zabawy, zeby nie bylo wiecej analfabetów tym kraju ktorzy mysla ze wiedza

Świetny pomysł !!!

jest to słuszna koncepcja a osoba pagana jako "pisarza" gwarantuje że treść nie będzie na pewno nudna

piszcie krzysiek,piszcie

To bedzie jednak o dupach w FSO za kólkiem na przestrzeni lat.
A na marginesie - Pomysł przedni Czekam z niecierpliwoscią na rozwój akcji. Mam nadzieje ze moze sie tez jakos przydam

Cytat:
a jest taka możliwość, aby książkę w czasie pisania udostępnić ogółowi klubowemu, być może w ten sposób dałoby się uzupełnić/poprawić informację.

Jak GDA bedzie chcial w publikacjach załączyć prace co jakiś czas nowe o kolejnych rozdzialach (samochodach) to czemu nie , wszystko zalezy od prezesa

Cytat:
osoba pagana jako "pisarza" gwarantuje że treść nie będzie na pewno nudna .........To bedzie jednak o dupach w FSO za kólkiem na przestrzeni lat.

kolega Pagan bedzie przepisywał na maszynie i składał gotowe egzemplarze jak sie zgodzi oczywiscie

a o dupach to cenzura nie przepusci

Cytat:
2004-12-10 00:32:47, krzysiek-stratos pisze:
kolega Pagan bedzie przepisywał na maszynie i składał gotowe egzemplarze jak sie zgodzi oczywiscie a o dupach to cenzura nie przepusci

Trzeba bedzie uwaznie czytac miedzy wierszami.

Ło matkooo Zoltan pisarzem nie zapomnijcie nakleić wówczas na tej książce takiej naklejki

A na poważnie Panowie to idea słuszna, mam nadzieje że znajdzie się jakiś wydawca aby ją wydać - to by dopiero było "Książka wydana przez FSOAutoKlub.pl" , myślę że będąc stowarzyszeniem znajdziemy sponsora który dofinansuje wydawnictwo

A co do publikacji w odcinkach to jestem jak najbardziej za - czekam z niecierpliwością na pierwszą część

Słuszna idea ja juz moge cos zalaczyc.

Zdjecia pochodza z wystawy z 1986 roku.

na pewno zwrocimy sie do ciebie dawids o czesc materialow. wazne beda przede wszystkim zrodla zdjec i historyjek, poniewaz nie bedziemy pisac o legendach aut PRL-u. chodzi o to, zeby powstala ksiazka wyczerpujaca caly temat, a nie powierzchowne pierdoly. na razie zobaczymy ile materialu uda sie zgromadzic.

trzeba bedzie dokladnie segregowac i przegladac zdjecia, ktore chcemy zamiescic
bo przynajmniej mi zalezy na tym aby znalazly sie tam nowe (cztyaj jeszcze nie publikowane zdjecia z prywatnych zbiorów)

mam juz zdjecia do poloneza 3-osie Pagan widzia te zdjecia

Cytat:
2004-12-10 09:15:41, PACAN pisze:
na pewno zwrocimy sie do ciebie dawids o czesc materialow. wazne beda przede wszystkim zrodla zdjec i historyjek, poniewaz nie bedziemy pisac o legendach aut PRL-u. chodzi o to, zeby powstala ksiazka wyczerpujaca caly temat, a nie powierzchowne pierdoly. na razie zobaczymy ile materialu uda sie zgromadzic.

Pagan a napiszecie coś o mnie??
Ja nie mam zdjęć ani materiałów , ani planów ani innych takich rzeczy....

momik, jakzebym mogl nie zamiescic twoich bojowych, granatowych cieplakow?

no to git (choć nie wiem o jakich cieplakach piszesz )
jakbyście coś potrzebowali co mógłbym zrobić to dajcie sygnał

Cytat:
2004-12-10 09:33:35, Momik pisze:
no to git (choć nie wiem o jakich cieplakach piszesz ) jakbyście coś potrzebowali co mógłbym zrobić to dajcie sygnał

no, o tych twoich na dupie podczas akcji, granatowych. bardzo dobry material!

posta napisalem nainnych forach
poniewaz wychodze z zalozenia ze myslenie ze tylko w naszym klubie wiedza wszystko o autach FSO jest dosc duzym bledem.
Napisalem do innych klubów i juz sa pierwsze odzewy i to wszystkie pozytywne , ksiazka moze byc miedzy klubowa, przeciez chodzi o prawde i wyczerupujace informacje
a to nie da sie zrobic bazujac tylko na jednym klubie kazdy wie cos czym powinien sie podzielic a nie zostawiac dla siebie

No Panowie, piękna idea! Czekam na pierwszy rozdział...Znam tanią drukarnię, a nawet dwie

Zoltan napisz o Krupniku .
A idea naprawde szczytna. Mam nadzieje ze doprowadzicie ja do zakonczenia i to nie tylko w w wersji elektronicznej

Takie pomysły się ceni i szanuje. Mam pomysł, żeby przynajmniej jeden rozdział poświęcić o FSO w sporcie, bo naprawdę dużo się działo a i fotki są zajebiste, które można umieścić a ksiązka tylko może zyskać. Ja już kupuje co najmniej dwa ezgzemplarze. Jeszcze raz szacuneczek.