MotoNews.pl

Klakson fanfary - ma ktoś ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej

Mam pytanie do specjalistów od tuningu i niestandardowych bajerów (ale chyba nie tylko). Mnie szczególnie tuning nie pociąga (mam tylko spoiler i alusy), ale zawsze chciałem mieć konkretny klakson (aktualny który mam jest porównywalny z tym ze 126p), znalazłem na allegro coś takiego i myślę że byłoby ok, chodzi mi o coś oryginalnego i tak głośnego żeby można było z butów wyskoczyć na sam jego dźwięk, ewentualnie jeśli nie byłby tak głośny to mógłby grać jakiś fajny akord (czyli tak czy inaczej jakieś trąbki).
Pytanie czy ma ktoś taki klakson lub podobny, jak on brzmi, gdzie taki kupić i na co zwrócić uwagę podczas jego montażu

Mam! .....Konkretnie brzmi i trąbi super!.../znaczy trąbił super do momentu kiedy zalało mi źle umieszczony pierwotnie kompresorek/...teraz jakby trochę słabiej ale też jest Oki! ....Z czystym sumieniem polecam!
Zamontuj najlepiej nie odłączając fabrycznego-/nawet oryginalny przekaźnik jest wystarczająco mocny coby podwiesić się pod niego/ -daje to taki efekt że jak "pykniesz" króciutko w klakson to piknie Ci tylko "fabryka" -jak walniesz po klaksonie konkretnie będą ryczały trąby! /wynika to zapewne z minimalnego opóźnienia spowodowanego rozruchem kompresorka/ - między chłodnicą a "noskiem" jest takie pionowe wzmocnienie z blachy-tam można pięknie wkomponować cały "sprzęt".
Gdzie kupić?: -FEUVERT /tam nawet posłuchać można było na eskpozycji! / i NORAUTO
...UWAGA!....wg mnie i nie tylko wg mnie NAJLEPIEJ brzmią właśnie 2 trąby /nie 3 nie 4 tylko 2!/ ale sam musisz zdecydować!

Fajna sprawa, w skodziance miałem 3 sztuki różnej długości (różne tony) Moja firma tym kiedyś handlowała, tyle że do 3 trzeba mieć wydajniejszy kompresorek, problem był tylko na przeglądach....czepiali się że za głośny) Na wiosnę pewnie zamontuję sobie w esperaku
Tom

Kiniusia ma coś takiego zamontowane w swoim bolidzie

Cytat:
2004-12-15 17:48:42, Piotr_W pisze:
Kiniusia ma coś takiego zamontowane w swoim bolidzie

Ale Kinga ma "ORKIESTRĘ" !!...Kobiecie to nawet przystoi.....a do Kingi pasuje jak ulał ! /titaki ma tak samo szalone jak Ona sama / - ja...hmmm nie zamontował bym tego rodzaju klaksonów ...