| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mille LPG User Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2004-12-11 14:43:12 musiał mi gdzieś uciec Twój wątek że nie podpowiedzialem Ci tego wczesniej. Ja od zawsze mam zablokowany dolot ciepłego. Kiedyś gdy jeszcze moje pojecie o LPG było równe 0 postanowiłem otworzyć dolot spalanie wzrosło do prawie 20l a dynamika do dna. Ile teraz Ci pali na Pb i ile na gazie |
mille LPG User Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2004-12-11 19:25:26 o wymianie mixera jeszcze nie myślalem..musiał bym znalezc gazownika który potwierdził by ze to moze pomóc i umówić sie na ewentualny zwtor jeśli nic to nie da. A juz widze ze znajde takiego. |
yacq Warszawa | 2004-12-20 23:29:01 W lecie bak starczał mi na 10000km teraz ok. 3500-4000km. Jak będziesz tankował co 2000km a w lecie co jakieś 5000 to na pewno będzie dobrze.
pozdrawiam |
Toms Civic Coupe 1.6/ Lat ... Katowice - Kraków | 2005-01-03 14:14:54 ja tez to zrobie, czyli sciagne ten wezyk i go zatkam ale moje pytanie jest takie. Jak bedzie pobierane powietrze ta rura z nadkola to nie bedzie to powodowalo ze bedzie silnik gasl od pedu powietrza? Mi panowie gazownicy zrobili co innego wkrecili srobe pod wlasnie tym"ufo" tylko nie wiem w jakiej pozycji zablokowali ta przepustnice, czy powietrze jest brane z nadkola czy a kolektora.... |
omegafan Omega włocławek | 2005-01-03 18:01:58 też chce jeszcze więcej mocy i jeszcze mniejszego spalania tylko, że u mnie jest podgrzewana przepustnica płynem z chłodnicy i nici z jego zablokowania:/..ale może.hmmmmjutro to oblookam pozdr |
mille LPG User Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2005-01-03 18:10:47
rozumiem o co Ci chodzi bo mam dokładnie tak samo, zamiast zdjętego wężyka od "ufo" gazownik wkręcił śrubke i zablokował w ten sposob klapke wlotu ciepłego powietrza.. Myśle ze efekt taki sam jak przy zdjęciu węzyka. Faktycznie powoduje to zmniejszenie spalania i lepszą dynamike..kiedyś z ciekawości odblokowałem dolot ciepłego, lepiej nie pytajcie ile spalił |
art-e szczecin | 2005-01-04 07:20:46
Czyli jednak są kumaci gazownicy W każdym razie tak jak napisał mille macie panowie to samo - czyli odcięty dopływ ciepłego powietrza. Do swojej wypowiedzi dodam jeszcze jeden eksperyment który zrobiłem. Jadąc powrotną trasą ze świąt i mając tak wspaniałe spalanie postanowiłem że może jeszcze więcej coś z auta wycisne. Więc dodatkowo śrube mocy odkręciłem o jeden obrót. No i co sie stało...... Nie uzyskałem praktycznie niczego, żadnej większej mocy,a spalanie drastycznie wzrosło !!! Po jakimś czasie spowrotem przykręciłem i udało mi sie dojechać bez dodatkowego tankowania. A więć panowie: odcięcie ciepłego powioetrza jedno, wyregulowanie instalacji - drugie, bo możecie nie uzyskać pożądanego wyniku. Pozdrawiam |
art-e szczecin | 2005-01-04 07:22:11
Czyli jednak są kumaci gazownicy W każdym razie tak jak napisał mille macie panowie to samo - czyli odcięty dopływ ciepłego powietrza. Do swojej wypowiedzi dodam jeszcze jeden eksperyment który zrobiłem. Jadąc powrotną trasą ze świąt i mając tak wspaniałe spalanie postanowiłem że może jeszcze więcej coś z auta wycisne. Więc dodatkowo śrube mocy odkręciłem o jeden obrót. No i co sie stało...... Nie uzyskałem praktycznie niczego, żadnej większej mocy,a spalanie drastycznie wzrosło !!! Po jakimś czasie spowrotem przykręciłem i udało mi sie dojechać bez dodatkowego tankowania. A więć panowie: odcięcie ciepłego powioetrza jedno, wyregulowanie instalacji - drugie, bo możecie nie uzyskać pożądanego wyniku. Pozdrawiam |
yacq Warszawa | 2005-01-07 00:34:19 Bardzo się cieszę, że mogłem pomóc pozdrawiam |
art-e szczecin | 2005-01-07 08:00:18 Yacq a robiłes cos może w sprawie tej prędkości, bo pisałes że nie mogłes sie rozpędzić powyżej 155 km/h.
Bo jak pisałem w poprzednim poście kręcenie śrubą zwiększa też nieźle spalanie. No chyba że ty miałes za mocno przykręcone. |