Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() pjacek26 Klubowy Weteran Scenic+Espero Iłowa | 2004-12-13 00:39:27 Hej
Mam pytanie do specjalistów od tuningu i niestandardowych bajerów (ale chyba nie tylko). Mnie szczególnie tuning nie pociąga (mam tylko spoiler i alusy), ale zawsze chciałem mieć konkretny klakson (aktualny który mam jest porównywalny z tym ze 126p), znalazłem na allegro coś takiego i myślę że byłoby ok, chodzi mi o coś oryginalnego i tak głośnego żeby można było z butów wyskoczyć ![]() Pytanie czy ma ktoś taki klakson lub podobny, jak on brzmi, gdzie taki kupić i na co zwrócić uwagę podczas jego montażu ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-12-13 01:03:59 Mam! .....Konkretnie brzmi i trąbi super!.../znaczy trąbił super do momentu kiedy zalało mi źle umieszczony pierwotnie kompresorek/...teraz jakby trochę słabiej ale też jest Oki! ![]() Zamontuj najlepiej nie odłączając fabrycznego-/nawet oryginalny przekaźnik jest wystarczająco mocny coby podwiesić się pod niego/ -daje to taki efekt że jak "pykniesz" króciutko w klakson to piknie Ci tylko "fabryka" -jak walniesz po klaksonie konkretnie będą ryczały trąby! /wynika to zapewne z minimalnego opóźnienia spowodowanego rozruchem kompresorka/ - między chłodnicą a "noskiem" jest takie pionowe wzmocnienie z blachy-tam można pięknie wkomponować cały "sprzęt". Gdzie kupić?: -FEUVERT /tam nawet posłuchać można było na eskpozycji! / i NORAUTO ...UWAGA!....wg mnie i nie tylko wg mnie NAJLEPIEJ brzmią właśnie 2 trąby /nie 3 nie 4 tylko 2!/ ale sam musisz zdecydować! |
![]() Tom69 Passek B4 Combi Piaseczno | 2004-12-13 15:30:17 Fajna sprawa, w skodziance miałem 3 sztuki różnej długości (różne tony) Moja firma tym kiedyś handlowała, tyle że do 3 trzeba mieć wydajniejszy kompresorek, problem był tylko na przeglądach....czepiali się że za głośny ![]() ![]() Tom |
![]() Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2004-12-15 17:48:42 Kiniusia ma coś takiego zamontowane w swoim bolidzie ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-12-15 22:18:48
Ale Kinga ma "ORKIESTRĘ" !!...Kobiecie to nawet przystoi.....a do Kingi pasuje jak ulał ! /titaki ma tak samo szalone jak Ona sama ![]() ![]() ![]() |